fbpx

One pot: Paprikastoof met worstjes

paprikastoof

One pot: Paprikastoof met worstjes

Hoe heb ik het nou zo lang zonder kunnen doen? Zonder wat? Zonder gerookte paprika poeder – pimentón! Eén theelepel van het goedje en je zit al met je hoofd in Spanje. Sowieso niet verkeerd natuurlijk. Zelf dacht ik dus altijd dat die la met kruiden- en specerijenpotjes al vol genoeg stond. Ik had al paprikapoeder, waarom moest er dan nog één bij? Natuurlijk kan ik je dat pas goed uitleggen wanneer je het zelf een keer hebt gebruikt. In deze paprikastoof is het in ieder geval heerlijk. Het geeft elke tomatensaus of paprika recept gerecht een flinke boost. Het is de gerookte smaak en geur die gelijk voor een heel fijne mediterrane smaak zorgt.

Ik weet niet of ik ooit wel eens verteld heb dat ik een nogal goed georganiseerde kruidenla heb. Geen rondslingerende potjes voor mij. Alles staat keurig achter elkaar, dezelfde potjes, met dezelfde stickertjes. Getypt dat ook nog. En nu komt het, het staat zelfs op alfabetische volgorde. Het klinkt idioot doorgeslagen, ik weet het, maar iedereen die vaak kookt droomt stiekem van zo’n lade. Het is natuurlijk wel ontstaan uit een pure chaos la. Waarin allerlei verschillende potjes stonden, door elkaar en je niet kon vinden wat je zocht. Ik kocht dan maar weer nieuwe paprikapoeder en achter bleek ik er toch al 3 te hebben!

Terug naar de paprika’s. Ik vind paprika zelf het lekkerste wanneer ze of gegrild of gestoofd zijn. Wanneer je ze stooft krijgen ze een hele fijne milde smaak. Leuk is om in deze paprikastoof allerlei verschillende kleuren te gebruiken. Dit is een one pot recept, je bakt alles in één pan. Lekker makkelijk! Neem wel even de tijd om de paprika’s te stoven, daar worden ze super lekker van.  In totaal kost het je 45 minuten om deze paprikastoof te maken.

paprika recept

paprika recept

Ingrediënten voor 4 personen
4 chipolata worstjes
1,5 kg paprika’s, in verschillende kleuren (dit zijn ongeveer 4 paprika’s + 3 puntpaprika’s)
2 uien
2 tenen knoflook
125 gr crème fraîche
2 blikken tomatenblokjes ( à 400 gr)
2 tl pimentón
4 takjes verse platte peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s. Snijd ze in lange repen. Snijd de uien en teentjes knoflook fijn.

Verhit  3 el olijfolie in een stoofpan. Voeg de worstjes toe en bak ze rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet ze even apart.

Voeg de uien en knoflook toe en fruit ze op een laag vuur aan. Schep de paprika’s er doorheen en bak ze 3 minuten mee. Doe de tomatenblokjes in de pan. Voeg de pimentón toe en roer goed door het paprika en tomatenmengsel. Leg de worstjes tussen de paprika’s.

Zet het vuur laag en laat 45 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan.

Breng de paprikastoof op smaak met het zout en versgemalen peper uit de molen. Hak de peterselie grof. Bestrooi de paprikastoof met de peterselie en serveer met een flinke eetlepel crème fraîche.

Lekker met brood.

paprika recept

paprika recept

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Easy: Aziatische groenten met homemade seroendeng
Update: hoe gaat het nu met ons en met de boys?
Bewaar

Marianne

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

10 Comments
  • Anouc

    19 april 2018 at 19:35 Beantwoorden

    Heerlijk!! Ik heb er nog wat gegrilde paprika uit pot aan toegevoegd waardoor het zoetige in de pimento nog iets meer naar voren komt. Maar zonder was het ook al smullen!

  • Sam

    16 april 2018 at 10:47 Beantwoorden

    Dat klinkt lekker. Waar zou ik crème fraiche mee kunnen vervangen? Ik mag geen zuivel van zoogdieren.

  • joke van doorn hecker

    14 april 2018 at 13:59 Beantwoorden

    Goede Middag. Het paprikastoof met worst was heerlijk. Ik ga meer oosterse recepten maken van je Pauline. Ik begin weer zin te krijgen om te gaan koken dank zij jouw. Grt Joke van Doorn

  • Anne-Marie

    11 april 2018 at 15:51 Beantwoorden

    Ik ben wel benieuwd welke kruidenpotjes je hebt. Op weg naar ook zo’n georganiseerde kruidenla ben ik al een tijd op zoek naar mooie, handige én betaalbare potjes…. Heb jij de tip? Alvast bedankt!

  • Marit

    10 april 2018 at 22:24 Beantwoorden

    Ik wil dit gerecht morgen maken maar ik begrijp alleen niet die 2 blikken tomatenblokjes (400 gram)! Bedoel je daarmee 2 blikken van 400 gram per blik of bedoel je 2 blikken van in totaal 400 gram (dus 200 per blik)?

    • Pauline

      11 april 2018 at 17:59 Beantwoorden

      In totaal heb je 800 gram nodig 🙂

      • Marit

        11 april 2018 at 20:40 Beantwoorden

        Bedankt Pauline. Ik dacht inderdaad al dat je dat bedoelde dus heb het vanavond gemaakt en… het was hemels!! Dit is echt 1 van Mn favorieten vanaf nu. Heb er zelf aan het eind nog wat mais door gedaan. Die dot crème fraiche maakt het echt af

  • Eline

    10 april 2018 at 09:29 Beantwoorden

    Hmmm… Ziet er weer maar eens heerlijk uit! Zou dit ook werken met kippenhaasjes denk je? Hier thuis zijn ze namelijk allesbehalve fan van worstjes 🙂

Plaats een reactie