Parelcouscous recept

Parelcouscous salade met gegrilde groenten

Ik zit weer in een geitenkaas fase. Ik ben dol op alle soorten kaas, maar de laatste tijd gebruik ik weer graag geitenkaas in mijn recepten. Zo ook in deze heerlijke parelcouscous salade met gegrilde groenten. Dat ik weer in een geitenkaas fase zit komt natuurlijk omdat ik laatst een kijkje achter de schermen heb gekregen op de Bettinehoeve. Dat heeft mij geinspireerd om weer meer met geitenkaas te doen. En wat altijd goed is, is een salade met geitenkaas. Ik gebruik dit keer de gerijpte geitenkaas van Bettine. Een spiksplinternieuw product. Deze kaas is lekker mild van smaak, zacht van binnen met een harde witte korst. Daardoor is hij perfect te combineren in een salade. Maar ook bij de borrel is dit een lekker kaasje om te serveren. De gerijpte geitenkaas vind je bij de Albert Heijn, Dirk, Nettorama, Coop en Plus supermarkten.

Parelcouscous recept

Als basis gebruik ik dus parelcouscous. Dit is ronder en dikker dan normale couscous en de smaak is iets voller. De bereidingswijze is ook anders. Parelcouscous moet je namelijk tien minuten koken. Verder voeg ik aan deze salade gegrilde courgette, gepofte tomaatjes, gemengde sla en prosciutto toe. De gerijpte geitenkaas maakt het helemaal af. Als topping voeg ik nog wat lekkere verse basilicum en pesto toe. Deze parelcouscous salade is superlekker voor bij de barbecue, maar ook lekker als lunch of als maaltijdsalade. Serveer er dan wat vers stokbrood bij. Wat is jouw favoriete recept met geitenkaas? En bestaat jouw leven ook uit eetfases? Laat het me weten in de comments, ik lees alles!

Ingredienten geitenkaas
Parelcouscous recept

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr parelcouscous
100 gr gemengde sla
1 courgette
250 gr cherrytomaatjes
2 teentjes knoflook
160 gr prosciutto
200 gr Bettine gerijpte geitenkaas
30 gr pijnboompitjes
2 tl oregano
Peper en zout
100 ml olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.

Kook de parelcouscous gedurende 10 minuten in 2 liter water met zout gaar. Giet af en zet apart.

Maak een kruidenolie door de olijfolie te mengen met 2 teentjes gehakte knoflook, de oregano en wat peper en zout.

Doe de cherrytomaatjes in een ovenschaal en sprenkel er wat van de kruidenolie overheen. Pof de tomaatjes gedurende 10 minuten in de oven.

Snijd de courgette in lange dunne plakken met behulp van een mandoline. Bestrijk de courgette met de kruidenolie en grill de plakken aan weerszijden goudbruin.

Verdeel de parelcouscous over een grote schaal. Meng de sla er doorheen.

Verdeel de gegrilde courgette en de gepofte tomaatjes (en ook de kruidenolie) over de parelcouscous salade. Meng even kort.

Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan.

Verdeel de prosciutto over de parelcouscous. Snijd de gerijpte geitenkaas in plakjes en verdeel deze over de salade.

Garneer de parelcouscous salade met de pijnboompitjes.

Serveer meteen of bewaar de salade in de koelkast.

Parelcouscous salade
Parelcouscous koken
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (33 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Camping Makkelijke recepten Picknick Snelle recepten Courgette Couscous Geitenkaas Gezonde recepten Slanke recepten Vlees recepten Lente recepten Zomer recepten Lunch Salades

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in