Vegan cheesecake met mango

Vegan cheesecake met mango

Deelden we laatst al een vegan borrelplateau, is het nu de beurt aan deze lekkere vegan cheesecake met mango. Puur toeval kan ik je zeggen. We kregen namelijk het boek Puur Zoet in handen van Mariette en daarin vonden we dit lekkere en leuke recept. Zoals de naam al zegt, is deze cheesecake dus volledig vegan. Er wordt gebruik gemaakt van cashewnoten en amandelmelk voor de vulling. En de bodem bestaat uit onder andere havermout, cashewnoten en dadels. Helemaal zuivelvrij dus. De vegan cheesecake wordt op smaak gebracht met mango en citroen. Lekkere frisse, zomerse smaken.

De vegan cheesecake is een van de lekkere recepten uit het boek Puur Zoet. Dit boek bevat allemaal recepten om lekker en bewust te bakken met pure ingrediënten. Mariette legt het uit als gezonder zondigen. Dit betekent dat de recepten geen overbodige toevoegingen bevatten. Het gebruik van suiker, vet en room is geminimaliseerd en de ingrediënten zijn voedzaam. Denk aan volkorenmeel in plaats van bloem.

Het boek bestaat uit 6 hoofdstukken met zoete recepten. Zoals ontbijtrecepten, tussendoortjes, koek, taart, feestrecepten en toetjes. Ook is er een hoofdstuk waarbij aandacht wordt besteed aan de basis. Hierin vind je handige basisrecepten voor lemon curd, caramel en amandelspijs. Mariette deelt ook handige info over haar voorraadkast, info over de ingrediënten en kitchen essentials.

Naast het recept voor deze vegan cheesecake met mango zijn er nog talloze lekkere recepten te vinden in het boek. Denk aan een smeuige carrotcake, tropische kokosmakroontjes, lionrepen, mokka panna cotta, kruidige ontbijtkoek en chocolademuffins. De recepten zijn vrij eenvoudig en de ingrediëntenlijsten lekker kort. Perfect voor de beginnende en bewuste bakker.

Vegan cheesecake met mango

Ingrediënten voor 1 cheesecake van 28 cm
175 gram cashewnoten
1 citroen
125 ml amandelmelk
120 ml kokosolie
3 eetlepels ahornsiroop
1 tl vanille extract
350 gr mango

Voor de crunchy shortbreadbodem
180 gr havermout
120 gr cashewnoten
120 gr dadels
3 el kokosolie
1,5 tl vanille extract

Zo maak je het
Week 175 gr cashewnoten minimaal 8 uur in een bak met ruim water.

Beleg een bakvorm (diameter 28 cm of 25×25 cm) met bakpapier. Je kan een kleinere vorm gebruiken, dan wordt de cheesecake hoger.

Maak nu eerst de crunchy shortbreadbodem. Rooster de havermout samen met 120 gr cashewnoten binnen 10 minuten goudbruin in de oven op 175 graden Celsius.

Ontpit de dadels, week 5 minuten in kokendheet water en giet hierna goed af.

Maal alle ingrediënten met een snuf zout in de foodprocessor tot er een plakkerig deeg ontstaat. Voeg eventueel 2 eetlepels water toe en druk vervolgens goed aan in een met bakpapier beklede bakvorm.

Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.

Giet het water van de cashewnoten af en dep ze droog. Maal samen met de amandelmelk, 60 ml gesmolten kokosolie, ahornsiroop, 1 tl vanille extract en het sap en rasp van de citroen in de foodprocessor tot er een zijdezachte vulling ontstaat. Dit kan 5 – 10 minuten duren. Proef of je het op smaak vindt en voeg anders wat extra ahornsiroop toe. Giet het mengsel op de bodem en zet de vegan cheesecake in de vriezer.

Maak na een uur de topping. Maal de mango tot een gladde massa in de foodprocessor en voeg daarna 60 ml gesmolten kokosolie toe. De mango mag niet koud zijn, anders stolt de kokosolie meteen. Giet dit op de cheesecake laag en zet de taart opnieuw een uur in de vriezer. Laat vanuit de vriezer een uur op kamertemperatuur komen voordat je aanvalt. Na het invriezen kan je de vegan cheesecake gewoon in de koelkast bewaren, dit is puur om de lagen goed te laten uitharden.

Vegan cheesecake met mangoVegan cheesecake met mangoVegan cheesecake met mango

Titel
Puur Zoet

Auteur
Mariette van Tuyl

Uitgeverij
Forte Culinair

Prijs en verkrijgbaarheid
€ 24,99 bij Bol.com of de lokale boekhandel

 

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in