fbpx
Menu

Weekendbites: zalmspread

Deze zalmspread is een van de eerste gerechten die ik op de foto heb gezet na mijn zwangerschapsverlof. Afgelopen week hebben Pauline en ik een kookdag gehad. En dat was toch wel een tijdje geleden. De laatste kookdag was denk ik eind september. Inmiddels zijn we beiden moeder geworden van een prachtige zoon, hebben we genoten van ons verlof en nu is dan de tijd daar dat we weer lekker aan de slag gaan voor de site. En daar horen ook de kookdagen weer bij. Ik was even bang dat ik het verleerd was, maar niets is minder waar. Hoewel ik wel even aan het prutsen was met de camera instellingen, voelde het toch meteen weer vertrouwd. Ik vind het leuk om weer aan de slag te gaan. Weer lekker creatief bezig zijn. Stylen, fotograferen, schrijven, I love my job. En het is nu nog leuker om thuis te komen na een kookdag, wetend dat er zo’n lief mannetje op me wacht.

Maar nu over naar het recept. Deze zalmspread is lekker voor op brood of een toastje. En het is helemaal niet moeilijk om te maken hoor. Het is eigenlijk een kwestie van een paar ingrediënten snijden en mengen. Een kind kan de was doen. En je zet toch even wat anders op tafel, dan een standaard eiersalade. Ook lekker hoor, maar een beetje variatie kan geen kwaad, toch? Lijkt jou deze zalmspread lekker?

Zalmspread

Ingrediënten voor 1 portie
100 gr roomkaas
50 gr Griekse yoghurt
100 gr gerookte zalm
Rasp van een halve citroen
Paar takjes bieslook
Paar takjes peterselie
Peper

Zo maak je het
Meng de roomkaas met de yoghurt.

Snijd de zalm in kleine stukjes en hak de kruiden fijn. Meng dit door de roomkaas.

Was de citroen.  Voeg de rasp van alleen het gele gedeelte van een halve citroen toe. Meng alles door elkaar.

Breng de zalmspread op smaak met een beetje zwarte peper.

Serveer met wat brood of een toastje. Ook lekker op een bagel.

Je kan de zalmspread ongeveer twee dagen bewaren in de koelkast.

ZalmspreadZalmspreadZalmspread

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

5 reacties

  • Daniëlle
    21 maart 2018 om 13:00

    Altijd leuk om nieuwe spreads uit te proberen. Deze lijkt mij echt heerlijk!

    Beantwoorden
  • Yvette
    6 maart 2018 om 21:42

    Afgelopen weekend de zalmspread gemaakt voor bij de borrel. Restje gemengd met wat gekookte aardappels, beetje mayonaise en rucola; een heerlijke lunch!

    Beantwoorden
  • Annika
    7 maart 2018 om 12:41

    Dat is goed om te horen :)

    Beantwoorden
  • Willy
    2 maart 2018 om 11:45

    Ten eerste van harte gefeliciteerd met de geboorte van je zoontje. En wat een heerlijk recept. Ga hem gauw maken. Heerlijk zalm. Dankjewel .

    Beantwoorden
  • Malou | Blonde Blossom
    2 maart 2018 om 09:52

    Leuk dat je terug bent en gelijk met zo'n heerlijk recept! Wat een leuk idee is dit zeg, het water loopt me in de mond door de foto's! Malou x

    Beantwoorden

Reactie plaatsen