thaise curry

Thaise Groene curry

Deze snelle Thaise groene curry is perfect als je weinig tijd hebt, maar wel lekker en vers wilt eten. Nu Merlijn er is, heb ik niet altijd de tijd om uren in de keuken te staan. Etenstijd is spitsuur bij ons, Maurits komt thuis uit zijn werk, Merlijn krijgt de fles en moet daarna in bad en naar bed en in de tussentijd kook ik het avondeten. Nu roep ik altijd al dat je met een handvol verse ingrediënten snel iets voedzaams kunt maken en dit recept is daar het bewijs van.

Thaise groene currypasta

Kijk je kan de currypasta natuurlijk zelf maken. Dat is niet heel ingewikkeld, maar kost wel wat meer tijd. Plus je hebt er een uitgebreide specerijenlade voor nodig. Die heb ik wel, maar ik kan me zo voorstellen dat niet iedereen zo’n uitgebreide collectie heeft. Ik heb zelf niks tegen kant en klare currypasta’s en die gebruik ik nu regelmatig. Wel vind ik het belangrijk dat er dan niet teveel rotzooi in zit. In de supermarkt vind je gelukkig ook currypasta’s zonder E nummers en zonder al teveel suiker.

ingredient paksoi
Thaise groene curry
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 paksoi
  • 200 gr bimi
  • 1 ui
  • 3 st. bosui
  • 1 teentje knoflook
  • Sap van een halve limoen
  • 70 gr groene currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • Chilipeper en zout
  • Wokolie

Lekker met

  • Rijst of noedels

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een wok in iets wokolie. Voeg de bimi toe en wok rondom aan.  Snijd de paksoi in repen, was deze en wok deze kort mee.

  2. Voeg de groene curry pasta toe en verhit dit kort. Door verhitting komen de smaken extra vrij. Houd je van pittig?, voeg dan een extra lepel currypasta toe. Op deze manier kan je het zo mild of pittig maken als je zelf wilt.

  3. Voeg de kokosmelk en het sap van een halve limoen toe en laat de Thaise curry een minuut of 2 zachtjes doorkoken. Breng de groene curry naar wens eventueel extra op smaak met wat chilipeper en zout. Zelf vind ik de toevoeging vaak niet nodig, maar proef even voor de zekerheid.

  4. Snijd de bosuitjes in reepjes. Verdeel de Thaise curry over 4 kommen. Garneer de curry met wat dungesneden bosui en eventueel wat verse koriander.

    Serveer de Thaise groene curry met rijst of mie.

thaise curry
thaise curry

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (47 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Curry recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Aziatische recepten Gezonde recepten Lactosevrije recepten Vegan recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in