fbpx
Menu

Weekendbites: Partybrood met prosciutto en taleggio

Dit partybrood met prosciutto en taleggio zet je in mum van tijd op tafel. Het is een supersimpel recept, maar helemaal partyproof. Ik hou van dit soort recepten. Makkelijk om te maken, weinig ingrediënten, maar met een groots resultaat. Dit partybrood staat supergezellig op de borreltafel. Het enige wat je nodig hebt is een afbakbrood, lekkere prosciutto en taleggio en wat salie om het verder op smaak te brengen. Maar je kunt natuurlijk allerlei ingrediënten gebruiken. Wat dacht je van mozzarella en pesto? Of brie en ham of spek? Of chorizo en kaas? Er zijn allerlei mogelijkheden met dit partybrood.

Dit partybrood kost je nog geen 15 minuten. Ook altijd handig als je ineens mensen over de vloer krijgt. Ik heb zelf altijd wel een afbakbrood in huis. Voor dit soort gelegenheden. En kaas heb ik eigenlijk altijd in huis en ook altijd wel iets van vleeswaren zoals prosciutto of chorizo. Dus dan is dit partybrood zo gemaakt. Wat is jouw favoriete feestrecept? Laat het weten in de comments, dat vinden we leuk.

Ingrediënten voor 1 brood
1 afbakstokbrood
Olijfolie
1 teentje knoflook
Peper
180 gr taleggio
100 gr prosciutto
10 gr salie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).

Snijd het afbakstokbrood voor tweederde in, snijd het niet helemaal door.

Hak de knoflook fijn en meng dit met de olijfolie en peper.

Smeer met een kwastje het brood in met de knoflookolie.

Verdeel de taleggio, prosciutto en salie tussen de plakjes brood.

Bak het partybrood in 8-10 minuten goudbruin. Serveer meteen.

Partybrood met prosciuttoPartybrood met prosciuttoPartybrood met prosciutto

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store

BewarenBewaren

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

4 reacties

  • Annika
    26 februari 2019 om 12:48

    Mozzarella en pesto is ook altijd een goede combi!

  • Laurien
    22 februari 2019 om 17:47

    Heb je misschien ook nog suggesties voor ingrediënten voor een vegetarische variant?

  • Daniëlle
    11 mei 2018 om 17:39

    Prosciutto en taleggio is zo'n heerlijke combinatie!

  • Patricia
    29 april 2018 om 14:54

    Ik heb 1 x een partybrood gemaakt... vond het maar een pokkekarweitje om de pesto en plakjes kaas in de in openingen te frutten... Ziet er trouwens wel errug lekker uit! Wellicht toch nog eens proberen als ik niet de verjaardagsstress heb...

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.