fbpx
Menu

One pot: Kip caprese & It’s my birthday

Knapperige gebakken kip met pesto, mozzarella en tomaatjes. Dat is kip caprese! Een recept dat je prima tijdens een fancy etentje zou kunnen serveren, maar ook eentje die valt in de categorie makkelijke en snelle recepten voor doordeweeks. Want makkelijk is het zeker. Ik zeg altijd dat je met een handvol lekkere en verse ingrediënten als snel iets lekkers kunt maken. Dat laat deze kip caprese maar weer eens zien. Je hebt er slechts één pan voor nodig (wel eentje die in de oven kan).

Caprese kent iedereen inmiddels wel, mozzarella en tomaat. Bijna iedereen vindt dit ook lekker. Ik gebruik zelf altijd buffelmozzarella, deze vind ik nog smaakvoller dan de gewone variant. In plaats van kipfilet zou je ook kippendijen kunnen gebruiken, deze zijn wat malser. Zelf geef ik toch de voorkeur aan een goede filet, ik vind de dijen vaak wat te vet.

Vind je dit een leuk idee?, bewaar het recept dan in je favorieten. Dat kan heel gemakkelijk in je persoonlijke profiel of in onze gratis app

Ik zou het bijna vergeten, maar ik ben vandaag jarig. Alweer 37 jaar geworden. Man wat gaat dat snel zeg. The big 40 is in zicht, al voel ik me nog steeds 30. Ik heb mijn verjaardag dit jaar niet groots gevierd. Ik had er even geen zin in, dus ik heb het heel klein gehouden (we hebben gebarbecued). Misschien dat we in de zomer nog een leuk tuinfeestje gaan geven, als de rust (en de slaap) weer zijn wedergekeerd.  Wij houden er namelijk wel van, maar soms is het gewoon niet het moment, zoals nu. Gelukkig is er altijd wel een reden om een feestje te vieren. En om een lekkere maaltijd te eten, geniet van deze kip caprese, dan ga ik even van mijn verjaardag genieten.

kip capresekip caprese

Ingrediënten voor 4 personen
4 kipfilets (bio of van de boer)
4 el pesto (recept)
2 bollen buffelmozzarella
25o gr cherrytomaten aan de tak
2 tl oregano
Paar takjes basilicum
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Wrijf de kipfilets aan beide zijdes in met peper, zout, oregano en wat olijfolie. Bak ze in een ovenbestendige pan rondom aan, totdat ze goudbruin zijn. Bak ze niet helemaal gaar.

Verdeel over iedere kipfilet een el pesto.

Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel deze over de kipfilets.

Leg de tomaatjes aan de tak tussen de kipfilets. Drizzle er nog een klein beetje olijfolie overheen.

Zet de pan in de voorverwarmde oven en laat de kip caprese in 10 minuten gaar worden. De gaartijd in de oven hangt af van hoe ver je de kipfilets in de pan hebt laten garen. Zijn ze in de pan al zo goed als gaar, dan kan je de oventijd halveren.

Garneer de kip caprese met wat verse basilicum.

Serveer met gebakken aardappeltjes en een salade.

kip capresekip caprese

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

15 reacties

  • Anne
    24 september 2018 om 13:19

    kan Ik de kip ook na het aanbraden in een ovenschotel leggen? Ik heb een vrij kleine oven en mijn pan past er niet in.

    Beantwoorden
  • Pauline
    24 september 2018 om 15:01

    yes zeker!

    Beantwoorden
  • Karin van Heeswijk
    14 juni 2018 om 13:18

    Hi Pauline, Wat ziet dit er heerlijk uit ! Ga het zeker ook maken ; ) Mag ik vragen welke pan ( merk ) jij hier op de foto gebruikt die ook in de oven kan ? En even compliment ook voor je foto's ziet er zo mooi uit ! Mooi servies en bestek ook. Heb je daarover mischien nog tips waar je zoiets kan aanschaffen ? Maar je recepten het belangrijkste, heb er al een aantal gemaakt en stuk voor stuk heel erg van genoten, bedankt !! Liefs Karin

    Beantwoorden
  • Pauline
    18 juni 2018 om 12:56

    Dankjewel. Deze pan is van IKEA, van de 365+ serie. En servies en zo hebben we in de loop der jaren verzameld. Veel via de kringloop, Etsy of van Dille en Kamille.

    Beantwoorden
  • N. Vink
    23 mei 2018 om 23:03

    Allereerst gefeliciteerd met je verjaardag. Dat lijkt me een heerlijk gerecht. Kan je een salade hierbij aanraden?

    Beantwoorden
  • Pauline
    24 mei 2018 om 14:09

    Dankjewel. Ik zou deze erbij maken https://uitpaulineskeuken.nl/2017/08/pastasalade-met-pesto.html

    Beantwoorden
  • AstridJenny
    23 mei 2018 om 21:36

    Hartelijk gefeliciteerd, Pauline. Ter ere van je verjaardag heb ik meteen dit gerecht gemaakt, met kipdijfilet (vind ik lekkerder). Het was een enorm succes. Ik weet wat ik onze eters volgende keer ga voorzetten!

    Beantwoorden
  • Pauline
    24 mei 2018 om 14:09

    Wat leuk, dankjewel!

    Beantwoorden
  • Mylène Verweij
    22 mei 2018 om 17:43

    Gefeliciteerd Pauline en n fijne dag. Recept ziet er weer heerlijk uit.

    Beantwoorden
  • Pauline
    23 mei 2018 om 12:49

    Dankjewel!

    Beantwoorden
  • rachel
    22 mei 2018 om 17:32

    Wat ziet dit er heerlijk uit zeg!

    Beantwoorden
  • janetdfp
    22 mei 2018 om 14:50

    Hoi Pauline, van harte gefeliciteerd! En een hele fijne dag vandaag. Ik maak regelmatig iets van je website. En toevallig zijn we vandaag allebei jarig :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    23 mei 2018 om 12:51

    Wat leuk. Jij ook van harte! Hopelijk heb je een leuke dag gehad.

    Beantwoorden
  • Florina
    22 mei 2018 om 07:55

    Beste Pauline, Van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag! En je bent vrij om je verjaardag groots, klein of niet te vieren. Dat bepaal jij zelf. Er mogen redenen zijn om het niet te doen. En voel je daarover niet schuldig. Je viert het leven zoals jij dat op dit moment voelt. En dat is in een kleine kring. Maar omdat je het aan 'ons' vertelt, zal je het online groots vieren. Met bekenden en vooral onbekenden voor jou. Maar juist die laatsten zijn er veel en zullen je dag een extra tintje geven. Fijne dag, hoe je het ook viert! Florina.

    Beantwoorden
  • Pauline
    22 mei 2018 om 14:21

    Dankjewel :)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen