sorbetijs

Rosé sorbetijs met frambozen

Ik moet eerlijk toegeven ik heb het niet zelf bedacht! Het idee voor rosé sorbetijs heb ik in een van de Donna Hay magazines voorbij zien komen. Ik vind Donna Hay (en iedereen in haar team, ze verzint natuurlijk niet alles zelf) geweldig! Ze noemt het ook nog eens heel leuk frosé. Bevroren rosé. Nou is het misschien sowieso tijd voor een comeback van de rosé. Wie drinkt dat tegenwoordig nog? Ik heb het zelfs nooit meer in huis en eigenlijk ook al een tijd niet meer gedronken. Toch is een glas koude rosé op een mooie zomerse dag heerlijk en ook zo feestelijk!

Het rosé sorbetijs is ook heel feestelijk. Het is lekker fris, ziet er mooi uit en smaakt heerlijk. En je kunt het voor allerlei gelegenheden inzetten. Wanneer je een leuk tuinfeest geeft als welkomstdrankje/hapje (het zit er een een beetje tussenin), na een bbq of een elegant etentje. Het leuke is dat je het van te voren kunt maken en het ook zo gedaan is. Je doet bevroren frambozen samen met rosé, suiker en sorbetijs in een blender. Giet het in een braadslede. Zet in de vriezer. Doe in een mooi glaasjes of zo’n leuke ijscoupe (kun je die ook weer eens gebruiken) en garneer met wat verse frambozen.

sorbetijs

sorbetijs

Ingrediënten voor 4 personen
450 gr bevroren frambozen
500 ml citroen sorbetijs
50 gr suiker
500 ml rosé
handje verse frambozen om te garneren

Ook nodig
metalen vorm ca 20x30cm (bijvoorbeeld een braadslede)

Zo maak je het
Doe de frambozen, het citroen sorbetijs, suiker en 500 ml rosé in de blender en mix tot dat alles glad is. Giet het mengsel in een metalen vorm van ongeveer 20x30cm. Bijvoorbeeld een braadslede. Zet in de vriezer tot dat het bevroren is (2-3 uur, of langer)

Laat een klein beetje ontdooien en schep in leuke glaasjes of ijscoupes en garneer met wat verse frambozen.

sorbetijs

sorbetijs

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Cocktail recepten IJs Verjaardag Lente recepten Zomer recepten Drankjes Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in