broccolisalade

Mijn Favorieten #3: delicious. friend en mijn favo recept

Yes, een nieuwe maand met nieuwe favorieten. Ik heb er eigenlijk zoveel, dat het gewoon lastig kiezen is. Maar ik heb mijn 5 leukste ontdekkingen weer voor jullie op een rijtje gezet.

Mijlpaal: delicious. friend
courgettesoep

Vanaf nu zijn delicious. magazine en Uit Pauline’s keuken echte vrienden. Het staat zelfs op papier. Al jaren volgen wij elkaar en het werd de hoogste tijd om samen te werken. Want we houden allebei van lekker en goed eten. Vanaf deze maand vind je iedere maand een delicious. recept op de blog. Ik maak een variatie op een bestaand recept uit het blad. Mijn culi twist lees je terug in delicious. Leuk he? Daarmee laat ik ook meteen zien wat ik zo leuk vind aan koken. Dat je met een simpele verandering een heel ander gerecht op tafel kunt zetten. Dat is ook wat ik jullie met mijn recepten wil laten zien. Wees creatief en bedenk vooral je eigen twist op recepten. Dat maakt het koken juist zo leuk.

Delicious

delicious. friend vanaf juli 2018

Recept op dit moment – broccolisalade
broccolisalade

Eerlijk is eerlijk, ik eet nu wel anders nu Merlijn er is. Voorheen at ik iedere dag wat anders. Ja echt! Nu eten we bijna iedere week hetzelfde. Dat komt ook omdat Maurits nu ook wat vaker moet koken en die maak je vooral blij met hele makkelijke (en snelle) recepten. Mijn grote favoriet op dit moment is de broccolisalade uit mijn boek. Deze snelle (en gezonde) broccolisalade staat iedere week op tafel. Meestal eten we er dan een kaasburger bij. Echt een prima maaltje. Al moet ik bekennen dat Maurits hem onderhand wel zat is. Maar ik nog niet 🙂

Recept broccolisalade uit mijn boek

Foodpost: hapjes voor Merlijn
ellas kitchen
Kijk, ik maak al mijn hapjes zelf, maar als ik onderweg ben is Ella’s kitchen mijn redding. Ze hebben groente- en fruithapjes voor baby’s vanaf 4 maanden. Het is geheel biologisch en zonder toevoegingen. Er wordt enkel een beetje citroensap gebruikt. Mango is dus ook gewoon mango en niets meer dan dat. Je kunt de knijpzakjes makkelijk meenemen en buiten de koelkast bewaren. Je kunt het zo op de lepel spuiten, maar ook even in een bakje doen en opwarmen. Ik vind het ideaal. En Merlijn vindt het heel lekker. Het is nu zelfs zo dat hij de hapjes van Ella wel wil en die van mij niet. Dat is nou weer niet helemaal de bedoeling.

Ella’s kitchen, baby en peutervoeding, o.a. te koop bij AH

Mijn fruittuin

Intens gelukkig word ik van de eerste frambozen in mijn fruittuin. Ze zijn vroeg dit jaar. En ik heb ook al volop rode bessen. Ik ben opgegroeid met een enorme groentetuin. Wij hadden niet 1 rabarberplant, maar minstens 3 meter. Komt ook dat wij in Groningen een tuin van 50 meter lang hadden. Die heb ik niet. Maar wel 1 bak van pak em beet 3 x 1 meter. En die staat vol met fruit. Op dit moment heb ik een druivenplant, een blauwe bes, een braam, een framboos, rode bessen, kersen en rabarber. Ernaast staat nog een appelboom. Dit jaar lijkt het allemaal heel voorspoedig te gaan. Er zitten zeker 20 appels aan mijn boom. De rode bessen zijn er volop en ook al goed rood. En ik heb ook al de eerste frambozen kunnen plukken. Ik heb alles als plantje gekocht, dus niet zelf gezaaid. Maar dat maakt mij niet minder trots dat het zo goed lukt.

Mijn fruittuin die goed groeit en bloeit. 

BewarenBewaren

Boek: Staycation

Ik ben al langer dan een jaar niet in het buitenland geweest en dat komt bijna niet voor. Vorig jaar had ik geen zin omdat ik zwanger (en best wel misselijk) was. En nu vind ik het toch fijner om met baby even wat dichterbij huis op vakantie te gaan. Dus we gaan naar Zeeland. En Nederland is zo leuk en heeft zoveel te bieden. Zoveel dat Anne (van Your Little Black Book) er een boek over schreef: Staycation. Vakantie in eigen land dus. Het boek staat bomvol hotspots door het hele land (en ook een stukje België). Van Zwolle tot Maastricht en van Groningen tot Haarlem. Dus als je net als ik dol ben op leuke hotspots dan is dit boek echt wat voor jou. Extra leuk is dat er ook een Staycation tip van mij in staat. 3 x raden waar?

Staycation, Anne de Buck, verkrijgbaar bij Bol.com

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in