Diary: Merlijn naar de opvang & Pasen vieren

Het zijn hectische weken hier op Uit Pauline’s keuken HQ. Ik moet eerlijk bekennen dat ik soms moeite heb om alle ballen in de lucht te houden. En dan heb ik het over werk, kind, vriend en sociale contacten. Maar ik denk dat er vanaf nu weer meer balans gaat komen in ons leven want Merlijn (en Lasse ook) gaan vanaf nu 2 dagen per week naar de opvang. Dat betekent dat Annika en ik meer tijd en ruimte hebben voor werk, afspraken en kookdagen. En dat geeft toch wel een beetje rust.

De afgelopen 2 weken heb ik best veel gedaan. Iedere bal heb ik aangeraakt. Het waren dan ook leuke weken. Kijk je mee naar mijn overzicht?

Ik begon met een lunch met mijn food vriendinnetjes bij Staring at Jacob. Die kaart zorgde enorm voor keuzestress. Dus uiteindelijk bestelden we alles en deelden we het. We aten chicken and waffles, een Reuben sandwich, gepocheerde eieren met zalm op briochebrood en pancakes. Oh en extra bacon. Zo lekker allemaal!
Ik mocht Annika haar auto lenen. En ze paste ook nog eens op Merlijn. Had ik al verteld dat ik de liefste zus van de hele wereld heb?

Merlijn ging voor het eerst wennen op de opvang. Dit leuke tasje heeft hij van Brenda gekregen, dus deze ging mee. Het ging hartstikke goed en Merlijn heeft lekker gechilld in de schommelstoel.

Ook leuk, nu hadden Mau en ik ineens een paar uurtjes samen. Dat was best lang geleden. We gingen even ontbijten bij Vooges Centraal. Superleuke zaak! En ook wel fijn om even wat samen te doen. Je weet opeens niet wat je met je tijd aan moet.

Ik zit weer in een citroen gemberthee fase.

Voor een magazine mocht ik een eetdagboek bijhouden. En ze vroegen ook om een selfie te maken. Dit is een van de 50 foto’s  (ik ben er zo slecht in) die ik maakte. Deze is het niet geworden trouwens.

Mijn droom is uitgekomen, in Haarlem kan je nu verse broodjes laten bezorgen. Dit verhaal is No spon trouwens, maar ik ben laaiend enthousiast. Bij Bready kan je dus allerlei broodjes en croissants bestellen. Deze worden voor 7 uur ’s ochtends bezorgd (ook op zondag). Ze worden gewoon aan de deur gehangen, dus je hoeft je bed ook niet uit. De bezorgkosten zijn €2,50, maar gratis als je iedere week een bestelling doet. 3 x raden wat wij nu gaan doen.

Weer een wenochtendje voor Merlijn op de crèche! Zo schattig dit jasje op de gang.

Maurits was jarig! En normaal bak ik altijd zelf een taart. Maar door de slapeloze nachten had ik er nu even geen puf voor. Dus bestelde ik allemaal gebakjes. Net als vroeger. Ik at die met marsepein en stiekem ook nog een bananensoes.

Ik kook nog steeds iedere doordeweekse dag, maar ik maak het mijzelf wel vaak makkelijk. Vandaag aten we couscous met falafel, hummus, halloumi en pitabrood. Zo lekker!

Wederom een creche dag voor  Merlijn en deze had ik volgepropt met afspraken. Tussen de meetings door werkte ik snel even een lekkere tosti met tonijn naar binnen bij Cheesy Grillah. Zo lekker! ruby chocoladeIk mocht langskomen bij Chocolaterie Pierre om de nieuwste Ruby chocolade te proeven. Dit is geen witte chocolade met een kleurtje. Maar de chocolade dankt haar kleur aan de roze/rode cacaoboon. De smaak is echt fantastisch. Het proeft naar melkchocolade, maar dan ook fris en fruitig. Ik zal er binnenkort wat meer over vertellen.

Gisteren heb ik Pasen gevierd met een lekkere brunch bij ons thuis. En vandaag doe ik even niks. De komende weken worden heel druk. Ik ga 2 kookdemo’s geven, aankomende donderdag bij de opening van Hudson’s Bay in Haarlem en zaterdag bij de Deka markt in Haarlem. Verder hebben we een aantal afspraken, een persevent, gaan we naar Den Haag en hebben we een kookdag.

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in