ingredient boontjes

Personal: Zo kook ik nu ik moeder ben

Voordat ik zwanger was, aten wij bijna iedere dag wat anders. Ja echt! Er waren wel een paar toppers die vaker in het jaar voorbij kwamen, maar over het algemeen was het toch iedere keer weer wat nieuws. Ik had gewoon zoveel ideeën en wilde dat allemaal uitproberen. En ik houd van afwisseling! Tijdens mijn zwangerschap kreeg ik ineens een afkeer van eten (hallo misselijkheid) en werd het menu steeds simpeler. Mijn moeder kookte vaak voor ons omdat ik in het begin best wel ziek was. Veel AVG’tjes dus. En daarnaast af en toe pasta of rijst, maar heel spannend was het niet.

Wil je op de hoogte blijven? Meld je hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang 7 gratis recepten uit ons boek Feel Good Food.

Nu heb ik mijn kookflow weer helemaal terug. Annika en ik hebben weer kookdagen gepland en aan inspiratie geen gebrek. Ook is mijn eetlust weer helemaal als vanouds. Ik vind alles weer lekker. Wel eet ik anders nu. Het begint al tussen de middag. Waar ik jaren bijna geen brood heb gegeten, eet ik nu standaard 3 boterhammen tussen de middag. Dit is gewoon het makkelijkst en het snelst klaar. En ik merk ook dat ik de energie wel nodig heb. Een uitgebreide salade maken doe ik nu toch minder snel, terwijl ik dit voorheen wel vaak deed.

’s Avonds kook ik iedere avond vers. Maar wel heel makkelijk en ook vaker hetzelfde. Zes uur is primetime bij ons. Merlijn krijgt dan een fles en gaat daarna in bad en naar bed. Maurits is meestal rond half 7 thuis uit zijn werk en in de tussentijd moet er gekookt en gegeten worden. Ik kies dus vooral voor snelle recepten. Nou houd ik sowieso van snelle en makkelijke recepten (met een aantal verse ingrediënten kan je al gauw wat lekkers maken), maar nu moet het allemaal niet teveel tijd en moeite kosten.

Stamppotten, pasta’s, ovenschotels, curry’s (en ja daar gebruik ik ook kant en klare currypasta voor) en noedels staan hier nu vaak op het menu. Ook eten we veel plaattaarten en soepen. Wel allemaal gerechten met veel verse groente. En daar varieer ik volop in. De ene keer gebruik ik broccoli en paddenstoelen, dan weer zuurkool of spruitjes. Maar een ding hebben de recepten gemeen, ze zijn allemaal binnen een half uur (oventijd niet meegerekend) klaar. Ik heb nu niet echt de rust en de tijd om uitgebreid te koken. Dat komt wel weer!

Ook maak ik nu extra veel van alles. Bolognesesaus maak ik gelijk voor 6 personen. De rest gaat dan in de vriezer. Dit doe ik ook met curry’s en aardappelpuree bijvoorbeeld. Ik kook een kilo aardappelen en de helft van de puree gaat dan in de vriezer. Die kan ik dan later weer gebruiken voor een ovenschotel of stamppot.  Op de kookdagen maak ik wel spannendere recepten. Want die deel ik natuurlijk met jullie op de blog. Maar waar ik voorheen op de kookdagen meestal voor 1 persoon kookte, maak ik nu ook gelijk extra veel. Extra fijn want dan hoeven we die hele week niet meer te koken. Het is allemaal een stuk efficiënter geworden. Misschien wat minder spannend ook, maar nog wel iedere dag vers en vooral lekker.

Herkennen jullie dit? En hoeveel tijd besteden jullie op een doordeweekse dag aan een maaltijd?

geroosterde pompoen

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in