wafel recept

Wafel recept met mozzarella en tomaat

Een paar maanden heb ik hem nu. Mijn wafelijzer. En gelukkig geen apparaat wat nooit uit de kast komt. Je koopt als kookfan nou eenmaal wel eens iets wat in de kast staat en er niet meer uitkomt. Het grappige is dat ik nog geen één keer een zoet recept heb gemaakt. Er ontstaan constant nieuwe hartige wafel varianten in mijn hoofd! En vandaag deel ik er weer eentje. Een wafel recept voor een caprese wafel. Iedereen die net als ik liefhebber is van zongedroogde tomaatjes en mozarella kan zijn hart ophalen. Zo lekker! Een caprese is heel klassiek en eigenlijk een salade van tomaat, mozarella en basilicum. Daarom vond ik het juist heel leuk om deze klassieke smaken in een heel ander soort recept te verwerken. Beeld je maar eens in: zongedroogde tomaat in een hartige wafel met mozarella!

Nu ik met regelmaat hartige wafels maak ben ik er wel achter gekomen dat je ze warm moet eten. Gelijk uit het wafelijzer bedoel ik daarmee. Je kunt natuurlijk best zes minuten wachten tot dat je voor iedereen een wafel hebt gemaakt. Wel zo gezellig. Maar wanneer ze volledig zijn afgekoeld verliezen ze hun knapperigheid en daarmee naar mijn idee ook hun charme. Zet alles dus klaar, zodat je daarna gelijk kunt eten!

Nou heb je niet zoveel werk aan deze variant. Ik vind het lekker om nog een paar trostomaatjes in de pan te bakken, zo eet je tomaten op twee manieren. Lekker met nog wat wat geraspte Parmezaanse kaas. Voor het wafelbeslag gebruik ik karnemelk. Het zuur uit de karnemelk zorgt dat het bakpoeder extra goed werkt. Hierdoor krijg je een luchtiger beslag. Samen met het eiwit wat het beslag ook luchtig maakt krijg je echt een heel goed wafel resultaat. Wanneer je op zoek bent naar nog een wafel recept kijk dan hier voor een Aziatische variant.

wafel recept

wafel recept

Ingrediënten voor 4 personen 
225 gr bloem
35 gr maizena
1 tl bakpoeder
100 gr rucolasla
1 ui
1 teen knoflook
4 takjes verse basilicum
4 takjes kerstomaten
375 ml karnemelk
2 eieren
2 bollen mozarella
100 gr Parmezaanse kaas (+ extra om er overheen te raspen)
60 ml plantaardige olie
1 el olijfolie
10 zongedroogde tomaatjes
1 tl zout
peper
eventueel balsamicoazijn

Zo maak je het
Snijd de ui en knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook in een koekenpan met olijfolie. Zet even apart.

Maak het wafelbeslag door de bloem, maizena, bakpoeder en 1 theelepel zout in een mengkom te mengen.

Splits de eieren, bewaar het eigeel en het eiwit apart.

Voeg de karnemelk, plantaardige olie en het eigeel toe en mix tot dat er een mooi glad beslag ontstaat.

Rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Schep ze samen met de ui, knoflook en geraspte Parmezaanse kaas rustig door het beslag.

Mix de eiwitten in een aparte kom (het liefste rvs of van glas) tot dat de eiwitten stijfgeslagen zijn en je de kom op zijn kop kunt houden (en er niets uit komt). Schep de eiwitten heel voorzichtig door het beslag zodat het beslag heel luchtig wordt.

Verwarm het wafelijzer zoals op de gebruiksaanwijzing staat. En vet hem wanneer nodig een beetje in met wat olie of boter. Giet 250ml van het wafelbeslag in het wafelijzer en bak 6-7 minuten tot dat de wafel mooi goudbruin en knapperig is. Herhaal met de rest van het beslag zodat je vier wafels hebt. Let op, het ene wafelijzer is sneller klaar dan het andere, controleer zelf even na vier minuten hoe het met jouw wafels gaat.

Leg de tomatentakjes in een koekenpan en bak ze tot dat ze een kleurtje krijgen. Scheur de mozarella in stukken. Leg op elk bord een wafel, garneer met een tomatentakje, verse basilicum, rucola, mozarella en wat vers geraspte Parmezaanse kaas. Bedruppel eventueel met wat balsamicoazijn. Breng op smaak met zout en peper.

Heb jij nog een lekker idee voor een wafel recept? En ben je team zoet of team hartig?

wafel recept

wafel recept

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Tomaat Lunch Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in