fbpx

Weekendbites: Zalmkoekjes met avocadospread

Zalmkoekjes met avocadospread

Weekendbites: Zalmkoekjes met avocadospread

Hoe lekker zien deze zalmkoekjes er uit? Wij hebben onlangs deze zalmkoekjes met avocadospread gemaakt en natuurlijk delen we het recept met jullie. Want dit kunnen we jullie natuurlijk niet onthouden. Zelfs als je stiekem niet zo’n visliefhebber bent, denk ik dat je dit recept wel weet te waarderen. Het smaakt namelijk niet heel ‘vissig’. Deze zalmkoekjes zijn perfect voor bij de borrel. Makkelijk om te maken, maar toch lekker origineel. Weer eens wat anders dan een bitterbal. Ook altijd goed hoor, maar deze zalmkoekjes zijn leuk voor de variatie.

In ons boek Feel Good Food staat ook een lekker recept voor viskoekjes. Deze maken we met kabeljauw en een lekkere sriracha dip erbij. Ook heel erg lekker, maar voor dat recept moet je echt even in ons boek kijken. Maar dit recept voor zalmkoekjes delen we graag hier met jullie. De romige avocadospread smaakt er supergoed bij. Laat je het ons weten als je het gemaakt hebt? Tag ons #uitpaulineskeuken op Social Media, dat vinden we leuk!

Zalmkoekjes met avocadospread

Ingrediënten voor 8 st. 
250 gr zalm
1 eiwit
Klein handje panko
1 lente-ui (gehakt)
Rasp van 1/2 citroen
1 teen knoflook (fijngehakt)
Paar takjes peterselie (fijngehakt)
Paar takjes bieslook (fijngehakt)
Peper en zout

Avocadospread
1 avocado
Rasp van 1/2 citroen
2 el yoghurt
Paar takjes peterselie (fijngehakt)
Paar takjes bieslook (fijngehakt)
Peper en zout

Zo maak je het
Dep de zalm droog met een keukenpapiertje. Doe de zalm in de kom van je keukenmachine en pulse het kort tot het een soort gehakt wordt.

Meng in een kom 1 eiwit, een klein handje panko, een lente-ui (fijn gehakt), rasp van een halve citroen, een gehakt teentje knoflook, fijngehakte peterselie en bieslook en peper en zout. Meng alles goed door elkaar.

Vorm met natte handen kleine burgertjes van het deeg. Bak ze in ongeveer 3 tot 4 minuten per kant goudbruin in iets olijfolie.

Doe de avocado met de rasp van een halve citroen, de yoghurt, de fijngehakte peterselie en bieslook in de kom van je keukenmachine. Voeg peper en zout toe en mix het geheel tot een gladde massa.

Serveer de zalmkoekjes met de avocadospread en wat partjes citroen.

Zalmkoekjes met avocadospreadZalmkoekjes met avocadospreadZalmkoekjes met avocadospread

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Pizza met aardappel en mozzarella
Hotspot: Urban French Bistro Toujours Haarlem
Bewaar

Annika

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

8 Comments
  • Lotte

    12 juli 2018 at 12:49 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit! staat op het to-do lijstje 🙂
    Kan het ook met zalm uit blik gemaakt worden? (kan het natuurlijk ook gewoon uitproberen, maar misschien hebben jullie dit al gedaan..)

  • Franka

    11 juni 2018 at 20:00 Beantwoorden

    Weer een ontzettend lekker en makkelijk top gerecht! Ik heb het als diner gegeten met gegrilde krieltjes uit de oven. De koekjes die over waren, heb ik de volgende dag even opgewarmd in de oven. Al moet ik eerlijk toegeven dat een koekje al gesneuveld was voordat hij in de oven kon komen, koud zijn ze ook lekker 🙂 en dan die goddelijke avocadospread, die maakt het af. Dankjewel alweer voor een heerlijk recept!

    • Pauline

      12 juni 2018 at 12:18 Beantwoorden

      Wat leuk om te horen. En goed idee om ze als avondeten te eten.

  • Sara

    8 juni 2018 at 17:58 Beantwoorden

    Lieve pauline, dit ziet er weer heeerlijk uit!! Ps, je hebt het al eens gezegd maar ik kan het niet terug vinden maar waar is jouw luiertas van? Ik vind die zooo tof en ben in verwachting van mijn eerste kindje. Alvast kei bedankt voor je antwoord! Liefs Sara

    • Pauline

      9 juni 2018 at 20:53 Beantwoorden

      Dankjewel! De luiertas is van Jollein! Alleen is hij bijna overal uitverkocht ;(

  • Willem. van Doorn

    8 juni 2018 at 16:06 Beantwoorden

    Avocadospread. waar vind je dat? Dan yoghurt, dat raadt Verburgh (namens de lijfarts van de Japanse kijker) af, en trouwens wat voor (gewichts?)maat is dat: een el? (als lengtemaat ken ik het wel, maar koop je yoghurt per een aantal centimeters lengte? (1 el = 70 cm.)
    En takjes peterselie en bieslook, waar vind je in de supermarkt? (Of alleen in je eigen moestuin?). Geef me er een foto bij, hoe dat spul eruit ziet, (Is er niet een boek met plaatjes van allerlei groenten en zo? Dan kan ik daarmee een vakkenvuller laten zien wat ik hebben wil. En zout? Is dat wel nodig als je kruiden gebruikt? In NL (en niet alleen daar) eet men te veel zout, maar ja in Nederlandse recepten ontbreekt het bijna nooit (zoals in Thaise recepten bijna nooit (nog erger) suiker ontbreekt. Ik wil gezond eten (en ademen).

    • Sophie

      8 juni 2018 at 18:59 Beantwoorden

      Beste Willem,
      Ik hoop dat ik antwoord kan geven op al je vragen.
      1. de avocadospread koop je niet in de supermarkt, maar ga je maken met de ingrediënten die onder het schuindgedrukte woord avocadospread staat (met o.a. de avocado, yoghurt, enz)
      2. De yoghurt kunt u, als u een goed rijpe avocado hebt, denk ik best uit het recept halen (als u dit niet wilt eten omdat het u niet gezond lijkt) Dan is het namelijk alsnog lekker smeuïg, echter mist er misschien wel een fris accent.
      3. El staat voor eetlepel
      4. Takjes peterselie en bieslook vindt u inderdaad in de supermarkt. Dit kan zijn in het koelvak (bijv bij de Jumbo), maar tegenwoordig kunt u ook plantjes kopen, waardoor u het voor een volgend recept ook alvast in huis hebt.
      5. Zout is, als ik het me niet vergis, een smaakversterker. Als u het niet wilt toevoegen aan het recept kunt u daarvoor misschien iets meer van de andere kruiden toevoegen, gewoon naar smaak.
      Ik hoop dat ik u geholpen heb, maar zo niet weet misschien iemand anders het antwoord!

Plaats een reactie