fbpx
Menu

Vegan cheesecake met mango

  • Bewaar
  • Reageer
  • Print

Deelden we laatst al een vegan borrelplateau, is het nu de beurt aan deze lekkere vegan cheesecake met mango. Puur toeval kan ik je zeggen. We kregen namelijk het boek Puur Zoet in handen van Mariette en daarin vonden we dit lekkere en leuke recept. Zoals de naam al zegt, is deze cheesecake dus volledig vegan. Er wordt gebruik gemaakt van cashewnoten en amandelmelk voor de vulling. En de bodem bestaat uit onder andere havermout, cashewnoten en dadels. Helemaal zuivelvrij dus. De vegan cheesecake wordt op smaak gebracht met mango en citroen. Lekkere frisse, zomerse smaken.

De vegan cheesecake is een van de lekkere recepten uit het boek Puur Zoet. Dit boek bevat allemaal recepten om lekker en bewust te bakken met pure ingrediënten. Mariette legt het uit als gezonder zondigen. Dit betekent dat de recepten geen overbodige toevoegingen bevatten. Het gebruik van suiker, vet en room is geminimaliseerd en de ingrediënten zijn voedzaam. Denk aan volkorenmeel in plaats van bloem.

Het boek bestaat uit 6 hoofdstukken met zoete recepten. Zoals ontbijtrecepten, tussendoortjes, koek, taart, feestrecepten en toetjes. Ook is er een hoofdstuk waarbij aandacht wordt besteed aan de basis. Hierin vind je handige basisrecepten voor lemon curd, caramel en amandelspijs. Mariette deelt ook handige info over haar voorraadkast, info over de ingrediënten en kitchen essentials.

Naast het recept voor deze vegan cheesecake met mango zijn er nog talloze lekkere recepten te vinden in het boek. Denk aan een smeuige carrotcake, tropische kokosmakroontjes, lionrepen, mokka panna cotta, kruidige ontbijtkoek en chocolademuffins. De recepten zijn vrij eenvoudig en de ingrediëntenlijsten lekker kort. Perfect voor de beginnende en bewuste bakker.

Vegan cheesecake met mango

Ingrediënten voor 1 cheesecake van 28 cm
175 gram cashewnoten
1 citroen
125 ml amandelmelk
120 ml kokosolie
3 eetlepels ahornsiroop
1 tl vanille extract
350 gr mango

Voor de crunchy shortbreadbodem
180 gr havermout
120 gr cashewnoten
120 gr dadels
3 el kokosolie
1,5 tl vanille extract

Zo maak je het
Week 175 gr cashewnoten minimaal 8 uur in een bak met ruim water.

Beleg een bakvorm (diameter 28 cm of 25×25 cm) met bakpapier. Je kan een kleinere vorm gebruiken, dan wordt de cheesecake hoger.

Maak nu eerst de crunchy shortbreadbodem. Rooster de havermout samen met 120 gr cashewnoten binnen 10 minuten goudbruin in de oven op 175 graden Celsius.

Ontpit de dadels, week 5 minuten in kokendheet water en giet hierna goed af.

Maal alle ingrediënten met een snuf zout in de foodprocessor tot er een plakkerig deeg ontstaat. Voeg eventueel 2 eetlepels water toe en druk vervolgens goed aan in een met bakpapier beklede bakvorm.

Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.

Giet het water van de cashewnoten af en dep ze droog. Maal samen met de amandelmelk, 60 ml gesmolten kokosolie, ahornsiroop, 1 tl vanille extract en het sap en rasp van de citroen in de foodprocessor tot er een zijdezachte vulling ontstaat. Dit kan 5 – 10 minuten duren. Proef of je het op smaak vindt en voeg anders wat extra ahornsiroop toe. Giet het mengsel op de bodem en zet de vegan cheesecake in de vriezer.

Maak na een uur de topping. Maal de mango tot een gladde massa in de foodprocessor en voeg daarna 60 ml gesmolten kokosolie toe. De mango mag niet koud zijn, anders stolt de kokosolie meteen. Giet dit op de cheesecake laag en zet de taart opnieuw een uur in de vriezer. Laat vanuit de vriezer een uur op kamertemperatuur komen voordat je aanvalt. Na het invriezen kan je de vegan cheesecake gewoon in de koelkast bewaren, dit is puur om de lagen goed te laten uitharden.

Vegan cheesecake met mangoVegan cheesecake met mangoVegan cheesecake met mango

Titel
Puur Zoet

Auteur
Mariette van Tuyl

Uitgeverij
Forte Culinair

Prijs en verkrijgbaarheid
€ 24,99 bij Bol.com of de lokale boekhandel

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

  • Bewaar
  • Reageer
  • Print

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

5 reacties

  • Sabine
    27 augustus 2018 om 19:47

    Ik heb m ook gemaakt. Echter blijft mijn bodem niet kleven, komt misschien doordat ik het niet met foodprocessor heb gedaan?

    Beantwoorden
  • T
    11 juli 2018 om 08:21

    Ziet er heerlijk uit! Kan ik deze taart ook een dag van tevoren maken?

    Beantwoorden
  • Cherelle
    31 mei 2018 om 16:39

    Hoi, Ik heb deze taart zojuist gemaakt volgens alle stappen. Echter wordt de taart bij mij niet zo dik als op de foto's. Hoe kan dit? Gr. Cherelle

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 juni 2018 om 17:07

    Is je bakvorm wat groter toevallig? Daar ligt het aan denk ik.

    Beantwoorden
  • Amanda
    22 mei 2018 om 14:49

    Onlangs een vegan cheesecake gemaakt, met voor een groot deel dezelfde ingredienten. HEERLIJK!! Deze staat voor deze week op de planning. Dank :)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen