Menu

Vegan borrelplateau

Om me heen zie ik steeds meer mensen veganist worden. Ook restaurants spelen hier op in door meer vegan opties aan te bieden. Er bestaat zelfs een vegan junkfoodbar, waar je alleen maar vegan junkfood kunt eten. Dit vegan borrelplateau is zoals de naam al doet vermoeden volledig vegan. Ik ben zelf niet vegan, maar alles wat op dit vegan borrelplateau ligt vind ik lekker. Dit kun je dus prima op tafel zetten als je gasten ontvangt die vegan zijn, want dit borrelplateau is ook superlekker voor de niet-vegans. Maar wat betekent vegan nou eigenlijk? Veganisten eten en gebruiken geen dieren, iets dat van een dier afkomstig is of dat op een dier getest is. Dus vegans eten bijvoorbeeld geen vlees en vis, maar ook geen zuivelproducten. Dit borrelplateau is daarom helemaal vegan proof.

Wat veel mensen denken is dat je gezond eet, als je vegan eet. Dit is niet perse waar. Oreo koekjes zijn bijvoorbeeld vegan, maar zitten bomvol suiker. Je kan namelijk gewoon suiker eten als veganist. Ik ben zelf niet vegan en heel eerlijk? Ik denk niet dat ik het zou kunnen. Daarvoor ben ik een te grote kaasliefhebber. Vlees of vis zou ik nog wel kunnen missen, maar kaas en zuivel niet echt denk ik. Ik eet overigens wel heel bewust. Ik eet niet veel vlees en als ik vlees eet is het biologisch vlees. Ik eet grotendeels vegetarisch en soms dus ook vegan, maar dan vooral omdat ik het lekker vind. Dit vegan borrelplateau is een goed voorbeeld daarvan. Lekkere hummus, vijgen, noten en groente om mee te dippen. Ik hou er van.

Zou een vegan lifestyle iets voor jou zijn? Heb je er wel eens over nagedacht? Laat het weten in de comments, dat vind ik leuk om te lezen.

Vegan borrelplateau

Ingrediënten voor 1 plateau
Dips

Recept klassieke hummus
Recept avocado hummus
Recept romesco dip

Fruit, noten en olijven
Dadels
Vijgen
Druiven
Gemengde noten
Olijven

Brood & cracker
Pitabrood
Crackers

Crudité
Bleekselderij
Komkommer
Worteltjes
Cherrytomaatjes

Zo maak je het
Maak de hummus, avocadohummus en romesco dip volgens het recept.

Snijd de komkommer in plakjes en de bleekselderij in reepjes.

Doe de dips in bakjes. Verdeel alle ingrediënten over een grote borrelplank. En dippen maar!

Vegan borrelplateauVegan borrelplateauVegan borrelplateau

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

4 reacties

 • Ramon van Esch
  12 mei 2018 om 00:55

  Leuk recept! Goed om te zien dat je recepten aanbiedt die vegan zijn! PS. Elke vegan dacht dat 'ie nooit vegan zou kunnen zijn, totdat ze erachter kwamen wat de voordelen en de redenen zijn :)

 • Sophie
  11 mei 2018 om 14:51

  Ik ben sinds kort vegetariër dus deze borrelplank komt als geroepen! De meeste borrelplanken bestaan toch vaak uit veel vlees.

 • Jessica vonk
  11 mei 2018 om 12:15

  Gewone suiker is niet per definitie vegan. Er schijnen dierenbotten bij het vermalen te worden gebruikt? weet het fijne er niet van.... Maar oreokoekjes staan wel overal als vegan bekend.

 • Liset - Beautydagboek
  11 mei 2018 om 11:09

  Oh dit ziet er heerlijk uit! Ik ben niet eens vegetarisch of vegan, maar vind dit soort gezonde plankjes wel heel erg lekker. Thanks!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.