Gegrilde courgette salade
Zin in een lekkere courgette salade met lekker veel smaak. Dan is dit je ding. Als iets lekker is, dan is het romescosaus. Het is een saus gemaakt van onder andere gegrilde paprika’s en amandelen. De saus kun je heel dik laten zoals een pesto/tapenade, je kunt er een dipje van maken lekker voor op brood of toastjes of je kunt er een dressing van maken zoals in dit recept voor gegrilde courgette salade met romesco dressing. De dressing maak je heel eenvoudig en snel in het hakmolentje van de staafmixer. Dan houd je wat meer tijd over om de courgette plakjes mooi te grillen. Aan deze gegrilde courgette salade hebben we nog wat frisse jonge blaadjes bladspinazie toegevoegd en verse kruiden. De romesco dressing kun je er apart bij serveren, zo kan iedereen zelf bepalen hoeveel dressing er nodig is. Lekker met platbrood of pitabroodjes.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 3 courgettes
- 300 gr baby spinazie
- 50 gr zwarte olijven
- 120 gr pistachenoten
- 10 gr verse basilicum
- 10 gr verse peterselie
- Peper en zout
- Olijfolie
Romesco dressing
- 6 gegrilde paprika's (uit pot)
- 2 teentjes knoflook
- 150 gr blanke amandelen
- 20 gr zwarte olijven
- 0,5 tl piment
- Chilipeper en zout
- 3 el olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de courgettes in plakjes. Giet een scheutje olijfolie in een bakje en breng op smaak met wat zout en peper. Bestrijk de courgette plakjes met de olijfolie. Verwarm de contactgrill, je kunt ook een grillplaat of -pan op het vuur zetten. Grill de courgette plakjes totdat ze een mooi streepje hebben en zet ze apart. Doe dit in meerdere fasen. De gegrilde courgette is het lekkerste wanneer je ze stuk voor stuk grillt.
Doe de bladspinazie in een mooie schaal. Hak de basilicum en bladpeterselie grof. Ik laat de blaadjes zelfs meestal heel of scheur ze door de helft. Verdeel over de spinazie. Hak de pistachenootjes in het hakmolentje van de staafmixer grof en houd even apart.
Doe alle ingrediënten voor de romesco dressing in het hakmolentje van de staafmixer en pulseer tot dat je een mooie gladde saus hebt. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel ook de gegrilde courgette en de hele zwarte olijven over de spinazie en bestrooi met de pistachenootjes. Giet wat dressing over de gegrilde courgette salade en houd de rest apart zodat iedereen zelf kan doseren.
Lekker met Turks boord, pita broodje etc.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in