fbpx
Menu

Easy: Maaltijdsalade met kip en mosterddressing

Terwijl ik dit schrijf is het al een paar dagen echt ontzettend mooi weer. Super zonnig en ook nog eens zomers warm. Zelf heb ik dan niet echt zin om heel lang in de keuken te staan. En wanneer ik de oven aanzet, die ik graag inzet voor lekker en gemakkelijk eten (niet snel maar je kunt er zo fijn bij weglopen) wordt de keuken wel heel warm. De beste oplossing voor dit soort weer en ook nog eens een hele lekkere, is het eten van maaltijdsalades! Vandaag een maaltijdsalade met kip.

Vind je dit een leuk idee?, bewaar het recept dan in je favorieten. Dat kan heel gemakkelijk in je persoonlijke profiel of in onze gratis app

Een hele leuke en frisse variant hierop! Deze maaltijdsalade met kip is namelijk gevuld met knapperige pittige radijsjes, dun gesneden plakjes zure appel, gebraden kip en een snelle zelfgemaakte mosterddressing. De mosterddressing is een enorme favoriet van mij. Elke, maar dan ook echt elke simpele salade wordt in een handomdraai iets heerlijks. Mits je van mosterd houdt natuurlijk. Ik gebruik het ook vaak om wat slablaadjes aan te maken voor bij een quiche of hartige taart bijvoorbeeld, meer is dan eigenlijk niet nodig.

Maaltijdsalade met kip

Maaltijdsalade met kip

 

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr kippendijfilet
1 bosje radijs
75 gr kiemgroenten
300 gr veldsla
2 appels (bijvb granny smith)
2 sjalotjes
15 gr verse platte peterselie
2 el grove mosterd
2 el kruidenazijn
25 gr boter
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm een koekenpan op het vuur en voeg boter en 1 eetlepel olijfolie toe. Dep de kippendijenfilets droog met wat keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Leg ze in de pan en bak ze rondom mooi goudbruin. Haal ze uit de pan en zet even apart.

Maak de dressing. Hak de sjalotjes fijn. Doe de kruidenazijn, 3 el olijfolie en mosterd in een kommetje en roer goed door elkaar. Breng op smaak met peper. Hak de peterselie fijn en roer samen met de sjalot door de dressing.

Snijd de appel en radijsjes in dunne plakjes. Doe de sla in een mooie salade schaal. Verdeel de appel en radijs er over. Verdeel de kiemgroenten over de salade. Snijd de kip in plakjes en verdeel over de salade.

Besprenkel de maaltijdsalade met kip met de mosterddressing. Lekker met knapperig brood.

Maaltijdsalade met kip

Maaltijdsalade met kip

 

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je deze maaltijdsalade met kip gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

BewarenBewaren

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

Reactie plaatsen