stamppot

Sperziebonen stamppot

Stamppot recepten, daar wil je er altijd meer van! Toch? Een boerenkoolstamppot, pan hutspot of een andijvie stamppot kun je waarschijnlijk zo zonder recept maken. Dit recept voor sperziebonen stamppot is misschien niet iets wat je zo bedenkt.Het leuke is ook dat dit stamppot recept niet perse heel winters is, maar er een beetje tussenin. De gewokte sperzieboontjes zorgen voor een frisse smaak, terwijl de uitgebakken spekjes en romige aardappels je het vertrouwde stamppot gevoel geven. In plaats van melk of slagroom maak ik in dit recept de aardappels romig met crème fraîche wat ook net een wat frisser resultaat geeft. Kijk hier voor al onze andere stamppot recepten.

stamppot
stamppot
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gr kruimige aardappelen
  • 400 gr sperziebonen
  • 350 gr prei
  • 2 sjalotjes
  • 250 gr spekblokjes
  • 200 gr crème fraîche
  • 2 - 3 el grove mosterd
  • 10 takjes bieslook
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Snijd grote aardappels eventueel in stukken. Doe ze in een pan, zet ze net onder water, voeg zout toe en kook ze in 10 tot 15 minuutjes gaar, tot dat je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken.

  2. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan goudbruin en knapperig. Haal uit de pan, laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier en zet even apart. Doe, wanneer nodig, wat olijfolie in de koekenpan en voeg de sjalotjes toe bak 2 minuten en voeg dan de prei toe. Bak 6-8 minuten tot dat de prei beetgaar is. Voeg halverwege de sperzieboontjes toe. Wanneer je liever je sperzieboontjes wat minder knapperig eet, kook ze dan eerst even 4 minuten in een pan met ruim water.

  3. Meng de mosterd, crème fraîche en fijngesneden bieslook door elkaar. Giet de aardappels af en laat ze eventjes met de deksel op de pan droog stomen. Stamp ze daarna fijn. Meng het crème fraîche mengsel door de aardappels. Schep de boontjes, prei en spekblokjes door de aardappels. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

  4. Verdeel de stamppot sperziebonen over de borden en garneer met wat extra bieslook.

stamppot
stamppot

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (21 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Stamppot recepten Aardappel Prei Hollandse recepten Glutenvrije recepten Notenvrije recepten Suikervrij Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in