Kapsalon met zoete aardappelfriet
Van een patatje kapsalon op zijn tijd worden we best gelukkig toch. Frieten, shoarmavlees en veel knoflooksaus. Het leuke van zelf kapsalon maken is dat je nog een beetje kan variëren. En als je wilt kan je het ook wat gezonder maken en zelfs vegetarisch zoals ik nu gedaan heb. In plaats van gewone friet, heb ik zoete aardappelfriet gebruikt. En in plaats van shoarma hebben we vegetarische kip shoarma gebakken. En yes ook de knoflooksaus maken we gezonder, door een lepeltje yoghurt toe te voegen. Dit kapsalon recept is minstens zo lekker, maar wel wat beter voor je lijn. Oh en als je wel zin hebt in de real deal, dan kan je altijd nog kapsalon bestellen. Zin in nog meer comfort food? Kijk hier dan eens.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 800 gr zoete aardappelfriet (recept)
- 350 gr vegetarische kip shoarma
- 100 gr ijsbergsla
- 100 gr cherrytomaten
- 0,5 komkommer
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 80 gr geraspte oude kaas
- 2 el Griekse yoghurt
- 2 el mayonaise
- 2 takjes peterselie
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Maak de zoete aardappelfriet volgens het recept. Ik gebruik in dit recept alleen peper en zout.
Bak de vegetarische kipshoarma lekker goudbruin in een koekenpan met wat olijfolie. Je kunt uiteraard ook kip gebruiken voor de kapsalon. Verdeel de shoarma 5 minuten voor het einde van de baktijd over de zoete aardappelfrieten. Strooi de kaas erover heen en zet terug in de oven totdat de kaas gesmolten is.
Snijd de komkommer in stukjes, de rode ui in halve ringen en halveer de cherrytomaatjes.
Meng de mayonaise met de yoghurt. Hak de knoflook fijn en meng dit door de yoghurt. Breng de knoflooksaus op smaak met wat peper en zout en wat gehakte peterselie
Verdeel de zoete aardappelfriet met de vegetarische shoarma over de borden. Verdeel over ieder bord wat ijsbergsla, wat stukjes komkommer, tomaat en rode ui.
Garneer de vega kapsalon met de knoflooksaus.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in