fbpx
Menu

Weekendbites: Wafel recept met mozzarella en tomaat

Een paar maanden heb ik hem nu. Mijn wafelijzer. En gelukkig geen apparaat wat nooit uit de kast komt. Je koopt als kookfan nou eenmaal wel eens iets wat in de kast staat en er niet meer uitkomt. Het grappige is dat ik nog geen één keer een zoet recept heb gemaakt. Er ontstaan constant nieuwe hartige wafel varianten in mijn hoofd! En vandaag deel ik er weer eentje. Een wafel recept voor een caprese wafel. Iedereen die net als ik liefhebber is van zongedroogde tomaatjes en mozarella kan zijn hart ophalen. Zo lekker! Een caprese is heel klassiek en eigenlijk een salade van tomaat, mozarella en basilicum. Daarom vond ik het juist heel leuk om deze klassieke smaken in een heel ander soort recept te verwerken. Beeld je maar eens in: zongedroogde tomaat in een hartige wafel met mozarella!

Nu ik met regelmaat hartige wafels maak ben ik er wel achter gekomen dat je ze warm moet eten. Gelijk uit het wafelijzer bedoel ik daarmee. Je kunt natuurlijk best zes minuten wachten tot dat je voor iedereen een wafel hebt gemaakt. Wel zo gezellig. Maar wanneer ze volledig zijn afgekoeld verliezen ze hun knapperigheid en daarmee naar mijn idee ook hun charme. Zet alles dus klaar, zodat je daarna gelijk kunt eten!

Nou heb je niet zoveel werk aan deze variant. Ik vind het lekker om nog een paar trostomaatjes in de pan te bakken, zo eet je tomaten op twee manieren. Lekker met nog wat wat geraspte Parmezaanse kaas. Voor het wafelbeslag gebruik ik karnemelk. Het zuur uit de karnemelk zorgt dat het bakpoeder extra goed werkt. Hierdoor krijg je een luchtiger beslag. Samen met het eiwit wat het beslag ook luchtig maakt krijg je echt een heel goed wafel resultaat. Wanneer je op zoek bent naar nog een wafel recept kijk dan hier voor een Aziatische variant.

wafel recept

wafel recept

Ingrediënten voor 4 personen 
225 gr bloem
35 gr maizena
1 tl bakpoeder
100 gr rucolasla
1 ui
1 teen knoflook
4 takjes verse basilicum
4 takjes kerstomaten
375 ml karnemelk
2 eieren
2 bollen mozarella
100 gr Parmezaanse kaas (+ extra om er overheen te raspen)
60 ml plantaardige olie
1 el olijfolie
10 zongedroogde tomaatjes
1 tl zout
peper
eventueel balsamicoazijn

Zo maak je het
Snijd de ui en knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook in een koekenpan met olijfolie. Zet even apart.

Maak het wafelbeslag door de bloem, maizena, bakpoeder en 1 theelepel zout in een mengkom te mengen.

Splits de eieren, bewaar het eigeel en het eiwit apart.

Voeg de karnemelk, plantaardige olie en het eigeel toe en mix tot dat er een mooi glad beslag ontstaat.

Rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Schep ze samen met de ui, knoflook en geraspte Parmezaanse kaas rustig door het beslag.

Mix de eiwitten in een aparte kom (het liefste rvs of van glas) tot dat de eiwitten stijfgeslagen zijn en je de kom op zijn kop kunt houden (en er niets uit komt). Schep de eiwitten heel voorzichtig door het beslag zodat het beslag heel luchtig wordt.

Verwarm het wafelijzer zoals op de gebruiksaanwijzing staat. En vet hem wanneer nodig een beetje in met wat olie of boter. Giet 250ml van het wafelbeslag in het wafelijzer en bak 6-7 minuten tot dat de wafel mooi goudbruin en knapperig is. Herhaal met de rest van het beslag zodat je vier wafels hebt. Let op, het ene wafelijzer is sneller klaar dan het andere, controleer zelf even na vier minuten hoe het met jouw wafels gaat.

Leg de tomatentakjes in een koekenpan en bak ze tot dat ze een kleurtje krijgen. Scheur de mozarella in stukken. Leg op elk bord een wafel, garneer met een tomatentakje, verse basilicum, rucola, mozarella en wat vers geraspte Parmezaanse kaas. Bedruppel eventueel met wat balsamicoazijn. Breng op smaak met zout en peper.

Heb jij nog een lekker idee voor een wafel recept? En ben je team zoet of team hartig?

wafel recept

wafel recept

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

3 reacties

  • Elody Dehaene Fort
    12 april 2018 om 07:31

    Ook lekker met gewone magere melk?

    Beantwoorden
  • Andrea
    6 april 2018 om 09:29

    Heel herkenbaar ja. Ik heb ook een aantal apparaten die staan te verstoffen 🙈. Wafelijzer is er daardoor nog niet van gekomen! Maar als ik dit zie... zo lekker! Misschien toch maar even naar de Blokker zo. 😇

    Beantwoorden
  • Rena
    6 april 2018 om 08:29

    I love waffles and this recipe is wonderfully new for me! xx Rena

    Beantwoorden

Reactie plaatsen