fbpx
Menu

Dadel chocoladepasta (vegan)

In mijn allereerste boek deelde ik al een recept voor een gezondere chocoladepasta. Een heel fijn receptje want dit is echt in 3 minuten gemaakt. Het is gewoon een kwestie van ingrediënten in de keukenmachine gooien en mixen maar. Een kind kan de was doen. En daarna opeten, want deze chocopasta is kidsproof. Wel heb je een klein beetje voorbereidingstijd nodig. De dadels moet je een paar uurtjes (of nog liever een nachtje) laten weken in water. Ze nemen dan veel vocht op, waardoor ze lekker zacht worden. Perfect voor zo’n lekkere spread.

Vind je dit een leuk idee?, bewaar het recept dan in je favorieten. Dat kan heel gemakkelijk in je persoonlijke profiel of in onze gratis app

Deze dadel chocoladepasta is ook nog vegan ook. Ik voeg alleen een lepel kokosolie toe. Dit is om hem goed smeerbaar te houden. Ook als je hem in de koelkast bewaard. Het is een klein receptje, want je kan het niet al te lang bewaren. Maar als jullie grootgebruikers zijn, verdubbel dan gerust het recept. Lekker op een stokbroodje of op de boterham mee naar school. Daar zullen je kids vast blij van worden. En jijzelf ook wel denk ik.

Dadel chocoladepastaDadel chocoladepasta

Ingrediënten voor 1 bakje
100 gr medjool dadels
50 gr hazelnoten
1 el cacao
1 el gemsolten kokosolie

Zo maak je het
Ontpit de dadels en laat ze minimaal 3 uur weken in een laagje water. Een nachtje weken kan ook.

Rooster de hazelnoten (zonder vel) kort in een droge koekenpan.

Doe alle ingrediënten in het hakmolentje van je staafmixer en mix er een smeuïge chocoladepasta van.

De chocopasta blijft een beetje grof door de hazelnoten. Wil je hem echt glad hebben, dan zou ik de hazelnoten eerst apart mixen. Net zoals je met zelfgemaakte pindakaas doet zeg maar.

Bewaar de chocoladepasta in een schone en droge pot in de koelkast. Je kunt het ongeveer 4 dagen bewaren.

Dadel chocoladepasta Dadel chocoladepasta

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

BewarenBewaren

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

8 reacties

  • Els
    15 maart 2019 om 14:24

    Kan je de kokosolie vervangen door iets anders?

    Beantwoorden
  • Hilde Laebens
    2 april 2018 om 08:04

    Pauline, kan je om het even welke noten gebruiken? Ik eet best geen hazelnoten.

    Beantwoorden
  • Pauline
    3 april 2018 om 12:56

    Je kan het ook met amandelen proberen of met cashewnoten.

    Beantwoorden
  • Marijke
    18 maart 2018 om 16:24

    Erg lekker. Je proeft geen dadels. Het is echt chocolade hazelnootpasta.

    Beantwoorden
  • Linda Van Brussel
    18 maart 2018 om 12:00

    Wat kan je in de plaats van kokosolie gebruiken? Mag dit niet eten. Bedankt

    Beantwoorden
  • Sanne
    23 maart 2018 om 13:51

    Ik heb druivenpitolie gebruikt en dat gaat ook prima!

    Beantwoorden
  • Shevan
    18 maart 2018 om 10:43

    Lekker! Een klein puntje; volgens mij bedoel je pot in plaats van po hihi

    Beantwoorden
  • Annika
    19 maart 2018 om 10:36

    Haha oeps ;)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen