fbpx
Menu

Chocolademousse taart voor moederdag

Oh jongens, met deze chocolademousse taart maak je iedere moeder blij. Eigenlijk maak je iedereen blij met deze taart. Tenzij je niet van chocola houdt, dan moet je dit recept even overslaan. Dit is met recht een guilty pleasure taart. De bodem is gemaakt van oreo koekjes en de vulling is van pure chocolade mousse en salted caramel. Yum! Echt een taart om van te genieten en jezelf of een ander mee in de watten te leggen. En daarover gesproken, volgende week zondag is het moederdag. En wat is nou een beter moment om deze heerlijke chocolademousse taart te bakken?

Voor Annika en mij is het onze eerste moederdag. Zo bijzonder! Ik ben benieuwd of onze mannelijke wederhelften eraan gedacht hebben, want het is natuurlijk iets wat we voor het eerst zelf meemaken. We gaan het zien! En anders duik ik zelf de keuken in om wat lekkers te maken. Eigenlijk heb je geen excuus nodig om deze te lekkere taart te maken, iedere dag is een klein feestje toch? Doen jullie iets speciaals met moederdag? Of is het iedere dag moederdag? Laat het achter in de comments, dat vind ik leuk.

Chocolademousse taartChocolademousse taart

Ingrediënten voor  10 personen
Bodem
225 gr Oreo Koekjes
100 gr gesmolten roomboter

Vulling
1 x recept salted caramel
375 ml slagroom
225 gr pure chocolade
90 gr eiwit

Topping
200 ml slagroom
1 el suiker
30 gr pure chocolade

Materialen
Taartvorm met opstaande rand van 23 cm

Zo maak je het
Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en vet de randen in.

Maal de Oreo koekjes fijn in een keukenmachine. Voeg de gesmolten boter toe en mix nog even kort. Verdeel de koekjes over de bodem en de zijkanten van de vorm. Druk deze goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de koekjesbodem in de koelkast om op te stijven.

Maak de salted caramel volgens het recept. Laat het vervolgens afkoelen.

Chocolademousse taart

Giet de caramelsaus op de koekjesbodem en zet de taart terug in de koelkast.

Verwarm de slagroom voor de chocolademousse vulling in een pannetje. Hak de pure chocolade in kleine stukjes en doe dit in een kom. Giet de hete slagroom op de chocolade, laat even staan en meng het door elkaar. Laat de chocoladeroom minimaal een uur afkoelen in de koelkast.

Klop de afgekoelde chocoladeroom met een mixer op tot slagroomdikte.

Chocolademousse taart

Klop de eiwitten in een schone en vetvrije kom stijf. Spatel de eiwitten door de chocolade vulling. Verdeel de chocolademousse over de koekjesbodem en laat dit minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Klop de slagroom stijf met een el suiker. Hak de chocolade fijn met een mes.

Garneer de chocolademousse taart met de slagroom en de pure chocolade snippers.

Je kunt de chocolademousse taart ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

Chocolademousse taartChocolademousse taartChocolademousse taart

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

18 reacties

  • Jolien
    15 oktober 2019 om 18:05

    welke diameter heeft de taartvorm? Die van mij was 24cm maar daar kwam ik precies niet mee toe met de koekjes bodem?

    Beantwoorden
  • Femke
    13 mei 2018 om 13:45

    De taart, gemaakt door mijn lieve dochter Maud Mouissie (zie reactie eerder al), is echt geweldig lekker!

    Beantwoorden
  • Vreetgans
    12 mei 2018 om 20:05

    Ik heb exact hetzelfde als Renata. Ook mijn eiwit was prima geklopt. Ik heb nu de mixer er nog maar heel kort opgezet. Werd er niet beter op maar goed 😂.De taart staat nu in de koelkast. Aan de smaak zal het in ieder geval niet liggen.

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 mei 2018 om 13:06

    Oh wat erg, ik was een stap vergeten in het recept. Je moet de chocoladeroom eerst laten afkoelen. 1000 maal sorry.

    Beantwoorden
  • Maud mouissie
    12 mei 2018 om 11:29

    Kan dit denkje ook met kant en klare mousse? Want ik heb veel ervaring met mousse maken! Ging allemaal niet goed!!

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 mei 2018 om 13:07

    Yes dat kan ook!

    Beantwoorden
  • Amanda
    11 mei 2018 om 12:35

    Ik vroeg me dat idd ook af (ik ga 'm morgen maken, voor de verjaardag van m'n zusje). Heb onlangs chocolademousse gemaakt, waarbij de chocolade au bain marie gesmolten moest worden en zowel de eiwitten als de slagroom geklopt moesten worden.. Als je alleen de eiwitten stijf klopt, wordt de mousse dan wel luchtig (genoeg)?

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 mei 2018 om 13:21

    Oh wat erg, ik was een stap vergeten in het recept. Je moet de chocoladeroom eerst laten afkoelen en apart opkloppen. 1000 maal sorry.

    Beantwoorden
  • Amanda
    16 mei 2018 om 10:15

    Geen probleem, had idd de room ook geklopt en de taart was VOORTREFFELIJK!! De salted caramel ook. Wat een geweldige combinatie, thanks!

    Beantwoorden
  • Annika
    18 mei 2018 om 10:27

    Ah wat goed om te horen!

    Beantwoorden
  • Renata
    18 mei 2018 om 11:08

    Ik ga het zeker nog een keer proberen nu het recept helemaal klopt. Ik had dus het chocolademengsel dunner omdat ik het dus niet had opgeklopt, ik had wel de eiwitten er onder gespateld. Dit mengsel dus op de bodem gegoten en dat was in de koelkast gelukkig genoeg opgestijfd en het belangrijkste, ook zo was het heerlijk.

    Beantwoorden
  • Pauline
    22 mei 2018 om 14:23

    Ah gelukkig maar, leuk om te horen!

    Beantwoorden
  • Renata
    8 mei 2018 om 14:01

    Ik ben de taart aan het maken maar ik heb problemen met de chocolademousse. Moet je de mousse op de bodem scheppen? ik kon het namelijk vanuit de kom op de bodem schenken dus ik denk dat die te dun is. Het chocolade mengsel ( chocolade met slagroom) ziet er bij jou op de foto ook dikker uit dan dat ik het had.

    Beantwoorden
  • Annika
    9 mei 2018 om 10:26

    Bedoel je de witte topping? Want dat is inderdaad slagroom. De mousse is een mengsel van chocola en opgeklopte eiwitten. Misschien heb je het eiwit niet goed genoeg opgeklopt? Je moet de beslagkom op z'n kop kunnen houden zonder dat er eiwit uitvalt.

    Beantwoorden
  • Renata
    9 mei 2018 om 10:46

    Ik bedoel inderdaad de mousse. Eiwit voor zover ik weet goed opgeklopt, kon de kom op de kop houden maar ik vond dat de chocolade met de warme slagroom een vrij dun mengsel was.

    Beantwoorden
  • Caroline
    13 mei 2018 om 10:38

    Ik heb precies hetzelfde probleem. Eiwitten waren stijf maar na het mengen met chocolademengsel had ik een erg vloeibaar resultaat.

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 mei 2018 om 13:03

    Oh wat erg, ik was een stap vergeten in het recept. Je moet de chocoladeroom eerst laten afkoelen. 1000 maal sorry.

  • Rachel
    7 mei 2018 om 00:03

    Het ziet er echt zo mega lekker uit..

    Beantwoorden

Reactie plaatsen