fbpx
Menu

Marokkaanse linzensoep

Deze Marokkaanse linzensoep is het ultieme comfortfood. De soep vult lekker en heeft een heerlijke kruidige, warme smaak. En omdat er vast nog wel wat regenachtige dagen gaan komen in Nederland, leek het ons een goed idee om dit comfortfood soepje met jullie te delen. Heb jij wel eens Marokkaanse linzensoep gegeten? De basis van deze linzensoep is van tomaat. Dat maakt hem extra lekker. Door de kruidencombinatie van ras el hanout, kaneel en komijn krijgt deze linzensoep een Marokkaans tintje. Door de linzen en kikkererwten is de soep vullend en voedzaam. Hier kun je wel even op vooruit.

Stiekem hoop ik natuurlijk dat we niet meer heel vaak soep hoeven te maken om bij op te warmen. Op het moment dat ik dit typ, is de lente nog niet aanwezig. De komende dagen gaat daar verandering in komen en eerlijk gezegd kan ik niet wachten. Ik heb ook weer zin om met zomerse recepten aan de slag te gaan, de barbecue weer eens aan te steken en heerlijk buiten te eten. Door mijn zwangerschap en bevalling heb ik toch het idee dat ik al maanden binnen leef. Ik snak naar de zomer, echt! Maar als er dan toch nog een grauwe, regenachtige dag voorbij komt, dan maak ik mezelf blij met deze heerlijke Marokkaanse linzensoep. Verlang jij ook zo naar de zomer?

Marokkaanse linzensoepMarokkaanse linzensoep

Ingrediënten voor 1 liter soep
1 ui
2 tenen knoflook
0,5 chilipeper
1 cm gember
2 stengels bleekselderij
1 grote wortel
2 tl ras el hanout
1 tl komijn
0,5 tl kaneel
1 liter groentebouillon
400 gr tomatenblokjes
125 gr rode linzen
265 gr kikkererwten (blik 400 gr)
Sap van een halve citroen
Peper en zout
Takje peterselie
Pitabroodjes

Zo maak je het
Hak de knoflook, ui , chilipeper (zonder zaadjes) en gember fijn. Doe wat olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui, knoflook, chilipeper en gember aan.

Hak de bleekselderij en de wortel in kleine blokjes en bak dit mee. Voeg de ras el hanout, komijn en kaneel toe.

Voeg vervolgens de bouillon, tomatenblokjes, linzen en kikkererwten toe. Roer door elkaar.

Voeg het sap van een halve citroen toe. Roer het nogmaals door elkaar en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.

Breng de Marokkaanse linzensoep op smaak met peper en zout. Garneer met een takje peterselie en serveer er lekkere pitabroodjes bij.

Marokkaanse linzensoepMarokkaanse linzensoepMarokkaanse linzensoep

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

BewarenBewaren

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

16 reacties

  • Maud
    2 september 2019 om 21:34

    Erg lekker. Zeker in combinatie met de pitabroodjes. Voor herhaling vatbaar!

    Beantwoorden
  • Eva Kunst
    24 augustus 2019 om 19:16

    Wat een fijn recept! Ik heb er echt van genoten en ga de soep zeker vaker maken!

    Beantwoorden
  • Lisette
    20 juli 2019 om 20:39

    Hmm, die gaat in de herhaling

    Beantwoorden
  • Annika
    23 juli 2019 om 12:15

    :)

    Beantwoorden
  • Rien Gijsbertsen
    17 juli 2019 om 10:46

    Heerlijk met verse tomaten en een extra pepertje ! Goed recept.....

    Beantwoorden
  • Annika
    23 juli 2019 om 12:07

    Dank je wel!

    Beantwoorden
  • Corrie van der Plas-Schaap
    20 januari 2019 om 16:50

    Deze soep afgelopen week gemaakt, verse tomaten gebruikt ipv uit een pakje. Heerlijk voor herhaling vatbaar

    Beantwoorden
  • Lilianne
    18 december 2018 om 13:15

    Een super recept. Bedankt. Maak hem al voor de tweede keer

    Beantwoorden
  • Annika
    19 december 2018 om 10:35

    Ah wat goed om te horen!

    Beantwoorden
  • nienke
    30 november 2018 om 14:58

    https://www.nu.nl/eten-en-drinken/5602013/barry-atsma-met-kleintje-in-huis-heb-gezond-krachtvoer-nodig.html

    Beantwoorden
  • Pauline
    3 december 2018 om 15:07

    jaaaa vet cool!

    Beantwoorden
  • Marit
    22 april 2018 om 20:21

    Ik heb deze soep vandaag gemaakt, het was 27 graden vandaag. Heerlijk! Ik houd juist van soep met een stokbroodje op een zomerse dag! Ik heb er zelf nog 1 blikje tomatenpuree doorheen gedaan samen met de ras el hanout, komijn en kaneel. Lekker en goed gevuld!

    Beantwoorden
  • Anita Hoven
    18 april 2018 om 15:14

    Heerlijke maaltijdsoep! Ik heb de soep gepureerd en er flatbread bij gebakken

    Beantwoorden
  • Marjet Hamel
    17 april 2018 om 19:07

    Wat een heerlijke soep. Lekker kruidig en makkelijk te maken.

    Beantwoorden
  • Amar van Voorden
    14 april 2018 om 12:42

    Hoi, hoeveel liter heb je aan het eind? Groetjes

    Beantwoorden
  • Eline
    14 april 2018 om 10:52

    Ik zit nog met een overschot rode linzen, dit lijkt me ideaal om deze op te werken :) thanks!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen