fbpx
Menu

Vegetarische quiche met paddestoelen en walnoten

Vandaag een recept voor een snelle vegetarische quiche. Snel noem ik 35-40 minuten in de oven. Bij voorkeur maak ik het deeg voor mijn quiches zelf. Na een hoop rusten (deeg moet rusten), blind bakken en weer opnieuw bakken met vulling is zo’n quiche klaar. Heel lekker maar totaal ongeschikt voor de doordeweekse dag wanneer er gewoon gewerkt moet worden! Dus gebruik ik voor dit recept kant-en-klaar deeg. Zo’n rol. Iets minder lekker, maar de vulling maakt een heel hoop goed!

De vulling bestaat uit room en eieren. Ik voeg daar een lekkere belegen kaas aan toe, wat tijm omdat dat zo perfect bij paddestoelen past en dan natuurlijk de paddestoelen zelf. Daarmee kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt bij de super een bakje kopen met gemixte paddestoelen of ze zelf een mix maken van jouw favorieten. Op een biomarkt kun je vaak de meest prachtige soorten kopen.  En wanneer je een biologische supermarkt in de buurt hebt dan is het best een goed idee om daar eens te gaan kijken wat voor mooie paddestoelen ze daar hebben. Vaak zijn ze mooier, groter en hebben ze meer soorten dan een gewone supermarkt. Het bijzondere element in deze vegetarische quiche zijn de walnoten. Die je er niet alleen overheen strooit, maar ook grof gehakt door de vulling heen mengt.

Om het deeg toch iets extra’s te geven strooi ik er wat tijm blaadjes overheen. Even aandrukken door er met een deegroller overheen te rollen en je hebt kant en klaar deeg wat toch een beetje speciaal is.

vegetarische quiche

vegetarische quiche

Ingrediënten voor 4 personen 
1 rol kant en klaar hartig taartdeeg
1 el olijfolie
15 gr boter + om mee in te vetten
125 gr gemengde paddestoelen, bijv. Portobello’s, shii-takes, oesterzwammen grof gehakt.
2 eieren
100 ml slagroom
75 gr belegen kaas, geraspt
2 takjes verse tijm + extra voor garneren
50 gr walnoten + extra voor garneren
Peper en zout naar smaak

Materialen
Springvorm van 20 cm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch). Vet het bakblik in met wat boter. Haal de deegrol uit de verpakking en rol hem opnieuw met wat bloem uit tot een cirkel. Sommige rollen zijn al rond, dan heb je nog minder werk! Bestrooi met wat blaadjes tijm en rol ze in het deeg, door nog 1 keer met de deegroller over het deeg te gaan. Bekleed de springvorm met het deeg en snijd de randen aan de bovenkant af (gelijk aan de hoogte van de rand van de springvorm). Prik met een vork gaatjes op de bodem. Zet in de koelkast.

Doe de walnoten in een droge koekenpan en rooster ze totdat ze een kleurtje krijgen. Laat ze wat afkoelen en hak ze daarna grof (kan eventueel in het hakmolentje van de staafmixer).

Smelt de boter samen met de olijfolie in een koekenpan. Bak de paddestoelen (eventueel in twee keer) goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart.

Klop de eieren in een mengkom goed los. Meng de room, geraspte kaas, gehakte walnoten en de blaadjes van de takjes tijm er doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

Haal de springvorm uit de koelkast giet het roommengsel in de vorm en verdeel de de paddestoelen er over. Bak de vegetarische quiche in 35-40 minuten af, in de voorverwarmde oven. Garneer met wat verse tijm en walnoten.

vegetarische quiche

vegetarische quiche

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

9 reacties

  • Annika
    13 november 2018 om 08:15

    Ja dat kan, zorg dat je hem goed inwikkelt met huishoudfolie.

  • charlotte
    12 november 2018 om 17:49

    ziet er lekker uit. kan ik dit ook invriezen?

  • Suus
    22 februari 2018 om 22:32

    Ik had het in een quichevorm gedaan, en de vulling is droog geworden. Volgende keer voeg ik wat extra room, kaas en een extra ei toe. Wij aten hem zonder salade, en hierdoor vond ik het geen volwaardige maaltijd. Zeker niet voor 4. De smaak was wel goed.

  • Pauline
    13 februari 2018 om 12:08

    Oh ja je hebt gelijk. Elektrische oven is 10% warmer dan een hetelucht. Toch zou ik zelf wel 200 graden aanhouden. Ik ben bang dat bij 160 graden het deeg te langzaam gaar wordt.

  • GerdaH
    11 februari 2018 om 17:12

    Volgens mij heb je het verkeerd om berekend en moet het 160 graden zijn toch? Van elektisch naar hete lucht is toch x0,9? Ik ga dit recept zo maken, dus moest ook even rekenen ;).

  • Pauline
    5 februari 2018 om 19:09

    Je zou 200 graden kunnen aanhouden voor de hetelucht oven.

  • Malou | Blonde Blossom
    3 februari 2018 om 22:33

    De combinatie paddenstoelen en tijm is natuurlijk sowieso helemaal goud en wat heerlijk om dit in een quiche te verwerken! Het is alleen niet echt iets dat je doordeweeks makkelijk maakt inderdaad, helemaal niet met zelfgemaakt deeg! Malou x

  • Jayroxanne
    3 februari 2018 om 11:35

    Dit recept lijkt me heerlijk! Alleen heb ik een hetelucht oven. Op hoe veel graden zou je adviseren om dit gerecht te maken? Thanks!

  • Ilse Kocken
    3 februari 2018 om 10:04

    Mmm dit lijkt me ook weer heerlijk! Ik ben wel benieuwd hoe jij je hartige taartdeeg maakt. Ik doe zelf altijd ca. 120gr bloem, 60gr boter, 1 ei, een snufje zout en een eetlepel koud water. Eventueel doe ik alvast wat gedroogde kruiden zoals tijm of Italiaanse kruidenmix door het deeg. Blind bakken doe ik niet altijd, al is dat wel lekkerder. Deel je jouw recept ook? Ben benieuwd of je het anders maakt dan ik. Altijd leuk om een variant uit te proberen. :-)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.