Pita's met lamsgehaktballetjes

Pita’s met lamsgehaktballetjes

Deze pita’s met lamsgehaktballetjes zijn weer een goed voorbeeld van een lekker streetfood gerecht. Heerlijk! Een lekkere pita, frisse coleslaw, pittige lamsgehaktballetjes en knoflooksaus. Wel een gezondere versie trouwens. Ik gebruik namelijk voor de helft Griekse yoghurt voor de knoflooksaus. Dit maakt hem iets minder vet. Ik ben echt dol op dit soort gerechten. Eerst zelf mijn pita samenstellen en dan zo uit het handje opeten. Ben je niet echt fan van lamsgehakt? Je kunt natuurlijk ook gewoon rundergehakt gebruiken. Is net zo lekker!

Om het mezelf makkelijk te maken koop ik voor de coleslaw voorgesneden kool en wortel. Dan hoef je zelf het snijwerk niet meer te doen en is het alleen een kwestie van alles door elkaar mengen. Wil je er een vega variant van maken? Vervang de lamsgehaktballetjes door falafelballen. Je kunt heel goed variëren met dit recept. De munt door de knoflooksaus maakt het geheel lekker fris. Wanneer ga jij deze pita’s met lamsgehaktballetjes op tafel zetten?

Pita's met lamsgehaktballetjes

Pita's met lamsgehaktballetjes

Ingrediënten voor 4 personen
4 pitabroodjes
300 gr lamsgehakt
0,5 rode peper
2 tenen knoflook
1 tl komijn
1 tl oregano
0,5 tl kaneel
Zout

Voor de coleslaw
200 gr gesneden rode kool
100 gr wortel julienne
1 el mayonaise
2 el Griekse yoghurt
Peper en zout

Voor de knoflooksaus
2 el Griekse yoghurt
1 el mayonaise
1 teentje knoflook
Klein takje munt

Zo maak je het
Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en hak dit fijn. Hak de knoflook fijn en voeg dit samen met de rode peper, de komijn, oregano, kaneel en een snuf zout toe aan het lamsgehakt. Meng goed door elkaar.

Vorm met natte handen kleine balletjes ter grootte van een golfbal van het gehakt. Laat ze even opstijven in de koelkast.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de lamsgehaktballetjes rondom bruin.

In de tussentijd maak je de coleslaw en de knoflooksaus. Meng de gesneden rode kool met de wortel julienne. Voeg hier een eetlepel mayonaise en 2 eetlepels Griekse yoghurt aan toe. Breng op smaak met peper en zout.

Voor de knoflooksaus meng je de yoghurt met de mayonaise. Hak de knoflook en de munt fijn en voeg dit bij de yoghurt.

Bak de pitabroodjes af volgens de instructies op de verpakking. Snijd een pitabroodje doormidden en beleg deze met een beetje coleslaw. Verdeel 3 lamsgehaktballetjes over de pita’s en maak het af met een flinke lepel knoflooksaus en nog wat verse munt.

Pita's met lamsgehaktballetjes

Pita's met lamsgehaktballetjes

BewarenBewaren

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Gehakt Griekse recepten Midden Oosterse recepten Notenvrije recepten Vlees recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in