Bietenspread met feta

Bietenspread met feta

Deze bietenspread met feta is weer een typisch easypeasy receptje. Je hebt maar een handvol ingredienten nodig om deze lekkere bietenspread te maken. Vervolgens mik je alles in de kom van je keukenmachine en klaar is je lekkere dip voor bij de borrel. Zo eenvoudig, maar zo lekker. Dat zijn de beste recepten, toch? De biet geeft een wat zoetige smaak aan de spread, maar door de toevoeging van feta en knoflook krijgt de bietenspread een lekkere, pittige bite. De combinatie van zoet en zout doet het altijd goed. En wat denk je van het kekke, roze kleurtje? Ziet er gezellig uit toch?

Ik ben dol op lekkere dipjes voor bij de borrel. Elk weekend begin ik dan ook met een borreldiner. Dat wil zeggen een tafel vol met lekkere hapjes en drankjes. Lekkere dips, vers stokbrood of flatbread, een lekker kaasje en/of worstje en een glas wijn. Ik kan mij geen betere start van het weekend wensen. Deze bietenspread past heel goed op de borreltafel. Lekker voor de afwisseling en weer eens wat anders dan pesto of tapenade. En zelf een dip maken is dus helemaal niet ingewikkeld, dat kun je wel zien aan dit recept.

Ingrediënten voor 1 portie
1 gekookte rode biet
175 gr feta
1 teen knoflook
Sap van een halve citroen
Peper en zout
30 gr pistachenoten, fijngehakt
Takje peterselie, fijngehakt

Zo maak je het
Mix in de kom van je keukenmachine de gekookte rode biet met de feta. Voeg de knoflook, het citroensap en peper en zout toe. Meng totdat het zich een glad geheel vormt.

Garneer de bietenspread met wat verkruimelde feta, pistachenootjes en wat gehakte peterselie. Serveer met (pita)brood of toastjes.

Bietenspread met fetaBietenspread met fetaBietenspread met feta

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Bieten Griekse recepten Oud en nieuw Verjaardag Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Borrelhapjes Saus, dressing, dips

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in