fbpx

BBQ Burger met truffelmayonaise

bbq burger

BBQ Burger met truffelmayonaise

Ik maakte deze bbq burger met Remia’s legendary Real Tasty truffelmayonaise speciaal voor Annika. Zij is een truffellover pur sang en wordt altijd helemaal enthousiast als er een gerecht met truffel op de menukaart staat. Daarnaast had ik jullie op Instagram gevraagd of ik iets lekkers moest maken met de truffelmayonaise of de Garlic Sriracha mayonaise van Remia. En jullie kozen massaal voor de truffel variant. Eén en één is twee en ik bedacht meteen het lekkere recept voor deze bbq burger met truffel. Ik verwerk een beetje truffelolie door het gehakt en maak het natuurlijk af met een heerlijke romige dot truffelmayo. Speciaal voor alle truffellovers onder ons.

Deze truffelmayo van Remia is trouwens heel erg lekker. Er zit maar liefst 2,5% truffel in. Dat is veel meer dan in andere truffelmayonaises. Fijn! En dat proef je ook! Verder beleg ik deze lekkere truffelburgers met Parmezaanse kaas, wat rode ui, tomaat en rucola. Een perfecte maaltijd om het weekend mee te beginnen. Je kunt deze burger natuurlijk ook gewoon in de pan bakken. Maar op de bbq wordt hij nog lekkerder. Ik ben dol op dat rokerige smaakje van de bbq. Ben jij ook zo dol op truffel? En wat zou jij maken met deze heerlijke truffelmayo?

bbq burger

Ingrediënten voor 4 personen
4 hamburgerbroodjes
600 gr rundergehakt
60 gr rucola
1 rode ui
2 tomaten
40 gr Parmezaan
4 el LegendaryMayo Black Truffle
1 tl truffelolie
Chilipeper en zout

Zo maak je het
Breng het gehakt op smaak met de truffelolie en wat chilipeper en zout. Vorm met natte handen 4 burgers van het gehakt.

Grill de burgers aan weerszijden goudbruin op de bbq.

Halveer de broodjes en rooster deze kort op de barbecue. Verdeel wat geschaafde Parmezaan over de burger en laat die iets smelten.

Snijd de tomaten in plakjes en de rode ui in ringen.

Beleg een broodje met wat rucola en 2 plakjes tomaat.

Leg de truffelburger erop. Verdeel hierover een paar rode ui ringen.

Garneer de bbq burger met truffelmayonaise.

Serveer meteen.

bbq burgerbbq burgerbbq burger

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  en #LEGENDARYMAYO als je deze bbq burger gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Dit bericht is in samenwerking met Remia, lees hier mijn disclaimer.

BewarenBewaren

Easy: Honingkip en Chinese kool noedels
Personal: 10 dingen waar ik niet zonder kan
Bewaar

Pauline

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat we die avond gaan eten.

9 Comments
  • Salina Larissa

    24 juli 2018 at 17:34 Beantwoorden

    Ik hou van truffel(mayo)😍. Persoonlijk ben ik nóg meer fan van de Truffelmayo van AH, eigen merk. Vind die qua smaak ook nog lekkerder. Maar zeker een lekker recept!

  • Margo Langelaar

    24 juli 2018 at 16:26 Beantwoorden

    Mmmm yummie. I love deze mayo.
    Ik maak er salade mee. Gerookte kip, tomaatjes, lenteui mengen met truffelmayo/ scheutje truffelolie peper/ zout en even laten intrekken. Dan vlak voor serveren vermengen met gemengde rucola sla en geroosterde pijnboompitten. Afmaken met klein scheutje olijfolie. Love it!

  • Angie

    24 juli 2018 at 12:00 Beantwoorden

    Yummm 🙂

    Wel opletten dat je échte truffelolie hebt, want anders ben je wel gezien voor de moeite

    (“De truffelolie in de Nederlandse supermarkten is zo goedkoop omdat het ‘truffelaroma’ niets anders is dan een restproduct van olieraffinaderijen.”… moest je het nog niet gelezen hebben)

    • Margo Langelaar

      7 augustus 2018 at 14:04 Beantwoorden

      Echte truffelolie uit Kroatië. Dat proef je!

  • Marthe

    24 juli 2018 at 11:26 Beantwoorden

    Pistoletje met dikke plakken ossenworst, parmezaanse kaas en truffelmayo.. Hmmm!!

  • Rachel Busch

    24 juli 2018 at 07:23 Beantwoorden

    Ik eet vaak een speltwafel rijkelijk belegd met rosbief een beetje parmezaanse kaas, zwarte peper en truffelmayo. Super lekkere combi en eigenlijk te vergelijken met jouw recept maar dan als lichte lunch of ontbijt.

Plaats een reactie