fbpx
Menu

Twix cheesecake met OREO bodem

Ik had zin in cheesecake. Ja alweer! En dan vooral in een echte guilty variant, met alles erop dat slecht voor je is. In mijn snoeplade vond ik nog Twixen en Oreo koekjes en zo werd het idee van deze Twix cheesecake met OREO bodem geboren. De Twix is mijn favo candybar, of eigenlijk staat hij op een gedeelde eerste plek met Snickers. Ik vind de combi van het knapperige koekje met de caramel en het chocoladelaagje zo lekker. Om deze smaken extra naar voren te laten komen heb ik ook nog gesmolten chocolade en zelfgemaakte karamelsaus over de cheesecake gedrizzled. Als je dan toch bezig bent, moet je het maar meteen goed doen vind ik.

De bodem van OREO koekjes smaakt hier heel goed bij. Maar dat zal je vast niet verbazen. Het maken is niet ingewikkeld. De grootste uitdaging zat hem bij mij in het maken van de foto. Mijn lieve kleine Merlijn was het er niet mee eens dat ik van zijn zijde week. Dus op den duur heb ik hem maar meegenomen naar de fotokamer. Niet dat dat hielp overigens. Het is dat hij nog geen suiker mag, anders had ik hem de lepel van de karamelsaus gegeven. Had vast gewerkt, haha grapje hoor.

Vind je dit een leuk idee?, bewaar het recept dan in je favorieten. Dat kan heel gemakkelijk in je persoonlijke profiel of in onze gratis app

Ik weet ook wel waarom ik steeds zin heb in cheesecake. Het begon met een slechte versie die ik bestelde in de horeca. Daar kan ik dan zo van balen. Als ik zondig, moet het ook gewoon de moeite waard zijn. Dat werd gelukkig vorige week goedgemaakt, toen ik samen met Rutger opnames had voor een Paas cheesecake (dat recept komt in maart online). Dat was echter een no bake versie en mijn drang naar een lekkere gebakken cheesecake bleef. Hopelijk is dat nu weer even gesust, want van deze variant kan je beter niet teveel eten.

Twix cheesecakekaramelsaus makenTwix cheesecake
Ingrediënten voor 8 personen
Cheesecake

150 gr OREO koekjes
50 gr gesmolten boter
600 gr naturel roomkaas
175 gr suiker
3 eieren maat L
125 gr zure room
2 tl maïzena

Toppings
30 gr gesmolten pure chocolade
1 x recept caramelsaus
5 mini Twixen

Materialen
Springvorm 20 cm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 140 graden (hetelucht).

Bekleed je bakvorm met bakpapier en vet de randen in met een bakspray.

Maal de OREO koekjes fijn in je hakmolen van de staafmixer. Voeg de gesmolten roomboter toe en meng het nog even kort. Verdeel de kruimels over de bodem van de springvorm en druk dit aan met een glas. Laat de OREO koekjesbodem opstijven in de koelkast.

Meng de roomkaas, de zure room en de suiker glad in een keukenmachine. Voeg één voor één de eieren toe en mix kort. Voeg tot slot de maïzena toe. Mix het beslag niet te lang. Zodra het een egaal mengsel is, is het klaar.

Giet de cheesecakevulling op de bodem.

Bak de cheesecake in ongeveer 60 – 65 minuten af in de voorverwarmde oven. De cheesecake is klaar als hij nog een beetje wiebelig is.

Zet de oven uit en laat de cheesecake nog een uurtje of 2 in de oven afkoelen, met de ovendeur op een kier.

Laat de cheesecake vervolgens een nachtje opstijven in de koelkast.

Maak de karamelsaus volgens het recept. Het is wel beetje teveel saus, maar wat overblijft is lekker over een bolletje ijs bijvoorbeeld. Zet de karamelsaus in de koelkast. Als hij te dik is geworden, kan je hem even kort verwarmen, dan wordt hij weer wat vloeibaarder.

De volgende dag kan je de Twix cheesecake afmaken. Hak de Twixen in kleine stukjes. Smelt de pure chocolade in de magnetron.

Verdeel de stukjes Twix over de cheesecake. Garneer de Twix cheesecake royaal met de gesmolten chocolade en de karamelsaus.

Je kunt de Twix cheesecake ongeveer 2 – 3 dagen bewaren in de koelkast.


Twix cheesecakeTwix cheesecake

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

BewarenBewaren

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

20 reacties

  • Charlotte
    9 november 2018 om 18:27

    Wij hebben deze taart net gemaakt, maar bij ons is hij eerder geel dan wit, terwijl hij op jouw foto's erg wit is. Weet je hoe dit komt?

    Beantwoorden
  • Annika
    13 november 2018 om 08:13

    Kan komen door het soort roomkaas of de eieren.

    Beantwoorden
  • Zoe
    28 maart 2018 om 09:47

    Zou de taart ook nog gegeten kunnen worden na 4 dagen in de koelkast?

    Beantwoorden
  • Renske Zuiderduin - Spaans
    18 maart 2018 om 18:31

    Zeer goed gelukt en zeer goed in de smaak gevallen 😋

    Beantwoorden
  • Annika
    19 maart 2018 om 10:36

    Goed om te horen :)

    Beantwoorden
  • Sanne
    5 maart 2018 om 18:47

    Bedankt voor het lekkere recept! Ik heb hem dit weekend gemaakt en hij was super lekker!

    Beantwoorden
  • Annika
    7 maart 2018 om 12:37

    Wat goed om te horen!

    Beantwoorden
  • Alvera lubbers
    3 maart 2018 om 21:42

    Oeh ik heb denk ik te lang de keukenmachine erin gehad 🙈 spannend hij staat nu in de oven! Echt een onwijs lekker recept, ben benieuwd😁

    Beantwoorden
  • Jennifer Jenn
    2 maart 2018 om 14:29

    Staat nu in de oven😍

    Beantwoorden
  • Eveline0703
    28 februari 2018 om 15:26

    Caramel maken lukt mij helaas niet, is er een alternatief?

    Beantwoorden
  • Pauline
    1 maart 2018 om 13:01

    Je kan het proberen met dulce de leche

    Beantwoorden
  • Judith Armande
    26 februari 2018 om 20:43

    Oeee dit klinkt (en ziet er) wel heel erg goed!

    Beantwoorden
  • Shelley
    26 februari 2018 om 11:05

    Dit ziet er zooooooo lekker uit !!

    Beantwoorden
  • Annika
    27 februari 2018 om 12:06

    Dat is het ook zeker!

    Beantwoorden
  • Jennifer
    25 februari 2018 om 15:21

    Twix en oreo, wat een combi! Suuuper lekker!

    Beantwoorden
  • Sophie
    25 februari 2018 om 14:01

    Wat een heerlijke guilty pleasure taart! <3

    Beantwoorden
  • Rachel
    25 februari 2018 om 10:09

    Opgeslagen deze moet ik hoe dan ook gaan maken.. hoe lekker!!? En de foto's zijn perfect geworden hoor

    Beantwoorden
  • Renate Holland
    25 februari 2018 om 09:36

    Oehhh... deze cheesecake lijkt me lekker! Welke roomkaas gebruik je in een recept als deze?

    Beantwoorden
  • Nienks
    25 februari 2018 om 08:39

    Ojee, het is maar goed dat ik de ingrediënten niet in huis heb.. De hele taart kon dan wel eens opgaan, alleen. Bedankt voor het delen, als er binnenkort weer eens visite komt, zal ik zeker dit recept weer opzoeken. (hmm, ik geloof dat ik de ingrediënten voor de caramel wel in huis heb😋)

    Beantwoorden
  • Annika
    25 februari 2018 om 12:43

    Ja lekker he? Je kunt het recept opslaan in je favorieten he? Dan hoef je niet te zoeken de volgende keer :)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen