Menu

Hotspot: New York Deli Haarlem

Er is weer een nieuwe hotspot in town, de New York Deli. Toen Pauline en ik dit voorbij zagen komen op social media was onze nieuwsgierigheid meteen gewekt. Want een NY deli, dat heeft Haarlem nog niet. We zijn beiden al eens in New York geweest en daar zie je veel deli’s, waaronder de bekende Katz’s delicatessen. In Londen heb ik de deli van Ottolenghi bezocht en nu was het de beurt aan de New York deli in mijn eigen mooie stadje. Ik vertel je alles over deze leuke hotspot in dit artikel.

Eenmaal binnen waren Pauline en ik meteen onder de indruk van het interieur. Het is er sfeervol, gezellig en je ziet overal de Amerikaanse invloeden terugkomen. Het bord met het menu boven de bar is iets wat je vaak ziet in Amerikaanse diners. Ook de zwarte balken die door de zaak lopen doen me denken aan de bekende NY foto. Superleuk!

New York Deli

New York Deli

De eigenaar, Fausto, is tevens eigenaar van de Louisiana Lobster Shack. Hij vertelt ons in geuren en kleuren over de NY deli. Hij vertelt ons dat er achter veel gerechten een lang en uitgebreid bereidingsproces zit. De gerechten worden hier dan ook echt met liefde en passie gemaakt. Kenmerkend voor de NY Deli zijn natuurlijk de broodjes Pastrami, ook wel bekend als de Reuben sandwich. Pastrami is een gepekeld en gerookt rundvlees, een echte Joodse delicatesse. Joodse immigranten namen Pastrami mee naar de VS en op die manier is het terecht gekomen in veel delicatessenwinkels. Pastrami wordt dus gepekeld, gerookt en vervolgens op smaak gebracht met allerlei specerijen. Als je het op de originele manier wilt maken is dit een proces wat dagen duurt. En dat gebeurt dus bij de New York Deli in Haarlem. Er wordt dus echt met passie gekookt en dat proef je.

New York Deli

Het menu is dus een mix van allerlei Amerikaanse en Joods-Israelische invloeden. Naast de broodjes pastrami vind je hotdogs, een Philly cheese steak, bagels en een milkshake op het menu. Maar ook hummus, avocado salade en matzo ball soup. Het menu is een all-day-menu, de hele dag kun je alles van de kaart bestellen. Ik begreep dat er plannen zijn om in de toekomst ook een speciale avondkaart aan te bieden. 

New York Deli

Pauline bestelde een Tuna melt en ik ging voor de Chili dog. Oh, zo ontzettend lekker. Een heerlijk, sappige hotdog met een lichtpittige chili op een perfect broodje. Daarbij bestelde ik de enorme milkshake, wat eigenlijk al een maaltijd op zich is. Maar die moet je zeker ook proberen.

New York Deli

Pauline nam de cel-ray soda van Dr. Browns. Dit is een typisch Amerikaans drankje, wat je niet makkelijk kunt verkrijgen in Nederland. Het lijkt een beetje op ginger-ale. Ik heb ook even geproefd en het heeft een lekkere, frisse smaak.

New York Deli

Het zal je verbazen, maar ik heb de milkshake helemaal opgekregen 😉

New York DeliNew York Deli

Ook leuk, bij de NY Deli serveren ze Hellmann’s. Alles klopt dus tot in de puntjes. Wij hebben ook een keer een lekkere burger gemaakt met Hellmann’s mayo. Amerikaanser kan het bijna niet.

New York Deli

De New York Deli is zeker een bezoekje waard als je naar Haarlem gaat. Je kunt hier heerlijk eten en je waant je heel eventjes in de VS. Het menu geeft je instant keuzestress en je gaat rollend de deur weer uit. Ik ga zeker vaker een kijkje nemen bij de NY Deli.

Hotspot
New York Deli

Adres
Wagenweg 3, Haarlem

Meer info
Website

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

4 reacties

 • Rachel
  3 mei 2018 om 22:32

  oh het ziet er super uit zeg!

 • Antoinette
  3 mei 2018 om 16:02

  Té lekker.....:-)

 • Annika
  3 mei 2018 om 15:49

  Dat is een donut ;)

 • Antoinette
  3 mei 2018 om 15:22

  Wow....die milkshake ziet er goed uit zeg.... Maar zie ik nu cake op de rand? Of is het een versiersel?

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.