Menu

Weekendbites: Pimientos de padrón met zeezout

Tot afgelopen week had ik nog nooit van Pimientos de padrón gehoord. Pauline en ik hadden weer een kookdag en zoals altijd komt Pauline dan weer met verrassende recepten. Waaronder dus deze pimientos de padrón. Het zijn Spaanse pepers, maar wees gerust, ze zijn niet heet. Daarom zijn ze heel geschikt als borrelhapje. Heel af en toe zit er wel een heet exemplaar tussen, leuk verrassingseffect toch? De pimientos hebben een beetje een paprika-achtige smaak. Je kunt ze eventueel ook vullen of frituren. Wij kiezen er voor om ze te bakken in een pan en te garneren met zeezout. En zo heb je een lekker tapas hapje.

De pimientos de padrón koop je gewoon bij de Albert Heijn trouwens. Zo fijn dat dit soort speciale producten steeds makkelijker verkrijgbaar worden. Het recept is supersimpel. Je hebt alleen wat olijfolie, zeezout en een koekenpan nodig. Fijn he? Vind je dit nu een lekker recept? Vergeet hem dan niet op te slaan in je favorieten. Zo vind je het recept makkelijk terug.

Pimientos de padrón

Ingrediënten
400 gr pimientos de padrón
Olijfolie
Grof zeezout

Zo maak je het
Was de pimientos en dep ze daarna droog.

Laat de olijfolie goed heet worden in de koekenpan.

Schep de pimientos gedurende 5 minuten om op middelhoog vuur. Het is de bedoeling dat ze zwart blakeren en verschrompelen.

Garneer de pimientos de padrón met zeezout. Eet smakelijk!

Pimientos de padrónPimientos de padrónPimientos de padrón

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

4 reacties

 • Pauline
  9 september 2019 om 11:01

  Je kan er naar vragen bij je groenteboer. Hij kan ze vast voor je bestellen :)

 • claudia balzer
  8 september 2019 om 19:34

  In Amsterdam bij de Sligro gekocht!

 • Brigitte
  4 september 2019 om 08:35

  Hoi Paulin, Ik ben gek op jouw site en heb al een aantal recepten met veel succes bij vrienden mogen serveren. Nu was ik deze zomer in Spanje en ben sindsdien gek op de pimientos de padron. Echter ze zijn helaas nergens te verkrijgen. Ook AH (zoals jij ook aangeeft) heeft deze niet meer. Weet jij toevallig nog een andere mogelijkheid om aan deze ooo zo lekkere pepers te komen?

 • Kim
  30 juni 2018 om 09:36

  En als je dan toch een pittig pepertje hebt, betekend dit dat je geluk zal hebben in de liefde!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.