kabeljauw in tomatensaus

Easy: Kabeljauw in tomatensaus

Vis op tafel! Dat zou ik echt vaker moeten doen. Het is gezond en supermakkelijk om te maken. Neem nou deze kabeljauw in tomatensaus. Je hebt slechts één pan nodig. Het is een kwestie van lekkere dingen bij elkaar gooien, even wachten en klaar ben je. Met wat geroosterde aardappeltjes (of pasta) en een frisse salade heb je een prima maaltijd voor de woensdag.

Ik heb nu geen enkel excuus meer om vaker vis te eten. Sinds twee weken is er een nieuwe viswinkel bij mij in de buurt geopend. Viz, heet het! Het zit op de Kleverparkweg. Je kan hier verse vis op ijs kopen, warmgerookte zalm, wilde gamba’s, oesters en zelfs kreeft. Superfijn! Terplekke kan je allerlei lekkere dingen bestellen en opeten, van fish & chips tot gepocheerde eitjes met zalm. En natuurlijk kibbeling of een broodje nieuwe haring. Het is een heel leuk en fris zaakje geworden. Dus ik ga hier zeker vaker komen.

Ook ga ik Merlijn kennis laten maken met vis deze week. Hij krijgt kabeljauw met aardappeltjes en doperwtjes. Ik ben heel benieuwd wat hij ervan vindt. De fase van ik vind alles lekker, is namelijk weer voorbij. Hij houdt zijn lippen nu stijf op elkaar. Behalve bij fruit, dat vindt hij nog wel steeds lekker. Deze kabeljauw in tomatensaus zou je ook prima aan een baby kunnen serveren trouwens, laat het zout en de ansjovis dan wel even achterwege. Dat is niet zo goed voor die kleintjes.

kabeljauw in tomatensausQuinoa risotto receptkabeljauw in tomatensaus

Ingrediënten voor 4 personen
4 moten kabeljauw (à 200 gr)
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
4 st. ansjovis
2 teentjes knoflook
1 ui
200 gr cherrytomaatjes
50 gr zwarte olijven zonder pit
Takje verse oregano
Takje verse tijm
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Hak ook de ansjovis fijn. Fruit dit aan in een grote pan in iets olijfolie.

Voeg de tomatenblokjes toe.

Hak de groene kruiden fijn en meng deze door de tomatensaus. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Leg de mootjes kabeljauw in de saus en breng ze op smaak met peper en zout.

Voeg de tomaatjes en de olijven toe.

Leg een deksel op de pan en gaar de kabeljauw in ongeveer 10 tot 15 minuten gaar. De gaartijd hangt af van de dikte van je kabeljauw, des te dikker de mootjes, des te langer hij nodig heeft.

Serveer de kabeljauw in tomatensaus met aardappeltjes of pasta.

kabeljauw in tomatensaus kabeljauw in tomatensaus

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je deze  kabeljauw in tomatensaus gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Zo organiseer je thuis een etentje - 5 tips
One pot: Tomaten quinoa risotto
Bewaar
9 Comments
  • Sille

    9 juli 2018 at 17:12 Beantwoorden

    Heerlijk!!! En lekker makkelijke en snel klaar!!

  • jodyvandecoterlet

    4 juli 2018 at 22:48 Beantwoorden

    Hoi Pauline en Annika, helaas komen mijn tomaten uit blik vaak wat zurig uit qua smaak. Ik bak ze daarom vaak eerst even voor in een koekenpan, maar blijf vaak een zurige smaak houden. Hebben jullie misschien tips wat ik zou kunnen doen óf een alternatief qua merk? Ik gebruik zelf de biologische variant van de grote gele J. 🙂

    • Annika

      5 juli 2018 at 10:19 Beantwoorden

      Wij zijn erg fan van de tomatenblokjes van Mutti. Deze kopen we vaak bij de AH, maar is vast wel in meer supermarkten verkrijgbaar.

  • Marloes

    4 juli 2018 at 17:10 Beantwoorden

    Ohh lijkt me heerlijk ga ik gauw eens proberen! En leuk dat je erbij vermeld dat het ook zonder zout en ansjovis kan voor de kleintjes. Mijn zoontje is net 1 jaar en zit nog een beetje te stoeien met het meeeten van de pot.. met zout enzo. Dus bedankt voor de tip zodat hij het lekker mee kan smikkelen!

  • Corien

    4 juli 2018 at 14:25 Beantwoorden

    Paprika en chorizoworst toevoegen en je hebt er de spaanse twist aan gegeven 😋

  • Amber

    4 juli 2018 at 11:55 Beantwoorden

    Ik heb nog een familiezak kabeljauw uit de diepvries liggen die ik gebakken niet heel lekker vind. Zou je die (ontdooid) hiervoor ook kunnen gebruiken? 🙂

Plaats een reactie