fbpx
Menu

Vegetarische saucijzenbroodjes

Deze vegetarische saucijzenbroodjes zijn niet van de echte te onderscheiden. Echt waar! Tijdens de kookdag hebben we een aantal mensen laten proeven, zonder erbij te vertellen dat deze saucijzenbroodjes vegetarisch zijn. En ze hadden het niet door, haha. Steeds meer mensen eten vegetarisch en vinden het dan wel fijn om af en toe nog de smaak van vlees te beleven. Tegenwoordig zijn er veel meer vleesvervangers  verkrijgbaar, en ook gewoon in de supermarkt. Deze vegetarische saucijzenbroodjes zijn gemaakt van vega gehakt. Wel de ongebakken versie hoor. Dit is ook gewoon te koop in de supermarkt.

Als basis voor deze vegetarische saucijzenbroodjes gebruiken we dus vega gehakt. Dit brengen we lekker op smaak met knoflook, ketjap en sambal. Zelf saucijzenbroodjes maken is makkelijker dan je denkt. Het enige wat je hoeft te doen is een lap vers bladerdeeg vullen met (vegetarisch) gehakt. En dit bak je dan even af in de oven en klaar zijn je vegetarische saucijzenbroodjes. Ik zou zeggen, ga ze snel maken en laat ons weten hoe het gesmaakt heeft! Dat vinden we leuk!

Vegetarische saucijzenbroodjes

Ingrediënten voor 8 st.
1 grote lap bladerdeeg
300 gr vega gehakt (ongebakken)
1 teentje knoflook
1 el ketjap
2 tl sambal
1 ei + 1 ei om te bestrijken
Handje paneermeel
Zout
Zwart sesamzaad (om te garneren)

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).

Verdeel de lap bladerdeeg in tweeën. Snijd hiervoor de lap bladerdeeg in de lengte doormidden.

Meng het gehakt met de knoflook, ketjap, sambal,  1 ei, paneermeel en zout. Is het gehakt te nat, voeg dan een extra handje paneermeel toe. Wil je proeven of je gehakt voldoende op smaak is, bak dan een klein stukje in de pan.

Workshop bakery institute

Rol van het vega gehakt 2 lange worsten. Leg deze elk in het midden van een strook bladerdeeg. Je kunt eventueel het vega gehakt met een spuitzak met brede spuitmond op het deeg spuiten.

Workshop bakery institute

Bestrijk de onderkant van de strook met het losgeklopte ei. Vouw de bovenkant van het bladerdeeg over het vega gehakt heen. Druk het deeg aan en prik in met een vork. Bestrijk het deeg met een laagje eigeel.

Garneer het bladerdeeg met zwart sesamzaad. Gewoon sesamzaad of maanzaad kan natuurlijk ook.

Snijd het bladerdeeg in 4 gelijke stukken. Bak de vegetarische saucijzenbroodjes in 20 minuten af op 200 graden Celsius. Dek de saucijzenbroodjes tussentijds af als ze te donker worden.

Vegetarische saucijzenbroodjesVegetarische saucijzenbroodjes

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

6 reacties

  • Pauline
    30 september 2019 om 13:38

    Dat gaat je vast lukken Noa en anders kan je altijd om hulp vragen. Heel veel plezier alvast. Liefs Pauline

  • Noa van der linden
    25 september 2019 om 21:37

    Hoi! Ik ben noa en 12 jaar. Denkt u dat ik dit ook kan maken? Ik ben namelijk gek op saucijzenbroodjes! Maar ik ben ook vegetariër. Dit lijkt me perfect! Alvast bedankt!!!!

  • Pauline
    12 juni 2019 om 12:53

    Ik heb dit gewoon in de supermarkt gekocht, bij AH.

  • Heidi
    10 juni 2019 om 17:41

    Beste Pauline, ik ben altijd op zoek naar recepten waar ik zowel de vleeseters als de vegetariërs mee kan plezieren. Dit lijkt me ideaal. Hoe maak jij je vega gehakt Pauline of waar koop je het? Ik weet niet waar ik ongebakken gehakt zou kunnen vinden. Dank u wel!

  • Enya
    27 november 2018 om 11:17

    Wat een heerlijk recept en leuk idee!

  • Arlette
    24 augustus 2018 om 13:32

    Hoi, leuk recept, ik heb ze nu in de oven staan dus ben benieuwd! Net via de app een berichtje achtergelaten maar weet niet of dat goed is gegaan dus hier mijn vraag: Hoe en hoe lang kan je de broodjes bewaren en kan je ze ook invriezen? Het vega gehakt heb ik ingevroren gekocht en daarna ook eerst nog in mijn vriezer bewaard.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.