Flat iron steak spiesjes met maïsmole

10 x bbq spiesjes

Kan bij jou de barbecue ook niet vaak genoeg aan staan? Dan komen deze recepten voor 10 bbq spiesjes als geroepen! Wij zijn dol op barbecuen. Lekker in de tuin, een paar lekkere barbecue gerechten en de hele avond buiten zitten. Deze barbecue spiesjes maak je heel makkelijk zelf. Echt, een kind kan de was doen. En het ziet er ook nog eens heel gezellig uit, een bord vol met van die lekkere spiesjes. Je kunt eindeloos variëren met barbecue spiesjes. Zo kun je ze met vlees maken, maar ook met vis of lekker vega. Groenten op de barbecue grillen is ook superlekker. Wij houden wel van een beetje variatie in plaats van alleen maar vlees.

1. Biefstuk BBQ spiesen

We roosteren deze biefstuk spiesjes op de barbecue, waarna ze ingesmeerd worden met een lekkere barbecuesaus. Om het af te maken serveren we er een pittige chipotleboter en avocado limoen salsa bij. Echt een Mexicaans feestje zo!

barbecue spiezen met biefstuk

2. Kipsaté

Kipsaté wordt in het Indisch Saté Ajam wordt genoemd. Kenmerkend is de marinade met ketjap en pindasaus. Die maken we van pindakaas, maar als we echt ons best doen maken we hem van ongezouten pinda’s. Dat is echt zo lekker!

saté ajam

3. Zalmspies

Stokjes doen het altijd goed op een barbecue. En dat hoeft echt niet per se vlees te zijn. Vandaar dit recept voor een zalmspies van de bbq met citroen. Superlekker, licht en fris! En heel makkelijk om te maken.

bbq spiesjes met zalm-

4. Chorizo spiesjes

Op zoek naar effe-wat-anders voor op de barbecue? Probeer dan deze verrukkelijke vleesspiesjes met chorizo en halloumi.

Vlees spiesjes met chorizo

5. Miso spiezen

Voor deze miso spiezen, zowel lekker op de bbq als gewoon uit de pan, maak je eerst een marinade van miso, knoflook, tamarinde en rijstazijn. Een fijne zout en zuur balans! Bij de spiezen serveren we gegrilde slakropjes.

miso spiezen

6. Aziatische kip spiesen

De marinade van deze kipspiesjes is gemaakt met zoete en zoute smaakmakers. En de limoen die je er later overheen knijpt zorgt voor de zure balans. Je kunt de kipspiesjes op de bbq bereiden, maar binnen in de grillpan kan natuurlijk ook!

Kipspiesjes

7. Garnalen spiezen

Deze garnalenspiezen met limoen aioli moet je echt een keer proberen. Een echt zomers barbecue recept als je het ons vraagt. De limoen aioli is lekker fris en smaakt supergoed bij de garnalen. De aioli maken we ‘from scratch’. En dat is helemaal niet moeilijk!

Garnalenspiesjes met limoenaioli

8. Gehaktspiesjes met courgette salade

Deze spiesjes met gemengd gehakt, chorizo en zongedroogde tomaat is weer eens wat anders – supermakkelijk te maken en een graag geziene gast op je volgende tuinfeest of BBQ-partijtje.

Gehaktspiesjes met courgettesalade

9. Groentespiesjes van de BBQ

Zoek je een leuk vega bbq recept? Deze groentespiesjes van de BBQ zijn heel makkelijk om te maken en vooral heel erg lekker. Je kan zelf variëren met welke groente jij lekker vindt, wij kozen voor courgette, aubergine en bietjes. Maar mais, paprika of ui is ook heerlijk!

BBQ Groentespiesjes

10. Flat iron steak spiesjes met maïsmole

Deze steak spiezen zijn zo gemaakt. De truc zit ‘m in de marinade tjokvol specerijen. Je kan het vlees de avond van tevoren in de marinade zetten, daar word het alleen maar lekkerder van. Als je wat minder tijd hebt, is 30 minuten ook oké.

Flat iron steak spiesjes met maïsmole

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in