fbpx
Menu

Weekendbites: Flatbread pizza met peer en gorgonzola

Dit recept is perfect voor liefhebbers van makkelijke en snelle maaltijden. Ja, deze flatbread pizza met peer en gorgonzola is in een rap tempo klaar. En iedereen kan dit maken, echt! Het enige wat je nodig hebt is een aantal flatbreads plus een aantal toppings die je lekker vindt. Wij hebben gekozen voor peer en gorgonzola, maar je kunt natuurlijk ook andere toppings kiezen. Denk aan geitenkaas en appel, of feta en aubergine. Heb je nog een restje kaas en restje groente over? Top! Dit kun je prima gebruiken als topping op je flatbread pizza.

Je kunt deze flatbread pizza’s eten als lunch, maar ook als maaltijd. Je kunt er bijvoorbeeld nog een lekkere salade bij serveren. Ook leuk om samen met de kids te maken. Zet alle ingrediënten op tafel en laat de kids hun eigen pizza’s beleggen. Vinden ze vast leuk! En daarna lekker opeten natuurlijk 😉 Deze versie met peer en gorgonzola is in ieder geval superlekker. Het zoete van de peer combineert supergoed met het pittige van de gorgonzola. Lekker met de walnoten en rucola erbij. Snij de flatbread pizza in kleine puntjes en serveer het bij de borrel. Ook een leuk idee!

Flatbread pizza met peer

Ingrediënten voor 4 flatbread pizza’s
4 flatbreads
3 el olijfolie
Teentje knoflook
2 peren
100 gr gorgonzola
Halve rode ui
40 gr walnoten
Handje rucola
Peper en zout

Zo maak je het
Meng de olijfolie met een gehakt teentje knoflook en wat peper en zout.

Smeer de flatbreads in met de knoflookolie.

Snijd de peren in plakjes en de rode ui in halve ringen. Beleg de flatbreads met de plakjes peer, de rode ui en de walnoten. Kruimel de gorgonzola erover heen.

Bak de flatbread pizza in 5-8 minuten goudbruin in de oven op 180 graden Celsius (hetelucht).

Garneer de flatbread pizza met wat verse rucola.

Flatbread pizza met peerFlatbread pizza met peerFlatbread pizza met peer

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

2 reacties

  • Tineke
    25 mei 2018 om 14:49

    Is het recept voor 2 of 4 personen? Ziet er heerlijk uit ga hem straks maken.

    Beantwoorden
  • Pauline
    27 mei 2018 om 08:39

    Als maaltijd zou ik er 2 per persoon eten

    Beantwoorden

Reactie plaatsen