fbpx
Menu

One Pot: Avocadosoep met limoen en koriander

Als iets een gemakkelijk recept is, is het deze avocadosoep! Ik heb dan altijd de neiging om er nog dingen bij te verzinnen. Want het is zo simpel. Maar deze keer heb ik het lekker simpel gehouden. Wanneer je het leuk vindt kun je er zelf een fijne topping bij verzinnen (garnalen, gerookte zalm, warm gerookte zalm, nootjes, taugé, cress etc). Omdat de soep zo ontzettend gemakkelijk is kun je hem misschien ook eens als lunch maken! Ik ben zelf gek op echt hele gemakkelijke dingen voor de lunch, ter afwisseling van mijn boterhammetjes met pindakaas (die ik dus ook gewoon eet, het is niet altijd feest!).

Ondanks dat deze avocadosoep zo gemakkelijk is, is hij juist ook heel leuk in kleine glaasjes voor een leuk Aziatisch getint etentje of wanneer je een leuke zomerse bbq geeft en je wilt nog even iets extra’s doen zonder je echt enorm in het zweet te werken. Hoe je hem maakt? Je pureert de avocado’s. Voegt warme bouillon toe, pureert opnieuw zodat je een mooie gladde soep krijgt en brengt dan op smaak met limoensap, tabasco, zout en peper. De verse kruiden of zelf bedachte extra topping garneer je bovenop! De soep is ook koud lekker. Zet hem dan juist nog even in de koelkast. Proef wel even opnieuw, koude soepen hebben wat meer peper en zout nodig. De glaasjes zou je dan heel leuk op een schaal kunnen zetten met crushed ijs!

avocadosoep

avocadosoep

Ingrediënten voor 4 personen
4 rijpe avocado’s
1 ltr warme groentebouillon
2 el Limoensap
3 tl Tabasco
6 takjes verse Koriander
Peper en zout naar smaak

Zo maak je het
Pureer de avocado’s met de staafmixer. Schep over in een pan en voeg de bouillon toe. Pureer opnieuw zodat de bouillon zich goed met de avocado kan mengen.

Breng op smaak met het limoensap, de tabasco en zout en peper. Wil je de soep iets pittiger voeg dan nog wat meer tabasco toe. Garneer de avocadosoep met grof gesneden koriander.

avocadosoep

avocadosoep

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

8 reacties

  • Elise Slob
    11 augustus 2019 om 19:29

    Heeeeeerlijk soepje! Thanx voor het recept!

    Beantwoorden
  • Annika
    13 augustus 2019 om 13:22

    Graag gedaan :)

    Beantwoorden
  • Linda Linda
    8 juni 2018 om 14:39

    Net gemaakt, heerlijk maar machtig. Niet teveel tegelijk! Kan ik m invriezen denk je?

    Beantwoorden
  • Pauline
    9 juni 2018 om 20:54

    Ik ben bang dat het dan een bruine smurrie wordt. Aan de smaak zal het niet liggen, maar het oog wil ook wat.

    Beantwoorden
  • Patricia
    29 mei 2018 om 21:58

    Klinkt heerlijk! (Ziet er ook heel mooi uit) Wat raad je aan ipv de koriander? peterselie oid? Ik ben niet dol op koriander, mijn vriend vindt het ronduit smerig 😉

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 juni 2018 om 17:09

    Ik gebruik zelf ook vaak peterselie ipv koriander.

    Beantwoorden
  • Thais Mertens
    29 mei 2018 om 15:16

    Kan je de soep op voorhand maken of enkele dagen bewaren?

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 juni 2018 om 17:10

    Nee helaas niet want avocado kleurt heel snel bruin.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen