fbpx

One Tray: Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Plaattaart met pompoen en geitenkaas

One Tray: Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Ik ben echt fan van de plaattaart! Het is een ideale snelle maaltijd en een ideale restjes verwerker. Want eigenlijk kan je bijna alles wat je in de koelkast vindt wel op je plaattaart gooien. Restjes groente, kaas, vlees, vis, sauzen zoals pesto, het kan allemaal! En het is supersnel klaar! Tenminste als je kant en klaar deeg gebruikt. En dat doe ik met liefde. Ik heb altijd bladerdeeg en hartig taartdeeg in de vriezer. Maar nog meer fan ben ik van die verse rollen deeg die je in de koeling van de supermarkt vindt. Fijn voor doordeweekse snelle maaltijden, maar ook voor feestjes. Dan snijd je de plaattaart gewoon in kleine stukjes en heb je een lekker hapje voor bij de borrel.

Deze plaattaart met pompoen was nou typisch zo’n restverwerker. Ik had nog pompoen liggen, wat rucola en een stuk geitenkaas. Met wat rode ui erbij werd het al snel een complete maaltijd. Ik deelde het tijdens mijn verlof al even op Instagram. En zoals altijd werd er massaal naar het recept gevraagd. Daar moet ik soms wel een beetje om lachen. Inmiddels staan er zo’n 1000 recepten op de blog. Van hoofd- tot nagerechten, van snelle maaltijdjes tot ingewikkelde taarten, het staat er allemaal. Toch krijg ik iedere keer als ik mijn avondeten deel op insta, de vraag naar het recept. Ik snap dat ook wel hoor, het is toch inspiratie. Maar eerlijkheidshalve zijn die maaltijdjes die niet op de blog kookdagen gemaakt worden, vaak in elkaar flans maaltijden. Echt!

Mijn koelkast bepaalt wat ik ga eten. Ik maak tegenwoordig wel een grove eetplanning, want met vermoeidheid en minder tijd zou ik anders iedere dag bestellen. Maar vaak genoeg verandert het op de dag zelf toch nog. Dan heb ik bijvoorbeeld pompoen gekocht voor een curry recept, maar heb ik ineens toch meer zin in plaattaart. En zo ontstaan dan dit soort receptjes. Dat kan ook, omdat ik een fijne basisvoorraad heb. Dan kan je alle kanten nog op! En laat ik daar nou net zo van houden.

Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Ingrediënten voor 3 – 4 personen
500 gr (fles)pompoen
2 rode uien
2 teentjes knoflook
50 gr rucola
100 gr geitenkaas
1 grote lap vers bladerdeeg
1 tl za’atar
1 tl sumak
30 gr amandelen
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden hete lucht.

Schil de pompoen en snijd deze in kleine blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.  Doe dit in een kom.

Pel de rode uien en snijd deze in partjes. Voeg dit bij de pompoen.

Hak de knoflook grof en meng dit samen met wat olijfolie, peper, zout, de sumak en de za’atar door de pompoen en uien. Kan je geen sumak en za’atar vinden gebruik dan oregano.

Rol de lap bladerdeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Verdeel de groente over het bladerdeeg.

Verkruimel de geitenkaas over de plaattaart.

Strooi ook de amandelen over de pompoentaart.

Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Bak de plaattaart in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin. Wordt de taart te donker, dek deze dan tussentijds af met wat aluminiumfolie.

Breng de rucola op smaak met wat peper en zout en iets olijfolie.

Verdeel de rucola over de plaattaart en snijd deze in stukken.

Voor de lunch heb ik zelf voldoende aan een kwart plaattaart. Als avondeten zou ik er dan een salade of soepje bij serveren.

Plaattaart met pompoen en geitenkaasPlaattaart met pompoen en geitenkaasPlaattaart met pompoen en geitenkaas

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Easy: Bloemkoolsteak met garam masala en rozijnen
Diary: Kookdemo's, terrasjes en leuke afspraken
Bewaar

Pauline

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat we die avond gaan eten.

5 Comments
  • Anja van Cappellen

    23 november 2018 at 10:00 Beantwoorden

    Schil je de pompoen eerst?

  • Simona B

    16 juni 2018 at 20:26 Beantwoorden

    Een heerlijke combinatie. Dank je wel! In plaats van bladerdeeg heb ik (wortel)wrap als basis gebruikt. (En de groente even voorgebakken.)

  • Faye

    20 april 2018 at 08:47 Beantwoorden

    Ziet er goed uit! Kan dit ook met diepvries pompoen? Dat scheelt veel snijwerk

    • Pauline

      23 april 2018 at 13:19 Beantwoorden

      Yes dat kan. En je kan ook voorgesneden pompoen gebruiken.

Plaats een reactie