sinaasappel cheesecake

Cheesecake met sinaasappel en paaseitjes

Wat is er nou fijner dan de paasbrunch af te sluiten met een stukje taart? Of te beginnen dat kan natuurlijk ook, het is tenslotte feest. Samen met Rutger maakte ik deze Philadelphia cheesecake met sinaasappel en pure chocolade paaseitjes. Ik ben dol op de combinatie van sinaasappel en pure chocolade. Om het extra feestelijk te maken, voegen we ook nog wat granaatappelpitjes toe. Echt genieten! Sinds ik moeder ben van Merlijn, ben ik nog meer een familiemens geworden. Geluk zit hem voor mij in de kleine dingen. Met zijn drieën uitgebreid koffie drinken in bed (Merlijn aan de melk natuurlijk), of samen met mijn familie genieten van een lekker paasontbijt. Pasen is echt zo’n gezellig familiemoment. Veel meer heb ik dan niet nodig. En als er dan iets lekkers op tafel staat, ben ik extra blij. Maar daar zorg ik altijd wel voor.

Het maken van deze cheesecake met sinaasappel is echt niet ingewikkeld. We gebruiken de roomkaas van Philadelphia. Deze is superromig en heeft een hele lekkere textuur en smaak. Perfect voor cheesecake. Door de vulling gaat sinaasappelrasp en sap en er gaat ook nog uitgesneden sinaasappel bovenop. Om het extra fris te maken gaat er wat Griekse yoghurt door de vulling. Dat maakt hem ook meteen wat lichter. Maar het is Pasen en daar hoort chocolade bij, dus we toppen hem af met paaseitjes. De bodem maken we van koggetjes, dat zijn Amsterdamse boterkoekjes met karamel, zo lekker! De smaken zijn echt fantastisch bij elkaar.

Het is een no bake Philadelphia cheesecake, dus je hebt geen oven nodig. En je kunt deze dus heel gemakkelijk van tevoren maken (dat moet ook want hij moet een nachtje opstijven in de koelkast). Zodat jij net als ik lekker kunt genieten van het paasontbijt met je familie en je niet nog uren in de keuken hoeft te staan. Ik zou zeggen geniet ervan en fijne Pasen alvast.

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten voor 6 – 8 personen
Voor de bodem
175 gr Amsterdamse koggetjes
50 gr gesmolten roomboter

Voor het beslag
400 gr Philadelphia naturel
250 ml slagroom
150 gr Griekse yoghurt
100 gr suiker
Sap en rasp van 1 sinaasappel
5 blaadjes gelatine (=8,3 gr)

En verder
Stuk of 10 pure chocolade paaseitjes
2 – 3 sinaasappels
50 gr granaatappelpitjes

Materialen
Springvorm 20 cm

Zo maak je het
Begin met het maken van de bodem. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met een bakspray.

Maal de koggetjes fijn in een keukenmachine en meng ze met de gesmolten roomboter. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel (of een glas). Laat de bodem opstijven in de koelkast.

Laat de gelatine weken in koud water.

Klop de slagroom met de suiker stijf met een mixer. Voeg de Philadelphia toe en meng deze er doorheen. Voeg tenslotte de Griekse yoghurt toe en mix dit kort door het beslag.

Pers 1 sinaasappel uit en doe dit samen met de rasp van de sinaasappel (wel eerst even wassen) in een steelpannetje. Verwarm dit op een zacht vuur (let op niet laten koken). Haal de pan van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Spatel dit mengsel door de cheesecakevulling.

Giet de vulling op de bodem, strijk de bovenkant glad en laat de sinaasappel cheesecake vervolgens minimaal 4 uur (of liever een nachtje) opstijven in de koelkast.

Na het opstijven kan je de Philadelphia cheesecake garneren. Snijd de stukjes sinaasappel uit tussen de vliezen en leg deze op de taart. Verdeel de granaatappelpitjes over de cheesecake.

Garneer de cheesecake met sinaasappel tot slot met de pure chocolade paaseitjes.

sinaasappel cheesecake

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #Mijnphiladelphiacheesecake als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

Dit bericht is in samenwerking met Philadelphia, lees hier mijn disclaimer.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


BewarenBewaren

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Cheesecake High tea Taart recepten Pasen Verjaardag Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in