Panini maken

Panini broodjes met gegrilde groenten

Een panini is natuurlijk het ultieme lunchbroodje! Nou ja voor mij dan. Aangezien ik fan ben van de Italiaanse keuken en alles wat daarbij hoort. Dus ook van een panini. Denk nou niet dat ik elke dag een panini zit te eten. Was het maar waar dat mijn lichaam dat toeliet (in de vorm van niet aankomen en je nog fit voelen), maar dat gaat niet op. Maar ik geniet er niet minder van wanneer ik er wel eentje eet. Meestal is het ergens op een terras of na een rondje op de markt boodschappen doen. Maar tegenwoordig maak ik ze ook steeds vaker thuis. Ze zijn namelijk ook geweldig om te maken wanneer je niet heel veel tijd hebt of je gewoon zin hebt in iets heel lekkers, maar geen afhaalmaaltijd wilt. Zin in wat anders? Kijk hier voor nog meer lekkere lunch recepten.

Panini grill

Deze panini heeft als vulling gegrilde groenten. Je snijdt de groenten in langwerpige dunne plakken. Bestrijk ze dan met een mengsel van olijfolie, peper, zout en gedroogde oregano en soms wat chilivlokken. En leg ze op de contactgrill. Heb je die niet dan werkt een grillpan ook prima. keer ze pas om wanneer ze van die mooie streepjes hebben. Een beetje pit geef je het broodje met de gorgonzola, die smelt er dan lekker tussendoor. Maar mozzarella kan ook. Vul de panini broodjes, leg ze onder de contactgrill, wacht tot dat de kaas smelt en er mooie streepjes ontstaan op het broodje en klaar ben je! Of maak ze in de grillpan. En keer ze dan halverwege een keertje om.

Panini broodjes kopen

De panini broodjes zelf kun je ook in de supermarkt kopen, ze zijn er in verschillende maten. Voor dit recept gebruikte ik panini’s van ongeveer 10 centimeter. Maar grotere zijn natuurlijk ook lekker. Pas dan wel wel naar inzicht de hoeveelheid groenten en kaas aan.

Ingredienten gegrilde groente
Panini maken
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 broodjes

  • 4 panini broodjes
  • 75 gr gorgonzola (mozzarella kan ook)
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 puntpaprika
  • 2 takjes basilicum
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Chilipeper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Snijd de aubergine en courgette over de lengte in plakken van ongeveer 4 mm. Verwijder de zaadlijst van de puntpaprika en snijd deze ook in lange plakken. Meng in een kommetje de olijfolie, gedroogde oregano en breng op smaak met zout en chilipeper. Bestrijk de groenten aan beide zijden met het olijfoliemengsel. Grill de groenten in een contactgrill of in een grillpan tot ze mooie donkere streepjes krijgen.

  2. Snijd de panini broodjes open. Beleg met de gegrilde groenten. Verdeel de gorgonzola over de broodjes. Leg de bovenste helft op de broodjes en druk een beetje aan. Leg ze dan of onder de contactgrill of in de grillpan. Grill ze totdat de kaas smelt en de broodjes een donker streepje krijgen. In de grillpan keer je de broodjes een keertje om.

  3. Garneer met basilicum blaadjes.

Panini
Panini broodjes

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (7 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Picknick Snelle recepten Aubergine Brood en deeg Courgette Italiaanse recepten Notenvrije recepten Suikervrij Pasen Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Zomer recepten Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in