pannenkoekentaart

Pannenkoekentaart met lemoncurd

Mijn eerste pannenkoekentaart maakte ik voor een opdracht. Naast een enorme stapel pannenkoeken stond ik dezelfde dag ook nog acht andere gerechtjes voor een fotoshoot voor de volgende dag voor te bereiden. Niet echt een goede combinatie. Vond ik dan. Ondanks dat, vind ik het nog steeds een superleuk recept. En heel gemakkelijk om te maken, mits je dus maar even de tijd hebt om een stapel pannenkoeken te bakken. Zo’n pannenkoek taart is natuurlijk alleen leuk met een flink aantal laagjes pannenkoeken! Maar wanneer je dan een flinke stapel hebt gebakken is het gelijk ook heel indrukwekkend. Om de pannenkoeken te bakken gebruik ik een basis recept. Ze hoeven niet zo zoet te worden. Daarnaast gebruik ik een kleine koekenpan (van ongeveer 20cm), zodat de taart niet gelijk enorm groot wordt. Want een klein stukje vult al behoorlijk!

Tussen al die laagjes pannenkoeken smeer je lemoncurd. Lemoncurd heeft de frisse smaak van citroen! Een pot met lemoncurd is gewoon in de supermarkt te koop in het schap bij het zoete broodbeleg. Of je maakt het zelf. Stiekem nog leuker natuurlijk. En voor een feestje kun je best een beetje uitpakken. Je kunt lemoncurd net als jam in de koelkast behoorlijk lang bewaren. En dus ook van te voren maken. De pannenkoekentaart kan ook in de koelkast worden bewaard. Wanneer je hem van tevoren maakt zou ik de laagjes op de dag zelf pas besmeren met de lemoncurd. En smeer er flink veel tussen ander wordt je taart te droog qua smaak.

pannekoeken taart

pannekoeken taart

Ingrediënten voor 6 – 8 personen
1 ltr melk
5 eieren
500 gr bloem
2 el suiker
1 zakje vanillesuiker
1 mespuntje zout
1 el zonnebloemolie
250 gr lemoncurd (recept)

 

Zo maak je het
Maak de lemoncurd volgens het recept of gebruik kant en klare.

Maak de pannenkoeken. Meng de bloem met het zout en suiker. Klop in een andere kom de eieren goed los, voeg de melk toe en meng goed door elkaar. Voeg nu beetje bij beetje melk toe aan de bloem. En roer elke keer goed door. Zo ontstaan er de minste klontjes. Wanneer alle melk aan bloem is toegevoegd, voeg je tot slot de zonnebloemolie en het zakje vanillesuiker toe.

Bak de pannenkoeken in een kleine pan van ongeveer 20 cm. Vet de pan licht in met wat boter of zonnebloemolie. Giet een laagje beslag in de pan en bak de pannenkoeken aan beide kanten mooi bruin. Bak ongeveer 12-14 pannenkoeken, of totdat het beslag op is.

Maak de pannenkoekentaart gelijk al op de schaal waar je hem op wilt serveren. Dat is het gemakkelijkste. Begin met een pannenkoek op de bodem. Bestrijk met flink wat lemoncurd en leg de volgende pannenkoek er op. Maak zo een hele stapel. Je kunt ook lemoncurd op de bovenste pannenkoek smeren, garneren met wat partjes citroen, of in dunne reepjes gesneden citroenschil of misschien wat eetbare viooltjes?

Snijd de pannenkoekentaart in kleine punten en serveer meteen.

pannekoeken taart

pannekoeken taart

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

High tea Pannenkoeken Taart recepten Hollandse recepten Kerst Moederdag Pasen Vaderdag Verjaardag Bakrecepten Nagerecht Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in