Diary: alles loopt in de soep

Eigenlijk ben ik helemaal niet zo plannerig. Meer…., moet ik zeggen want vroeger was dat wel anders. Ik ben nu meer het type “go with the flow” en ik kijk per dag waar ik zin in heb. Maar toen zowel Annika als Maurits allebei een week vrij gepland hadden, wist ik niet hoe snel ik mijn werk moest afronden om daarbij aan te sluiten. Het zou mooi weer worden, dus naast ons weekendje Schiermonnikoog, leek het mij leuk om naar Delft en naar het strand te gaan. Leuke plannen, maar niet heel ambitieus toch?

Alleen liep het allemaal net even anders want Merlijn werd ziek. En dus konden we niet mee naar Schiermonnikoog. Gelukkig leek hij snel op te knappen, waardoor we zondag alsnog konden gaan. Echter werd hij daar toch weer ziek, dus gingen we alsnog eerder naar huis. Thuis deden we lekker rustig aan, zodat Merlijn goed kon herstellen en van al die leuke plannen kwam niks terecht. En dat vond ik best wel jammer. Gelukkig hadden Mau en ik nog een leuke dag Taste op het programma, wat de vakantieweek toch weer goed maakte. Dat het de helft van de tijd keihard regende, vergeten we dan maar even. Kijk je mee naar mijn foto’s?

Ik zou het bijna vergeten, maar ik was ook nog jarig. Maurits en ik gingen eten bij Café Colette.

Ik ging voor een gemarineerde zalm en als hoofdgerecht koos ik een tournedos met Bearnaisesaus. Altijd lekker daar!

Er kwam ook weer een weinig tijd, alles restjes opmaken schotel voorbij. Ik gooi dan letterlijk van alles in de oven met wat smaakmakers. Easy does it!

Ik kreeg foodpost. Met ijs maak je mij altijd blij. Dit was echt heel lekker. Bij “gezonder” ijs denk ik dat dat bijna niet kan. Maar het ijs van Perfect world is echt lekker. Mijn favoriet is de chocoladesmaak. Het is 100% vegan en je kan het kopen bij Jumbo.

Ik probeer (poging 683) om weer wat gezonder te eten en dus bakte ik weer eens mijn bananabread. Hij was wederom erg lekker!

salade nicoiseEn met het warme weer krijg ik vooral trek in salades. Deze salade Niçoise is momenteel favoriet bij mij.

En toen gingen we alsnog naar Schiermonnikoog. Superleuk. Ik kwam hier als kind heel vaak. Extra leuk om dit aan Merlijn te kunnen laten zien. Als hij ouder is, mag hij ook naar de Kittiwake.

Annika had een huis gehuurd voor een week en wij mochten dus een weekendje langskomen. Ik zou elke dag wel zo wakker worden. Of nou ja, not so insta perfect life, ik had rood doorlopen ogen en een snotneus van de hooikoorts.

Op Schier eet je grotendeels simpel. Saté, pannenkoekjes, pizza en uitsmijters. En dat vind ik helemaal prima. In het kader van gezonder eten, bestelde ik een salade met geitenkaas. De dressing ontbrak, maar de geitenkaas maakte alles goed.

En toen was de vakantie voorbij. Maar niet voordat wij samen naar Taste gingen. Ik was afgelopen jaren niet geweest dus ik had er heel veel zin in.

Maurits en ik deden mee met een perstour. Superleuk want we mochten het terrein op voordat het open was voor publiek. Bij Gulpener proefden we een speciaal biertje dat bevroren is geweest in combinatie met deze op appel- en eikenhout gerookte hotdog van Brandt en Levie. Superlekker!

Al jaren zijn de resto’s van Peter Lute favoriet bij mij op Taste. Deze keer ging ik niet voor de polentafriet, maar at ik deze grote gamba met boemboe aubergine. Superlekker. Ik proefde ook nog beef van de bbq met vadouvan. Dat was hemels!

Bij Taiko, proefde ik een Wagyu frikandel. Echt heel lekker. Maar ik ben dan ook stiekem een enorme snackliefhebber.

Ergens verscholen op het terrein, kon je de Ibiza Experience ondergaan. Echt super hoe ze dit hadden ingericht. Dat geldt voor heel Taste eigenlijk, ik vind het altijd knap hoe ze dat weer uit de grond weten te stampen en zie nu al uit naar volgend jaar.

En in het kader van gezonder eten, bakte ik ook nog een chocoladecake. Ja zo gaat dat. Op naar poging 684.

Deze week wordt heel leuk. Morgen gaan we naar het Saladay event van Bettine geitenkaas en daarna hebben we nog een afspraak voor een superleuk project waar we mee bezig zijn. Donderdag ga ik met mijn foodfriends naar het strand en zaterdag komt Lasse bij ons logeren.

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in