fbpx
Menu

Kip schnitzel sandwich met kappertjes mayo

Het kan nog best, vind ik. Een recept voor een burger of een variant er op. Er zijn er natuurlijk al zo veel! Wij eten dat best vaak thuis. Homemade natuurlijk! En dus ook zoiets als deze kip schnitzel sandwich. Lekker voor in het weekend. Ik maak dan alles zelf waardoor het eigenlijk helemaal geen fast food meer is. Bovendien is het best lastig om heel snel een flinke burger of sandwich te eten. Vind ik dan! Waarschijnlijk denken heel veel mensen daar anders over.

Ook met deze schnitzel sandwich maak je alles lekker zelf. Een killer schnitzel heeft 2 knapperige goudbruine laagjes rondom malse kip. Klinkt goed toch? Die laagjes maak je met broodkruim. Het liefste van een dagje oud. Gewoon oud brood in het hakmolentje van de staafmixer doen en je hebt perfect broodkruim. Door het broodkruim meng je wat lekkere smaakmakers zoals wat verse tijm en wanneer je van een beetje pit houd zijn chilivlokken er lekker door. Dan bereid je de kip voor.  Die moet zo plat zijn dat hij snel gaart. Net zo snel als je knapperige broodkruim laagjes. Daarom sla je de kip dus plat. Dit doe ik met een deegroller, dat geeft wat herrie, maar werkt prima. Zorg wel dat je de kip gelijkmatig plat slaat. De laagjes broodkruim laat je aan de kipfilet plakken door de kip door bloem en ei heen te halen. En dan in een flinke laag olie goudbruin laten bakken.

Bij zoiets als een burger of een schnitzel sandwich vind ik het heerlijk om iets fris tussen het broodje te hebben. Een beetje rucolasla door wat olijfolie heen gehusseld bijvoorbeeld. Tussen dit broodje passen ook nog perfect wat zongedroogde tomaatjes en natuurlijk de kappertjes mayonaise!

schnitzel sandwich

schnitzel sandwich

Ingrediënten 4 personen
4 kipfilets, ca 400 gr
2 eieren
70 gr bloem
300 gr brood (wit)
8 sneden zuurdesembrood
75 gr rucolasla
3 takjes verse tijm
4 el kappertjes
8 zongedroogde tomaatjes
4 el mayonaise
2 el olijfolie
zonnebloemolie (het ligt aan het formaat pan hoeveel je nodig hebt, ik gebruik ongeveer 4-5 dl)
0,5 tl chilivlokken
peper en zout naar smaak

Zo maak je het
Hak het brood in het hakmolentje van de staafmixer in grof broodkruim. Voeg verse blaadjes tijm toe. Breng op smaak met zout, peper en chilivlokken. Strooi de kruimels op een groot plat bord.

Klop de eieren in een mengkom los. Doe de bloem op een plat bord.

Bereid de kip voor. Sla de kipfilets stuk voor stuk gelijkmatig plat (met vleeshamer of deegroller). Ongeveer 5-8 mm. Dep ze droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met peper en zout.

Maak de kappertjes mayonaise. Doe de kappertjes (ik gebruikte appelkappertjes, maar gewone kappertjes zijn ook prima) in het hakmolentje van de staafmixer, voeg mayonaise en 1 el olijfolie toe en mix tot dat er een gladde saus ontstaat.

Wentel elk lapje kip door het bloemmengsel, daarna door het eimengsel en dan door het broodkruim. Haal de kiplapjes dan nogmaals door het ei en daarna door het broodkruim.

Verwarm in een grote antiaanbakpan 3 centimeter olie op hoog vuur. Let op! er moet echt genoeg olie in de pan, anders kleven je stukjes kip gelijk aan de bodem. De olie is heet genoeg wanneer je een stukje brood er in laat vallen en het begint gelijk te frituren. Bak de kip in porties in 3-4 minuten gaar. Leg ze even apart in een schaal met keukenpapier om uit te lekken.

Maak de rucolasla aan met wat olijfolie.

Rooster de sneden zuurdesembrood. Leg op elke snee brood een kip schnitzel. Besmeer met kappertjes mayonaise. Garneer met rucolasla en de zongedroogde tomaatjes en leg er een tweede snee brood op. Om de schnitzel sandwich bij elkaar te houden kun je er een prikker in steken.

schnitzel sandwich

schnitzel sandwich

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

2 reacties

  • Suze30
    9 januari 2019 om 08:13

    Deze is favoriet geworden bij ons! Inmiddels twee X gemaakt, echt ontzettend lekker! :)

    Beantwoorden
  • Annika
    9 januari 2019 om 08:37

    Wat goed om te horen!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen