fbpx
Menu

Vegan ijskoffie met sojadrink

Wat is lekkerder op een zomerse dag dan een heerlijke ijskoffie? Deze vegan ijskoffie met sojadrink bijvoorbeeld. Ja, vegan! In plaats van melk voegen we een lekkere sojadrink toe. Ik vind het heerlijk om tijdens de zomer ijskoffietjes te drinken. Ik ben namelijk een onwijze koffielover. Maar met die warme dagen zoek ik toch liever iets verkoelends. En dat is deze vegan ijskoffie zeker. Hij is dus niet alleen superlekker, maar ook geschikt voor iedereen die veganist is of in verband met een allergie geen (koe)melkproducten of lactose mag nuttigen.

In dit recept deel ik ook nog een andere handige tip met jullie. Ik vind het altijd vervelend als mijn ijskoffie waterig wordt door de ijsblokjes. Dit los je op door koffie ijsblokjes te maken. Hierdoor blijft je ijskoffie lekker van smaak. Je zou eventueel ook de sojadrink al kunnen mixen met de koffie en dan invriezen. Dan ben je helemaal snel klaar. Ik gebruik een theelepel agavesiroop om de vegan ijskoffie een beetje zoet te maken, maar je kunt ook (kokosbloesem)suiker of caramelsiroop toevoegen. Ben jij ook fan van ijskoffie? En maak je graag gebruik van plantaardige alternatieven? Laat het weten in de comments, dat vinden we leuk.

Vegan ijskoffie

Ingrediënten voor 1 ijskoffie
1 espresso
4/5 koffie ijsklontjes
150 ml sojadrink
1 theelepel agavesiroop (of caramelsiroop)

Zo maak je het
Zet twee sterke espresso’s. Zet één espresso in de koelkast. Giet de overige espresso in een ijsblokjesvorm en vries dit in.

Vegan ijskoffie

Haal de afgekoelde espresso uit de koelkast en giet dit in een groot glas. Voeg 4 á 5 koffie ijsblokjes toe. Giet de sojadrink op de espresso en ijsblokjes.

Breng de vegan ijskoffie op smaak met wat agavesiroop en serveer meteen. In plaats van agavesiroop kan je ook gewoon rietsuiker gebruiken natuurlijk.

Vegan ijskoffieVegan ijskoffieVegan ijskoffie

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je deze vegan ijskoffie gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

11 reacties

  • Manuela van Doorn
    1 augustus 2018 om 15:20

    Heerlijk recept! Heb zelf koude opgeklopte melk gemaakt met Barista Milk van de supermarkt. Lekker extra romig! Blijkbaar heeft mijn melkopschuimer ook een functie om de melk koud te bereiden.

    Beantwoorden
  • Annika
    3 augustus 2018 om 10:39

    Ah dat is handig ;)

    Beantwoorden
  • Melissa Van Kerckvoorde
    31 juli 2018 om 17:45

    In de zomer is ijskoffie het beste ter wereld! Jammer dat ze in de meeste tea-room worden geserveerd met slagroom en/of roomijs. Beter zelf maken, dus :-)

    Beantwoorden
  • Annika
    3 augustus 2018 om 10:38

    Ja zelf maken is zo makkelijk en soms nog lekkerder :)

    Beantwoorden
  • Virginie Schoelinck
    31 juli 2018 om 17:36

    Wat een goed idee om de espresso in te vriezen! Dit receptje probeer ik heel snel eens uit! Liefs, Virginie

    Beantwoorden
  • Annika
    3 augustus 2018 om 10:38

    Ja zeker doen hoor, zo lekker!

    Beantwoorden
  • Henny
    31 juli 2018 om 11:32

    Met honing is het meer vegan.

    Beantwoorden
  • Annika
    3 augustus 2018 om 10:45

    Meer vegan? Hoezo?

    Beantwoorden
  • Angie de Leeuw
    8 augustus 2018 om 12:40

    Honing is júist niet vegan!!

    Beantwoorden
  • Vivian
    31 juli 2018 om 10:20

    Hmm..lekker. Ik ben dol op ijskoffies! En ze zijn zo makkelijk te maken. Soms maak ik het zoals hierboven, en soms doe ik het even samen met ijsblokjes in de blender. Dan komt er een schuimlaagje op.

    Beantwoorden
  • Pauline
    31 juli 2018 om 12:50

    Ja die schuimmethode vind ik ook lekker. Dan is het meer een frappuccino.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen