Aspergesoep

Aspergesoep

Lekker gebonden aspergesoep: een klassiek recept, maar wel met een moderne twist. We serveren hem namelijk met peterselieolie en zelfgemaakte croutons. Staat niet alleen heel leuk, maar is ook echt heel lekker. Deze romige aspergesoep kan je trouwens ook gewoon invriezen, maar vers gemaakt is hij wel het lekkerste. Ga jij deze aspergesoep maken? PS dol op asperges? Dan vind je deze risotto met asperges vast ook heerlijk.

Aspergesoep van schillen

Het leuke van aspergesoep maken is dat je het hele product gebruikt. Je maakt dit recept voor aspergesoep namelijk van de schillen. Daar trek je een bouillon van en die bindt je weer met een roux. Uiteindelijk voeg je dan de aspergestukjes toe. Zo gaat er niks verloren en heb je een heerlijke romige aspergesoep. Geniet ervan!

Aspergesoep
Aspergesoep
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gr witte asperges
  • 1,2 ltr (kippen)bouillon
  • 125 ml slagroomroom
  • 1 ui
  • 60 gr bloem
  • 50 gr boter
  • Peper en zout

Ingrediënten voor de peterselieolie

  • 15 gr verse bladpeterselie
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Lekker met

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui. Maak een roux van de boter en de bloem. Laat de boter smelten in een pan en fruit de ui hierin aan. Voeg de bloem toe en laat dit een paar minuten garen. De roux is klaar als het mengsel zanderig aanvoelt. Laat de roux afkoelen.

  2. Schil de asperges met een dunschiller en verwijder het kontje. Kook de asperges met de schillen in ongeveer acht tot tien minuten gaar in de bouillon. Zeef de bouillon (niet weggooien), verwijder de schillen en snijd de asperges in stukjes. Leg de asperges apart. Op deze manier krijgt de bouillon nog meer een aspergesmaak.

  3. Zet de roux weer op het vuur en voeg beetje bij beetje de hete bouillon toe. Roer met een garde totdat er een egale soep ontstaat. Voeg de aspergestukjes en de kookroom toe, verwarm nog even kort en breng de soep op smaak met peper en zout.

  4. Maak een peterselieolie door de peterselie te hakken met een teentje knoflook en royaal olijfolie in een keukenmachine. De bedoeling is dat het een pestoachtige substantie wordt. Breng de peterselie olie op smaak met peper en zout.

  5. Serveer de aspergesoep met de peterselieolie en zelfgemaakte croutons.

Aspergesoep

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (45 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Eenpansgerechten Makkelijke recepten Snelle recepten Hollandse recepten Gezonde recepten Notenvrije recepten Suikervrij Pasen Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Lunch Soepen Voorgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in