fbpx
Menu

One Pot: Orzo met spinazie en zalm

Heb jij wel eens orzo gegeten? Ik deel vandaag het recept van orzo met spinazie en zalm met jullie. Superlekker en makkelijk om te maken. En je hebt slechts 1 pan nodig, dus weinig afwas en weinig troep in de keuken. Orzo is gedroogde pasta gemaakt van harde durum tarwe. Het lijkt misschien op rijst of risotto, maar het is toch iets heel anders. Het wordt veel gegeten in landen zoals Griekenland, Turkije en Israël. Het wordt gebruikt in de soep, door een salade of als vervanger voor risotto. Dit recept voor orzo met spinazie en zalm zou je bijvoorbeeld ook met risotto kunnen maken.

In de supermarkt zie je soms dat orzo verkocht wordt als riso. Orzo heeft een meer stevige bite dan risotto. Je moet het echt een keer proberen, want de smaak van orzo is echt uniek en anders dan alle andere pastasoorten. Deze orzo met spinazie en zalm zet je binnen 20 minuten op tafel. Perfect voor drukke doordeweekse dagen. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de ingrediënten die je aan de orzo toevoegt. Je kan bijvoorbeeld courgette of aubergine toevoegen. Of ga voor een vega versie en voeg lekkere paddenstoelen toe. Maar nu deel ik eerst het recept van de orzo met spinazie en zalm met jullie.

Orzo met spinazie en zalm

Ingrediënten voor 4 personen
400 gr orzo
1 ui
2 teentjes knoflook
1 liter bouillon (ik kies kippenbouillon)
400 gr spinazie
250 gr cherrytomaten
40 gr parmezaan
300 gr gerookte zalm
Peper en zout

Zo maak je het
Hak de ui en knoflook fijn en fruit dit aan in wat olijfolie.

Bak de orzo kort mee. Voeg de bouillon toe en laat het geheel 10 minuten koken.

Voeg in de tussentijd de spinazie toe, totdat het geslonken is.

Halveer de cherrytomaatjes en voeg deze toe.

Voeg de parmezaan toe en meng door elkaar.

Voeg op het laatst de gerookte zalm toe en breng de orzo op smaak met peper en zout.

Orzo met spinazie en zalmOrzo met spinazie en zalmOrzo met spinazie en zalm

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

15 reacties

  • Elsemiek Kunst
    27 februari 2019 om 18:23

    Wij zijn bij ons thuis dol op orzo. Dit recept viel dus ook goed in de smaak. Heb alleen wat meer spinazie en tomaatjes erdoor gedaan. En misschien doe ik er volgende keer nog wat geroosterde pijnboompitjes over.

    Beantwoorden
  • Marieke
    16 mei 2018 om 11:48

    Hi, deze is al met enige regelmaat voorbij gekomen, een hit! Nog ideeën om de zalm te vervangen? Groetjes, Marieke

    Beantwoorden
  • Ruby van Leeuwen
    2 mei 2018 om 18:34

    Wauw op dit moment voor de eerste keer Orzo aan het eten door jouw recept Pauline, wat is dit super lekker zeg!! 😍

    Beantwoorden
  • Annika
    3 mei 2018 om 09:21

    Wat goed om te horen, dank je!

    Beantwoorden
  • Irene Van Amerongen-van Der Pas
    30 april 2018 om 21:47

    Vanavond gemaakt en het was heerlijk. Weliswaar met risotto gemaakt, want dat had ik nog. Zeker de moeite waard om vaker te maken. Wat de hoeveelheid groente betreft : je heeft niet alle 250g in de avond te eten. Neem eens wat snack groente tussendoor of bij de lunch en je zit er zo aan

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 mei 2018 om 09:22

    Precies, of je maakt een smoothie met groente in de ochtend :)

    Beantwoorden
  • Andrea Tegel
    25 april 2018 om 21:25

    Jaaa echt gek op orzo! Ik vind het vooral koud in een pastasalade erg lekker.

    Beantwoorden
  • Pauline
    26 april 2018 om 12:09

    Dat is ook een goed idee.

    Beantwoorden
  • Rachel
    24 april 2018 om 22:11

    Looking good en die zalm wauw...

    Beantwoorden
  • Inez
    24 april 2018 om 19:45

    Mmm, dat ziet er echt superlekker uit!

    Beantwoorden
  • Cindy
    24 april 2018 om 12:19

    Lekker! Waar kun je orzo kopen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    26 april 2018 om 12:14

    Bij de AH.

    Beantwoorden
  • Sigrid
    24 april 2018 om 07:54

    Dit recept ga ik opslaan! Klinkt heerlijk. 🤤 Lijkt me ook lekker met op t laatst toegevoegde King Soba pasta bijvoorbeeld. Ik verbaas me altijd wel over de verhoudingen en met name de kleine hoeveelheid groenten in veel recepten in het algemeen. 650 gram op 4 personen (162,5 gram per persoon 😱)!? Daar zal ik dus wel een kleine aanpassing op maken 🤗🍆♥️🥦🍅

    Beantwoorden
  • Marieke1987leiden
    24 april 2018 om 06:57

    Is dit iets om een keer te maken?

    Beantwoorden
  • Marieke1987leiden
    24 april 2018 om 07:02

    Haha dit was voor mijn man bedoeld 😉 we gaan het zeker een keer maken

    Beantwoorden

Reactie plaatsen