fbpx

Weekendbites: Warme geitenkaasdip uit de oven

Warme geitenkaasdip

Weekendbites: Warme geitenkaasdip uit de oven

Ik ben een echte cheese-lover! Deze warme geitenkaasdip uit de oven komt dan ook als geroepen. Het is een lekker eenvoudig receptje, maar het ziet er wel meteen feestelijk uit. Vind je ook niet? Perfect voor bij de borrel dit weekend. Serveer er lekker wat brood of crostini’s bij en dippen maar. De warme geitenkaasdip brengen we op smaak met verse kruiden, zoals tijm en rozemarijn. De citroenrasp maakt het geheel lekker fris. Het smaakt ook lekker bij een kom soep trouwens. Dan heb je meteen een volwaardige maaltijd.

Wil je dit recept onthouden? Download dan nu onze gratis app en sla het recept op in je favorieten. Zo vind je het altijd makkelijk terug. Handig he?

Op het moment dat ik dit schrijf moet ons zwangerschapsverlof nog beginnen, maar op het moment dat dit recept online komt, is het alweer bijna voorbij. Ik ben heel benieuwd hoe het zal zijn om weer aan de slag te gaan na zo’n lange periode niet werken. Maar dat went ook vast weer. De eerste maand van het nieuwe jaar zit er bijna op. Hebben jullie goede voornemens voor het nieuwe jaar? En hoe gaat het daarmee? Laat het weten in de comments, dat vind ik leuk!

Warme geitenkaasdipWarme geitenkaasdip

Ingrediënten voor 1 portie
200 gr zachte geitenkaas
3 el roomkaas
1 teentje knoflook
Takje verse tijm
Takje rozemarijn
0,5 tl chili
Rasp van een halve citroen
(Oud) brood

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht)

Meng de geitenkaas met de roomkaas en roer dit glad met een spatel.

Rasp de knoflook en voeg dit samen met de tijm, rozemarijn, de chili en de rasp van een halve citroen toe aan de geitenkaas. Meng door elkaar. Verdeel de geitenkaasspread over een ovenvast schaaltje.

Zet de geitenkaasdip 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer de warme geitenkaasdip met brood of crostini’s.

Warme geitenkaasdipWarme geitenkaasdipWarme geitenkaasdip

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Bladerdeegtaartjes met gekarameliseerde ui
TUC Carpaccio + Ik heb jullie hulp nodig!
Bewaar

Annika

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

7 Comments
  • Marije

    15 februari 2018 at 14:17 Beantwoorden

    Ondanks dat de geitenkaas bij mij lang niet zo vloeibaar werd als dat die hier op de foto lijkt smaakte het er niet minder om! Wat een super lekkere combi geitenkaas, met de pit van een beetje chili en het zuurtje van de citroen! Deze ga ik zeker vaker maken.
    Ik heb trouwens gewoon zachte geitenkaas gebruikt , want dat staat inderdaad niet bij je recept. Maar het zou vast wel met beiden kunnen denk ik?

    xx

    • Pauline

      18 februari 2018 at 13:12 Beantwoorden

      Dat klopt hoor, dat is de juiste. Ik heb het er even bijgezet.

  • Tanja H.

    10 februari 2018 at 15:52 Beantwoorden

    Mmm dit lijkt me een heerlijke dipper en heel goed voor mijn goede voornemens van dit jaar. Ik moet n.l nog minstens 8 kg aankomen.:-) Door ziekte ( en nee, geen eetstoornis) heb ik nu ondergewicht. Voor mij geen diëten om te lijnen dus 😀

  • Akkemay Smit

    9 februari 2018 at 19:50 Beantwoorden

    Lekker! Ook ik ben erg benieuwd welke geitenkaas hier is gebruikt!

  • Maaike

    9 februari 2018 at 09:31 Beantwoorden

    Klinkt lekker! Vraagje, welke geitenkaas is hier gebruikt?

  • Cindy Horst

    9 februari 2018 at 08:55 Beantwoorden

    Hi Annika, vraagje: heb je zachte geitenkaas gebruikt? Dank je!

  • Daniëlle

    9 februari 2018 at 07:03 Beantwoorden

    Oeh dit lijkt mij zo lekker. Dol op geitenkaas en zo als dip lijkt het mij heerlijk bij een borrel.

Plaats een reactie