Menu

Vega kapsalon met zoete aardappelfriet

Confession ik heb nog nooit kapsalon gegeten. Althans niet the real thing met frieten, shoarma, kaas en veel knoflooksaus. Op de een of andere manier trekt het me niet zo. Waarom ik dan besloot om deze vega kapsalon te maken? Geen idee eigenlijk. Of eigenlijk wel. Het begon met de Nationale week zonder vlees. Alle vleesvervangers waren in de aanbieding en dat leek mij een goed moment om eens het een en ander uit te proberen. Ik ben er namelijk niet zo van. Of althans dat dacht ik, want wat ik geprobeerd heb was allemaal superlekker.

Jaren geleden maakte ik op de rollende keukens als eens kennis met vega kip. En dat vond ik toen oprecht lekker. Toch heb ik het nooit gekocht. Als ik vega eet, dan eet ik gewoon veel groente en kaas. Of de producten van &Samhoud, maar die bestaan ook voornamelijk uit groente en kaas (hun tomatenburger en bloemkoolkaassoufflé zijn echt te gek). Maar vleesvervangers van soja had ik niet zoveel mee. Toch las ik overal laaiend enthousiaste berichten over de producten van de Vegetarische slager. Die zijn in een mum tijd in groei geëxplodeerd en waar je eerst naar de biowinkel moest, kan je het nu gewoon in de supermarkt vinden.

Tijdens het boodschappen bestellen zat ik het assortiment even door te spitten. Mijn oog viel op de vegetarische shoarma en die ging hup het mandje in. Alleen moest ik daar nog wel wat omheen bedenken. Het liefst iets gezonds, want het zou een doordeweekse maaltijd worden (en je kent mijn regime inmiddels wel). Dus zodoende kwam ik op het idee om een gezonde kapsalon te maken die ook nog vegetarisch is. Een echt foolproof recept, wat waarschijnlijk echt niet vergelijkbaar is met het origineel, maar wel heel lekker!

Vega kapsalonVega kapsalon

Ingrediënten voor 4 personen
800 gr zoete aardappelfriet
350 gr vegetarische kip shoarma
100 gr ijsbergsla
100 gr cherrytomaten
1 rode ui
0,5 komkommer
80 gr geraspte oude kaas
2 el griekse yoghurt
2 el mayonaise
1 teentje knoflook
2 takjes peterselie
Peper en zout

Zo maak je het
Maak de zoete aardappelfriet volgens het recept. Ik gebruik in dit recept alleen peper en zout.

Bak de vegetarische kipshoarma lekker goudbruin in een koekenpan met wat olijfolie. Je kunt uiteraard ook kip gebruiken voor de kapsalon.

Verdeel de shoarma 5 minuten voor het einde van de baktijd over de zoete aardappelfrieten. Strooi de kaas erover heen en zet terug in de oven totdat de kaas gesmolten is.

Snijd de komkommer in stukjes, de rode ui in halve ringen en halveer de cherrytomaatjes.

Meng de mayonaise met de yoghurt. Hak de knoflook fijn en meng dit door de yoghurt. Breng de knoflooksaus op smaak met wat peper en zout en wat gehakte peterselie

Verdeel de zoete aardappelfriet met de vegetarische shoarma over de borden.

Verdeel over ieder bord wat ijsbergsla, wat stukjes komkommer, tomaat en rode ui.

Garneer de vega kapsalon met de knoflooksaus.

Vega kapsalonVega kapsalonVega kapsalon

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

9 reacties

 • Pauline
  18 maart 2019 om 09:18

  Leuk om te horen.

 • Karin Douma
  16 maart 2019 om 11:47

  DIt is een heerlijk vegetarisch recept Pauline! Ik ga steeds meer over op vegetarische recepten en was al fan van jouw website en als ik eens een nieuw recept wil proberen is jouw website altijd de eerste die ik raadpleeg. Fijne website met heerlijke recepten!

 • jodyvandecoterlet
  9 maart 2019 om 10:59

  We hebben super lekker gegeten, Pauline! We proberen elke week minstens twee keer te "Paulinen" en gisteren hebben we deze kapsalon geprobeerd. Een hit! Thanks for sharing!

 • Sarina
  3 oktober 2018 om 14:36

  Hoe worden je foto's bewerkt? De kleuren springen altijd zo mooi uit de foto!

 • Renée
  24 augustus 2018 om 19:11

  Ik heb je recept vandaag gemaakt, het is nét op. M'n vriend was een beetje sceptisch toen ik vertelde dat ik kapsalon ging maken, maar wooow.. dit was super lekker zeg! Die saus maakt het af. Ik had trouwens de vegetarische shoarma van Vivera (met 'prijspakker' op het etiket) en die was heerlijk. Dit recept houden we er in, thanks!

 • Jill Lecok
  29 juli 2018 om 11:19

  Straks hebben we visite en maak ik ‘m weer! Alle recepten van je die ik ooit heb uitgeprobeerd zijn altijd héérlijk! ❤️

 • Janneke
  14 juni 2018 om 08:18

  Heel lekker, ondanks dat de frietjes niet knapperig waren!

 • mireilleab
  4 mei 2018 om 16:24

  Wat een heerlijk gerecht! Deze ga ik vaker maken.

 • Nicole
  3 mei 2018 om 20:05

  Hmm.. Zojuist gemaakt met kipdijfilet. Echt heerlijk! Ook met dat zelfgemaakte sausje!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.