Ratatouille recept

Ratatouille

Ratatouille, je kent het misschien van de film, maar het is een heerlijke Franse groentestoofschotel.  Superlekker en hartstikke gezond. Ratatouille zit tjokvol groenten. Aubergines, courgettes en tomaten. En in dit ratatouille recept voegen we ook nog een frisse verse kruidendressing toe.

Ratatouille recept

Voor een ratatouille snijd je al die groenten in gelijke repen of blokjes. Ze hebben wel allemaal een andere kooktijd. Tomaat gaart nou eenmaal anders dan een courgette. In sommige recepten wordt alles bij elkaar in de pan gegooid, beetje roeren en klaar. Maar de beste smaak krijg je door dit ratatouille recept met wat meer beleid te maken. Uiteindelijk belandt wel alles in dezelfde pan, het is immers een ‘one pot’ recept, maar dan wel in fases. Wanneer je ratatouille een keer op deze manier hebt gemaakt wil je niet meer terug! Probeer ook eens een van onze andere lekkere recepten uit de Franse keuken.

Ratatouille recept
Ratatouille recept
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr aubergine
  • 250 gr courgette
  • 1 paprika
  • 400 gr tomaten
  • 2 uien
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl kappertjes
  • 1 el kruidenazijn
  • 15 gr verse peterselie
  • 15 gr verse basilicum
  • 7 gr verse tijm
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Snijd de aubergine en courgettes in repen van ongeveer 7 cm lang en 2 cm dik. Doe 2 eetlepels olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de aubergine- en courgetterepen lichtbruin. Doe dit elke keer in 1 laag, dus niet op elkaar gestapeld. Haal uit de pan en zet even apart.

  2. Snijd de paprika in repen en de ui in dunne ringen. Voeg nog wat olie toe aan de pan en doe de paprika en ui in de pan en zet op midden-hoog vuur. Pers de teen knoflook er bovenuit. En bak de uien en paprika ongeveer 5 minuten.

  3. Voeg het blik tomaten toe en bak 4 minuten mee. Hak de helft van de peterselie fijn en voeg dit toe. Doe de aubergine en courgette terug in de pan en meng door het uienmengsel. Draai het vuur laag en laat alles samen nog 10 minuten zachtjes pruttelen. De groenten mogen niet aanbranden, dus ze check af en toe. Het kookvocht moet uiteindelijk in zijn geheel zijn verdampt.

  4. Maak ondertussen de kruidendressing. Hak het sjalotje fijn. Hak de resterende helft peterselie en basilicum fijn. Doe 1 el olie en 1 el kruidenazijn in een kommetje en roer goed doorelkaar. Breng op smaak met peper en zout. Roer de kappertjes en de verse kruiden er doorheen.

  5. Verdeel de ratatouille over 4 borden. Drizzle de kruidendressing er overheen.

    Serveer met brood.

Ratatouille recept
Ratatouille recept

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Eenpansgerechten Makkelijke recepten Snelle recepten Courgette Tomaat Franse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Suikervrij Vegan recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Zomer recepten Bijgerecht Hoofdgerecht Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in