fbpx
Menu

Weekendbites: Bietenspread met feta

Deze bietenspread met feta is weer een typisch easypeasy receptje. Je hebt maar een handvol ingredienten nodig om deze lekkere bietenspread te maken. Vervolgens mik je alles in de kom van je keukenmachine en klaar is je lekkere dip voor bij de borrel. Zo eenvoudig, maar zo lekker. Dat zijn de beste recepten, toch? De biet geeft een wat zoetige smaak aan de spread, maar door de toevoeging van feta en knoflook krijgt de bietenspread een lekkere, pittige bite. De combinatie van zoet en zout doet het altijd goed. En wat denk je van het kekke, roze kleurtje? Ziet er gezellig uit toch?

Ik ben dol op lekkere dipjes voor bij de borrel. Elk weekend begin ik dan ook met een borreldiner. Dat wil zeggen een tafel vol met lekkere hapjes en drankjes. Lekkere dips, vers stokbrood of flatbread, een lekker kaasje en/of worstje en een glas wijn. Ik kan mij geen betere start van het weekend wensen. Deze bietenspread past heel goed op de borreltafel. Lekker voor de afwisseling en weer eens wat anders dan pesto of tapenade. En zelf een dip maken is dus helemaal niet ingewikkeld, dat kun je wel zien aan dit recept.

Ingrediënten voor 1 portie
1 gekookte rode biet
175 gr feta
1 teen knoflook
Sap van een halve citroen
Peper en zout
30 gr pistachenoten, fijngehakt
Takje peterselie, fijngehakt

Zo maak je het
Mix in de kom van je keukenmachine de gekookte rode biet met de feta. Voeg de knoflook, het citroensap en peper en zout toe. Meng totdat het zich een glad geheel vormt.

Garneer de bietenspread met wat verkruimelde feta, pistachenootjes en wat gehakte peterselie. Serveer met (pita)brood of toastjes.

Bietenspread met fetaBietenspread met fetaBietenspread met feta

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

3 reacties

  • Janny de Vos
    20 januari 2019 om 18:38

    Vandaag dit heerlijke recept gemaakt voor een gezellige lunch. De smaak echt fantastisch. Ik heb er nog een klein scheutje olijfolie bijgedaan. En alles met de staafmixer gepureerd. Bedankt voor dit makkelijke en lekkere recept.

    Beantwoorden
  • Kim
    18 mei 2018 om 08:19

    Heerlijk! Hoe lang kun je dit bewaren?

    Beantwoorden
  • Annika
    18 mei 2018 om 10:21

    2-3 dagen in de koelkast.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen