fbpx
Menu

One Pot: Kip pilav met abrikozen

Houd jij van fruit in je eten? lees dan vooral verder. Gruwel je ervan, kom dan morgen maar terug (of check onze index voor heel veel inspiratie). Ik ben echt “team warm fruit”. Ik vind warme kersen met ijs heerlijk, ben dol op ananas van de barbecue en gerechten met warme abrikozen zoals deze kip pilav vind ik heel erg lekker. Het is echt een kwestie van, you hate it or you love it. Het moge duidelijk zijn, I love it!

Waar ik ook van houd zijn makkelijke recepten. Recepten die lekker zijn, snel klaar, maar ook niet standaard. Kijk ik vind het ook leuk om een Ottolenghi’tje te doen en alles uit de kast te halen. Langs 10 winkels struinen op zoek naar ingrediënten en dan uren koken. Daar kan ik enorm van genieten en zo maak je kennis met combinaties die je nog nooit eerder proefde. Maar meestal ga ik dan toch op zoek naar een makkelijkere methode. Waarom 3 pannen gebruiken als het ook in één kan?  Zo is deze “one pot” rubriek ook een beetje ontstaan. Ik vind het een uitdaging om lekkere recepten te bedenken, met weinig moeite en weinig afwas.

Lekker is deze kip pilav zeker! Je kookt de rijst met alle smaakmakers in de bouillon gaar. Pilav rijst  komt uit het Midden Oosten (al las ik ook dat het van origine Turks is) dus die smaken heb ik ook gebruikt. Het bereiden lijkt een beetje op risotto. Alleen nu voeg je alle bouillon in een keer toe. Lekker met de warme kruiden.  Verder voegde ik paprika toe, je zou eventueel ook een courgette en wortel mee kunnen bakken voor wat extra groente. De zoete abrikozen maken het helemaal af. Ik ben benieuwd wat je er van vindt, laat het vooral weten als je het gemaakt hebt.

Kip pilavIngredient

Ingrediënten voor 4 personen
600 gr kipfilet
1 ui
2 teentjes knoflook
3 rode paprika’s
275 gr rijst
500 ml kippenbouillon
100 gr gedroogde abrikozen
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
1 tl chilipeper
0,5 tl kaneel
30 gr amandelen
Zout
Olijfolie

Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Snijd de kipfilets in blokjes en bak deze mee. Je kunt ook kippendijen gebruiken, deze zijn wat vetter.

Voeg chilipeper, zout, komijn, kaneel en paprikapoeder toe en bak de kruiden kort mee. Door verhitting komen de smaken extra vrij.

Voeg de rijst toe en bak dit totdat hij glazig ziet. Voeg nu de bouillon toe.

Was de paprika’s en snijd deze in blokjes en voeg dit samen met de gedroogde abrikozen bij de rijst.  Roer even om.

Laat de kip pilav op een zacht vuur in ongeveer 15 – 20 minuten gaar worden.

Garneer de pilav met amandelen.

Kip pilav

Kip pilav

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

Wil je op de hoogte blijven? Meld je hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang 7 gratis recepten uit ons boek Feel Good Food.

BewarenBewaren

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

18 reacties

  • Annika
    24 september 2019 om 13:48

    Wat fijn om te horen!

  • Marian Rodenburg
    16 september 2019 om 20:04

    VANDAAG GEMAAKT. HEERLIJK!!

  • Annika
    23 juli 2019 om 12:12

    Ik gebruik poeder :)

  • Lisanne
    19 juli 2019 om 20:53

    Erg benieuwd naar dit recept! De chilipeper in het recept... is dat verse chilipeper, poeder of flakes?

  • Pauline
    12 juni 2019 om 12:51

    Yes zeker.

  • Diana van den Berg
    11 juni 2019 om 17:21

    Klinkt erg lekker! Kan je ook abrikozen/perziken uit blik gebruiken i.p.v. de gedroogde ?

  • Pauline
    27 juni 2018 om 15:16

    Dat ligt niet aan de pilav maar aan de foto. Wij bewerken deze namelijk altijd iets.

  • JhvdG
    25 juni 2018 om 16:42

    Vraagje; ondanks genoemde hoeveelheid kruiden toegevoegd heeft mijn Pilav niet die mooie donkere kleur als op de foto. Waar zou dit denk je aan liggen??

  • Pauline
    13 juni 2018 om 10:44

    Yes dat kan zeker!

  • Rene Zwiers
    12 juni 2018 om 14:21

    Nu sta ik in de startblokken om dit te gaan maken, kom ik erachter dat ik geen witte rijst heb.. Zou het ook kunnen met zilvervliesrijst?

  • Pauline
    12 juni 2018 om 12:18

    Ook een goed idee!

  • Rianna
    11 juni 2018 om 22:19

    Wat een heerlijk recept! Viel in de smaak hier! Wel heb ik de abrikozen vervangen door perzikken. Persoonlijk vinden wij dat lekkerder (vroeger maakte mijn moeder pilav ook altijd met perzik, dat zal de reden wel zijn :-) ).

  • Pauline
    9 juni 2018 om 20:50

    Yes!

  • Daphne van Rooij
    9 juni 2018 om 11:22

    Mmm lijkt me heerlijk, ga het vanavond maken? De kippenbouillion is dat een Blokje wat je toevoegt in water?

  • Annika
    6 juni 2018 om 13:28

    Ah wat een grappig verhaal! Leuk dat je het weer gaat maken :)

  • Annika
    6 juni 2018 om 13:26

    Leuk!

  • Daphne
    6 juni 2018 om 07:17

    Heeeeerlijk, ga het morgen meteen maken!

  • Corien
    5 juni 2018 om 10:45

    Wauw...dat is lang geleden. Succes verzekerd. Ik maakte dit heel vaak toen ik (lang geleden) als kraamverzorgster werkte. ( We maakten toen nog lange dagen , van 8.00 -18.00, en zorgden dan ook voor het eten 😄 ) Heel veel succes mee gehad. Tijd om het zelf weer eens op tafel te zetten.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.