Falafelbowl

Falafel bowl

Vandaag deel ik het recept voor een falafel bowl. Heb je dat wel eens gegeten? Eigenlijk is het een broodje falafel, maar dan in een kommetje. Vandaar de term falafel bowl. Want laten we eerlijk zijn, het eten van een goed gevuld broodje falafel is soms best een uitdaging. Daar heb je met deze falafelbowl geen last van hoor. Je stopt gewoon alle ingrediënten in een kommetje en je kunt het daarna ongestoord opeten. Ik ben dol op falafel. Ik moet eerlijk bekennen dat ik pas vrij laat met falafel kennis maakte. Een vriendinnetje van mij haalde wel eens falafel en sindsdien heb ik het leren kennen en ben ik om.

Zelf falafel maken is helemaal niet zo moeilijk. Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig en een keukenmachine. Verse falafel is wel het allerlekkerst, vind ik. Toch heb ik vandaag kant en klare falafel gebruikt, die van Maza. Die vind ik ook lekker. Verder doe ik er spinazie, gegrilde paprika en gegrilde courgette bij. Wat verse rode ui, pitabread, hummus en een lekker knoflook yoghurtsausje. Schrik niet van de lijst ingrediënten, het lijkt misschien veel en ingewikkeld, maar het is echt heel makkelijk om te maken. En je kan altijd toppings vervangen of weglaten. Heerlijk al die verschillende smaken in een kommetje.

Falafel bowl

Galette recept

Ingrediënten voor 4 personen
Bowl

400 gr falafel (recept)
200 gr couscous
100 gr granaatappelpitjes
Sap van een halve citroen
200 ml gekookt water
Klein handje munt
Klein handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Toppings
2 rode paprika’s
1 courgette
50 gr spinazie
1 rode ui
80 gr kikkererwten
4 el hummus
Flatbread
Knoflookolie (Olijfolie met knoflook)

Knoflook yoghurtsaus
1 el mayonaise
2 el Griekse yoghurt
1 teentje knoflook
Takje peterselie
Peper en zout

Zo maak je het
Doe de couscous in een kom en schenk hier 200 ml gekookt water op. Dek de kom af met een bord en laat de couscous even staan.

Bak de falafel in een pan in wat olijfolie goudbruin. Of maak de falafel volgens het recept.

Snijd de paprika in reepjes en de courgette in plakjes. Smeer ze in met wat knoflookolie en grill ze goudbruin. Ik heb zelf een elektrische grill, maar je kan dit ook in een grillpan maken. Heb je geen grill, rooster ze dan in de oven of bak de groente in een koekenpan. Breng daarna op smaak met wat peper en zout.

Doe de spinazie in een kom met een scheutje olijfolie en wat peper en zout. Snijd de rode ui in halve ringen.

Roer de couscous los met een vork. Breng deze op smaak met een scheutje olijfolie, het sap van een halve citroen, wat peper en zout en wat gehakte peterselie en munt. Voeg de granaatappelpitjes toe en roer om.

Verdeel de couscous over 4 kommen.

Verdeel de gebakken falafel en de geroosterde groente over de kommen.

Verdeel over iedere falafel bowl een handje spinazie, wat gesneden rode ui een lekkere eetlepel hummus en wat kikkererwten.

Maak een knoflooksausje van de yoghurt, de mayonaise en een gehakt teentje knoflook. Breng deze op smaak met wat peper en zout en iets gehakte peterselie.

Garneer de falafelbowl met de knoflooksaus.

Serveer met flatbread.

Falafel bowl Falafel bowl

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

4.7 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Couscous Spinazie Midden Oosterse recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in