fbpx
Menu

Ontbijtmuffins met granola

Ontbijtmuffins zijn altijd een goed idee. Het recept voor deze ontbijtmuffins met granola heb ik niet zelf bedacht. Het staat in het magazine van mijn blog collega’s van Leuke recepten. Ik hoor je denken, een magazine van een blogger? Yes! Waar de meeste bloggers met boeken op de proppen komen, bedacht Sandra iets anders. Samen met een klein team maakte ze dit tijdschrift, dit is al de 2e editie en hopelijk niet de laatste. Ik vind het knap! Het magazine doet echt niet onder voor een foodmagazine waar een hele redactie aan werkt. Mooi papier, een frisse cover en lekker veel variatie. En alles met een persoonlijke touch. Leuk!

In het magazine vind je lekkere voorjaarsrecepten. 70 stuks maar liefst. Makkelijke budgetrecepten zoals een pasta ovenschotel of een wraptaart. Recepten met blauwe bessen, ijsjes, gerechten van ver (maar dan helemaal homemade), bbq recepten (het seizoen komt er weer aan) en gezonde snacks voor in de ochtend zoals deze ontbijtmuffins. Naast de recepten valt er ook nog wat te kijken en lezen op de shoppingpagina’s en persoonlijke artikelen.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik eigenwijs was en mij niet helemaal aan de receptuur had gehouden. De eerste poging was dus mislukt. Sandra gebruikt namelijk zelfrijzend amandelmeel. Dit kan je niet 1 op 1 vervangen voor amandelmeel met bakpoeder. Dan weten jullie dat alvast. Je kunt het zelfrijzend amandelmeel kopen in de supermarkt trouwens, het staat bij de bakproducten. Naast amandelmeel bevat het ook rijstebloem en rijsmiddelen. De tweede poging (met het juiste product) is supergoed gelukt. Ze zijn heerlijk, supermakkelijk om te maken en nog gezond ook. Je zou bijvoorbeeld ook nog stukjes appel kunnen toevoegen of wat nootjes. Maar de basis is in ieder geval lekker, prima begin van de dag.

ontbijtmuffins met granola ontbijtmuffins met granola

Ingrediënten voor 9 st (of 6 grote)
200 gr zelfrijzend amandelmeel*
3 eieren
50 ml melk
4 flinke el appelmoes
2 tl kaneel
70 gr rozijnen
9 tl jam
9 tl (glutenvrije) granola
Snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

Meng de eieren met de melk door elkaar. Dit kan met een mixer, maar met een garde gaat het ook.

Voeg de appelmoes en het kaneel toe en mix kort.

Voeg dan het zelfrijzend amandelmeel toe en een snuf zout en meng alles door elkaar.

Spatel tenslotte de rozijnen door het beslag.

Verdeel het beslag over 6 of 9 vormpjes. Je kunt het beste siliconen vormpjes gebruiken omdat de ontbijtmuffins dan niet aan het papier blijven plakken.

Bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar. Worden ze tussentijds te donker, dek ze dan af met wat aluminiumfolie.

Laat de ontbijtmuffins afkoelen.

Verdeel over iedere muffin een lepeltje jam en wat granola.

ontbijtmuffins met granola

ontbijtmuffins met granola

Dit recept is Voedselzandloper proof m.u.v. de toppings.

*zelfrijzend amandelmeel koop je in de supermarkt van het merk Koopmans. Je vindt het in het bakschap.

Titel
Leuke Recepten

Auteur
Sandra Koopmans

Prijs en verkrijgbaarheid
€ 4,99,- bij de boekhandel,  grote supermarkten en online .

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

10 reacties

  • Jessica Veldhoen
    7 april 2019 om 14:42

    Ze zijn heerlijk! Nog aanvullende tip: neem appelpuree omdat in appelmoes meestal ook suiker is toegevoegd.

    Beantwoorden
  • Josine
    9 april 2018 om 13:32

    Precies gedaan wat er staat, zelfrijzend amandelmeel gebruikt. Geen millimeter gerezen 😩 Wat kan er mis zijn gegaan? Resultaat niet te eten nl.

    Beantwoorden
  • Pauline
    10 april 2018 om 10:17

    Dat is gek! Met het zelfrijzend amandelmeel zou het echt moeten lukken namelijk. Heb je de variant van Koopmans gebruikt?

    Beantwoorden
  • Josine
    10 april 2018 om 10:24

    Ja die van Koopmans idd

    Beantwoorden
  • Anna delie
    9 april 2018 om 09:47

    Kan je dit ook invriezen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    10 april 2018 om 10:18

    Yes dat kan!

    Beantwoorden
  • Nienke
    8 april 2018 om 10:22

    Hoi! Zelfrijzend amandelmeel heb ik niet in Mn kast staan, zelfrijzend bakmeel wel. Zou ik dit 1 op 1 kunnen vervangen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    10 april 2018 om 10:20

    Nee dat gaat niet. Ik zou dan minder bakmeel gebruiken want amandelmeel heeft een andere structuur. Maar het is echt een kwestie van uitproberen, hoeveel je nodig hebt.

    Beantwoorden
  • Anoeska Stavleu
    8 april 2018 om 08:57

    Goedemorgen kan ik gewoon bakpoeder bij de amandelmeel doen hoeveel zou ik doen dan want dan is het het toch ook zelfrijzend?

    Beantwoorden
  • Pauline
    10 april 2018 om 10:21

    Nee dat werkt helaas niet. Zie ook mijn intro, daarin leg ik het uit.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen