Menu

Easy: Thaise maaltijdsalade met kip en noedels

Bij de zomer horen wat mij betreft maaltijdsalades. Het heeft met de temperatuur te maken. Want zodra het een week onder de 15 graden is denk ik altijd hoe heb ik dat nou kunnen doen? Hele weken achter elkaar salades eten? Ik keer dan terug naar mijn favoriete ovenschotels en dikke soepjes. Om het volgende jaar weer vrolijk aan de maaltijdsalade te gaan. Wanneer je net als ik vind dat dat bij de zomer hoort dan ben je vast blij met een nieuwe variant voor je kookrepertoire. Een Thaise maaltijdsalade, lekker met frisse groenten (komkommer en wortel), gebraden kippendijen, en noedels.

Thais eten staat bekend om zijn smaakexplosies. De combinatie tussen zoet, zout en zuur moet helemaal kloppen. Voor deze Thaise maaltijdsalade heb ik een heerlijke dressing bedacht met limoen, vissaus en wat suiker. Serveer er lekker wat extra koriander en limoentjes bij!

Thaise maaltijdsalade

Thaise maaltijdsalade

Ingrediënten voor 4 personen
1 winterwortel (of julienne gesneden wortel)
300 gr kippendijfilets
70 gr geroosterde pinda’s
15 gr verse koriander
300 gr rijstnoedels
5 snackkomkommers
1 el plantaardige olie
25 gr boter
Zout en peper

Dressing
1 el limoensap
4 tl vissaus
1 tl suiker

2 limoentjes om erbij te serveren

Zo maak je het
Snijd de wortel in hele dunne reepjes (julienne), die kun je bijvoorbeeld met de mandoline doen (of gebruik kant-en-klaar gesneden wortel)

Verwarm een koekenpan op het vuur en voeg de boter en 1 eetlepel plantaardige olie toe. Dep de kippendijfilets droog met wat keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Leg ze in de pan en bak ze rondom mooi goudbruin. Haal ze uit de pan en zet even apart.

Snijd de komkommer in kleine blokjes. Hak de pinda’s en koriander grof en meng doorelkaar. Zet even apart.

Maak de dressing. Doe het limoensap en de vissaus samen in een kommetje. Meng goed doorelkaar. Voeg de suiker toe en roer totdat dit is opgelost. Breng op smaak met wat peper.

Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Spoel ze daarna kort af onder koud water. Zo gaat het zetmeel van de noedels en plakken ze in de salade niet aan elkaar. Meng de dressing door de noedels.

Snijd de gebraden kip in stukjes of reepjes.

Verdeel de noedels over de borden of kommen. Leg overal wat wortel op. Voeg de kip stukjes of reepjes toe. Bestrooi de Thaise maaltijdsalade met de blokjes komkommer, pinda’s en koriander. Snijd de limoentjes in partjes en serveer bij de salade.

Thaise maaltijdsalade

Thaise maaltijdsalade

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

9 reacties

 • Trudy
  21 augustus 2019 om 18:27

  Heerlijk gegeten. Ik had alleen nog wat Chinese 5 spice over de kip gedaan

 • Annika
  16 juli 2019 om 10:31

  Wat goed om te horen!

 • Willem van Doorn
  6 juni 2018 om 15:38

  Ik woon in Thailand, en ben er (al jaren geleden) gestopt met Thais te eten. Ik werd er te dik van. Receptuur bleek altijd suiker te bevatten. ook hier weer, en noedels weet ik nog steeds niet wat dat zijn, maar ik vermoed dat het een hoogglycemisch koolhydraat is met weinig micronutridienten, dus in feite suiker is als vermicelli of zo.. Groente eet ik nu allen nog maar rauw. (Kokkerellen kan ik niet) en ik ga nogal eens bij de Japanner eten. Inmiddels ben ik op ongeveer een 10 kilo na (van 99 ging ik omlaag naar 78 kilo) waar ik woog toen ik 20 was 68 kilo (en toen ik in 2001 naar Thailand ging (66 was ik toen) woog ik 72 kg). Ik ben nu 81 jaar. Het blijft tobben, ook met inkopen doen in de supermarkt hier, waar alleen in de Thaise taal, dan wel in het Engels is aangegeven wat wat is, en de samenstelling is soms in zo kleine letters vermeld, dat ik niet eens met een dubbel zo sterke bril als mijn leesbril (4 tegen 2 dioptrieën) niet kan zien of het Thaise letters dan wel 'gewone' letters zijn. Het komt bovendien veel voor dat de vermelding van de samenstelling is afgeplakt(!!) Dus blijf ik in een te klein kringetje ronddraaien voor wat betreft mijn keuze. Ik zocht bijvoorbeeld jaren naar wat hier heet: "Tumeric" (met zwarte peper moet je het eten). Ik zou het in De Voedselzandloper moeten opzoeken hoe dat spul in NL (en Vlaanderen) ook al weer heet. Doordat ik spierpijn (in mijn benen) had zocht ik een dokter op. (In het ziekenhuis moet je daarvoor zijn; een huisdokter bestaat hier niet). Standaard krijgt een 70-er daar dan een hartdokter toegewezen. Die ging (ook standaard) mij op diabetes testen.(dat viel gelukkig negatief uit) en vervolgens mij ondervragen op wat ik zoal at. Ik zei: zoveel dat me lukken wil volgens de Zandloper (hourglass) van dokter Verburgh.. Ik legde in mijn beste (maar desalniettemin gebrekkige) Engels uit, waarom dat boek zo heette als het heette. Zij (mijn dokter is een dame) vroeg me of dat boek (ik bracht het bij een tweede bezoek mee) in het Engels vertaald was. Nee dus. En die vertaling in het Engels is er nog steeds niet, althans niet dat ik weet. Het zou met de Nederlandse tekst naast precies hetzelfde in het Engels allemaal veel gemakkelijker worden. Tsja, ik mankeer medisch gesproken niets. Die spierpijn ging over met het nemen van (heel)wat ijzerpillen, en en passant klaagde ik over nog wat vermoeidheid, dat wil zeggen de rest ervan (die er nog was na een overmaat aan koolhydraten vaarwel gezegd te hebben). Die rest verdween met, wat mijn Thaise dokter me aanraadde, het eten van bananen (overigens wel weer een koolhydratenbron, maar niet een erg hoogglemische, en bananen zijn zo rijk aan het blijkbaar vermoeiheidverdrijvende kalium), Als die vertaling van de "Zandloper" er was, dan zou ik me weer bij die dokter melden. Hoe dan ook, in Nederland ziet wie dan ook mij niet meer terug. Daar wist mijn huisdokter alleen te vermelden dat mijn daar en toen slepende moeheid "psychisch" was. Niet dus, zoals inmiddels wel is gebleken. In Nederland is ook nooit gekeken naar een eventueel ernstig tekort (een defici:entie) van kalium, of van ijzer, of van selenium, of van wat dan ook in mijn bloed.. In Thailand dus wel. Dat zijn dingen die je kunt meten en waarvan je door te meten komt tot te weten wat te eten (of, al dan niet tijdelijk, te moeten suplementeren). Het is teleurstellend dat er op het internet niet door dr. Verburgh aanvullende informatie wordt gegeven op zijn Zandloper. De wetenschap gaat vooruit, en bovendien: waarop je uit voorzorg of vanwege klachten gemakkelijk (of desnoods minder gemakkelijk) kunt testen, dat is toch een open deur! Nogmaals: je moet meten om te weten wat je moet eten. Allerlei recepten publiceren, dat is maar lekkerbekkerij. Natuurlijk moet je eten ook smaken. wie niet smakelijk eet, eet niet gezond, maar dat betekent niet dat als het maar goed smaakt dat het dan ook (automatisch) gezond is. Ik denk nu nog met horror terug aan die verrekte levertraan, en dat moest, temeer omdat ik indertijd een ziekelijk en zwak kind was, Voor mijn leven werd aanhoudend gevreesd en ik at (en dronk slecht smakende melk) onder pressie. Als student, onder vlegels van mijn moeder vandaan, zwoer ik brood en melk af. (en begon ik niet aan alcohol). Met in feite geen verstand van zaken, was ik toch, achteraf gezien, al beter af dan voorheen. Pas tientallen jaren later (ik was toen al vertrokken naar Thailand) werd ik met mijn neus erop gedrukt dat er toch iets (daar en toen) gewoon helemaal niet goed zat. Het Thaise eten, inderdaad, het bevat geen brood en geen melk, (en aardappelen ook niet) is voor zover niet 'spicy' (wat een ergernis!) dan wel lekker, maar kennelijk toch ook gewoon fout. Ik kwam via ooit eens ergens opgepikte informatie op een gevaarlijke stunt uit (op een ketose-dieet). Ik stopte daarmee schielijk, inmiddels bij Verburg gelezen hebbende dat dat dieet hoogst ongezond is. Inmiddels was ik wel aanmerkelijk afgevallen, maar ik ben daardoor nog niet op waar ik zijn wil. Waar een wil is zou altijd een weg zijn, maar die weg zoek ik vooralsnog.

 • Marianne
  6 juni 2018 om 13:45

  Hi Rick, ik heb het aangepast, je had gelijk hoor! Wanneer er 1 keer iets verkeerd gaat met een recept, gaat er opeens alles verkeerd. Beetje vervelend. Maar heb het nu echt nog 2 keer gecheckt! Er is voor de dressing dus inderdaad geen sojasaus nodig.

 • Annika
  6 juni 2018 om 13:25

  Er komt ook geen sojasaus voor in dit recept?

 • Rick
  6 juni 2018 om 12:49

  Klinkt goed, alleen staat de hoeveelheid sojasaus niet in het recept

 • Marianne
  6 juni 2018 om 12:00

  Hi Jackie, wat slordig van mij. Ik heb het aan het recept toegevoegd! Dank je wel voor het opmerken. De kip snijd je na het afkoelen in stukjes of reepjes en voeg je toe aan de salade.

 • jackie
  6 juni 2018 om 10:58

  klinkt heerlijk...ga het zeker proberen... kan alleen nergens vinden dat je de kip er ook bijvoegt?

 • Marleen
  6 juni 2018 om 07:30

  Heerlijk staat voor vanavond op de kaart........zalig vissaus en limoen! Waar komt dat leuke houten of bamboe schaaltje vandaan?

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.