fbpx
Menu

Easy: Salade met biet, burrata en pistachepesto

Proef je wat anders? vroeg ik Maurits toen ik hem deze pistachepesto voorschotelde. Het antwoord was nee. Ik moet ook eerlijk bekennen dat het verschil met pijnboompitten minimaal is. Lekker is het wel! Helemaal in combinatie met biet en burrata. Een heerlijk easy maaltje voor deze zonnige woensdag.

Bietjes, ik ben er dol op. Het liefst eet ik ze rauw. Heel dun geschaafd in een lekkere salade met geitenkaas en iets fris zoals sinaasappel. Of zoals ik nu gedaan heb, geroosterd in de oven. Als ik gekleurde bietjes tegenkom, neem ik ze altijd mee. Ze verschillen minimaal van smaak, maar zijn prachtig om te zien. Vooral de roze chioagga biet vind ik fantastisch.  Het oog wil ook wat he. En dat geldt zeker als het op je bord ligt.

Heb jij de Uit Pauline’s keuken App al? Download hem gratis in de Google Play of de Apple store. 

Met een handvol lekkere ingrediënten heb je verder niet zoveel nodig. Dat geldt voor deze salade zeker. Lekkere bieten, smeuïge burrata (of een lekkere mozzarella kan ook) en zachte prosciutto. Afgemaakt met een flinke lepel homemade pistachepesto en klaar ben je. Je kan er uiteraard nog knapperig brood bij serveren of wat geroosterde aardappeltjes. Maar in de zomer heb ik zelf genoeg aan een lichte salade. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. PS sta je op de camping en wil je dit recept maken? rooster de bietjes dan op de barbecue. Echt lekker is dat!

salade biet burrata pistachepesto salade biet burrata pistachepesto

Ingrediënten voor 4 personen
6 (gekleurde) bieten
100 gr veldsla
4 bollen burrata
120 gr prosciutto
Handje verse basilicum
2 takjes verse tijm
Peper en zout
Olijfolie

Pistachepesto
20 gr verse basilicum
2 teentjes knoflook
30 gr Parmezaan
40 gr gepelde en ongezouten pistachenoten
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Schil de bietjes en snijd ze in partjes. Verdeel ze over een ovenschaal. Breng de bietjes op smaak met peper, zout, tijm en drizzle er wat olijfolie overheen. Rooster de bietjes in ongeveer 30 minuten gaar. Des te groter de partjes, des te langer ze nodig hebben in de oven.

geroosterde biet

Maak in de tussentijd de pistachepesto. Maal alle ingrediënten fijn in een keukenmachine. Voeg net zoveel olijfolie toe, totdat je een smeuïge pesto hebt. Breng de pesto op smaak met peper en zout.

Verdeel de veldsla over 4 borden. Verdeel de bietjes, plus de olie over de salade.

Verdeel de basilicum over de salades. Leg op iedere salade een bolletje burrata en wat plakjes prosciutto.

Garneer de salade met de pistachepesto.

Serveer met brood.

PS De pistachepesto kan je max. 4 dagen bewaren in de koelkast.

salade biet burrata pistachepesto
salade biet burrata pistachepesto salade biet burrata pistachepesto

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

12 reacties

  • Pauline
    23 augustus 2018 om 09:49

    Oh dat klinkt goed.

  • Marja
    21 augustus 2018 om 02:37

    Hoi Pauline, Ik vergat nog te zeggen dat ik ook wat pistacheolie in de pesto gedaan heb. Half om half met EVOO. In 1 woord....ZALIG! Zeker in combinatie met spinazie en pistachenootjes.. Je krijgt dan een hele andere pesto. Een hartelijke groet, Marja

  • Annika
    7 augustus 2018 om 09:14

    Wat fijn om te horen! En oh, burrata is zo lekker!

  • Alice
    3 augustus 2018 om 22:54

    Superlekker, ook de burrata (nooit eerder gegeten)! En het ziet er mooi uit!

  • Annika
    3 augustus 2018 om 10:44

    Thanks!

  • Annika
    3 augustus 2018 om 10:43

    Ah wat een goede tip, dank je wel! En leuk dat je hem gaat maken :)

  • Annika
    3 augustus 2018 om 10:39

    :)

  • Annika
    3 augustus 2018 om 10:39

    Absolutely!

  • evelinevw
    2 augustus 2018 om 19:17

    Net gemaakt! Echt heerlijk!

  • Marja
    2 augustus 2018 om 04:05

    Hoi Pauline, Als je voor de pesto spinazie neemt ipv basilicum heb je kans dat je de pistache wat meer proeft. Is trouwens ook erg lekker met amandelen! Basilicum heeft nog al een uitgesproken smaak en pistache valt dan in het niet, maar met de spinazie zul je ongetwijfeld meer pistache in je pesto proeven.. Het is maar een idee. Je kunt overal pesto van maken. Zelfs van boerenkool, verse natuurlijk, met pecannoten. Ook erg lekker. Het is gewoon uitproberen tot je wat vind dat je echt heel erg lekker vindt. Maar jouw salade met veldsla en burrata, nietjes, proscuito en pesto is wel precies in mijn straatje en ziet er zalig uit! Zoiets eet ik het liefst met dit warme weer. Ik kan de variaties die ik probeerde inmiddels niet meer tellen! En gelukkig eet mijn man ook wel graag een salade. Maar deze kende ik,nog niet. Ik ga hem zeker proberen en dus bedankt voor de tip. Een hartelijke groet recht uit het “Groene Hart”, Marja

  • Lies
    1 augustus 2018 om 20:16

    Oe dit ziet er echt mega lekker uit!

  • Rena
    1 augustus 2018 om 09:39

    Definitely perfect for summer! xx from Bavaria/Germany, Rena www.dressedwithsoul.com

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.