Avocadosalade

Easy: Avocadosalade met croutons

De zomer komt er weer aan! Ik denk dan gelijk aan lekker buiten eten in de zon. Wij hebben geluk, ons huis heeft een flink balkon op het zuiden. En altijd in de zon rond etenstijd. Wanneer de zon schijnt natuurlijk. Met warmer weer krijg ik ook steeds meer zin in salades. Wel met een beetje body, gevulde salades dus. Iets waar je de hele avond nog mee door kan. En dit is er zo een, een lekker gevulde avocadosalade met broodcroutons.

Vooral de combinatie met de citroenazijn maakt deze salade echt heel lekker. Ik heb zoiets standaard in de kast staan. Ik ben gek op allerlei soorten azijntjes. Je kunt het bij een speciaalzaak kopen. Natuurlijk kun je ook witte wijnazijn mengen met citroensap. Het is iets anders, maar is ook echt lekker. Het lekkere is dat je de avocado’s, die een tikkie muf van smaak zijn, een flinke boost geeft. Van mij mag je ook best wat overdrijven met peper en zout.

De zelfgemaakte broodcroutons zorgen voor iets knapperigs in de salade. Ik maak ze van ongesneden zuurdesembrood. Waardoor je heel fijn zelf de grootte van je croutons kunt bepalen. Je kunt blokjes snijden of  langwerpige plakken maken. Als je het brood maar lekker even in de pan bakt. De sla maakt deze avocadosalade ook heel lekker fris en knapperig. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld romaine kropjes. Van die kleintjes. Je haalt dan de blaadjes los, die je in zijn geheel in de salade verwerkt. Zo ziet je avocadosalade er ook gelijk heel mooi uit! Wat mooie verse kruiden er over en wat tuinkers en klaar ben je!

Avocadosalade

Avocadosalade

Ingrediënten voor 4 personen
Ongesneden zuurdesembrood (wit) (breedte van 6-8 sneden)
4 rijpe avocado’s
4 kleine stronkjes romaine sla
90 gr zachte geitenkaas
Klein handje tuinkers
4 takjes verse basilicum
4 takjes verse bladpeterselie
3 el Citroenazijn * (of 3 el witte wijnazijn met 2 tl citroensap)
3 el boter
4 el olijfolie
Peper en zout naar smaak

Zo maak je het
Snijd het brood in blokjes van ongeveer 1,5x 1,5cm. Doe 1 eetlepel olijfolie en de boter in de pan en bak hier de brood blokjes goudbruin en krokant. Haal uit de pan en zet even apart.

Haal de blaadjes van de stronkjes romaine sla. En leg ze in een mooie schaal. Snijd de avocado’s in dunne plakjes en leg ze tussen de blaadjes sla. Verdeel de croutons over de groenten en verkruimel de geitenkaas over de salade.

Meng de citroenazijn samen met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Giet de dressing over de avocadosalade. Hak tot slot de verse kruiden grof en garneer de salade er mee. De tuinkers hoef je niet te hakken. Die kun je zo over de salade verdelen. Tuinkers is wel intens van smaak kijk uit dat je niet te veel gebruikt.

Avocadosalade

Avocadosalade

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Hotspot: Frenchie
One tray: Zalm uit de oven met citroen
Bewaar
No Comments

Plaats een reactie